Recenzie ”MINTEA O scurtă introducere în filosofia minții” de John R. Searle

Titlu: Mintea O Scurtă Introducere în Filosofia Minții
Autor: John R. Searle
An apariție : 2004
Editura: Herald
Nr. Pagini: 343
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 6.03.2019
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA MINTEA O SCURTĂ INTRODUCERE ÎN FILOSOFIA MINȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

”MINTEA O scurtă introducere în filosofia minții” este o carte care îți stârnește interesul și își conferă un mister aparte menit să îți pună propria rațiune la contribuție.

John R. Searle a relatat diferite ipoteze prin care tot ceea ce credeai până acum ”adevărat” se va spulbera, creând o altă perspectivă asupra minții, a teoriilor, a răspunsurilor și efectelor. În acest material nimic nu ți se va mai părea ”normal” și vei ajunge să îți conferi propriile răspunsuri.

După cum bine știm, diferența între filosofie și știință este bazată pe o gândire elaborată care se suprapune cu datele științifice. Searle afirmă că există relații cauzale între mental și fizic, de exemplu, dacă ne lovim în orice zonă din corp vom simți o durere. Lovitura este un eveniment din lumea fizică, iar sentimentul resimțit este unul mental.

Personal, pot afirma că este vorba de stimulii care transmit durerea, dar pot accepta și teoria descrisă care explică relațiile cauzale.

Problemele pe care autorul le ”clarifică” pot fi înțelese și acceptate de cei care vizualizează același context. Am avut multe teorii pe care le-aș fi explicat în același mod, altele care încă îmi sunt neclare și nu am fost pe deplin convinsă, dar sunt și câteva subiecte pe care prefer să le interpretez într-o manieră cu totul diferită. Consider că, asta înseamnă cu adevărat ”filosofie”, fiecare să aibă o părere pe care o poate argumenta, iar la sfârșit să se poată ”contura” adevărul privit din conjuncturi diferite.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John R. Searle.

Avem tendința să etichetăm. Ceea ce ”știu” eu este ”corect”, iar ceea ce spui tu este ”greșit”. Greșit este modul de a acționa. Toți putem avea păreri diferite, dar în esență să avem dreptate.

Inconștientul și explicarea comportamentului este un capitol care necesită o mare concentrare și care te va face să îți răspunzi la anumite întrebări pe care nu ai avut curajul să le rostești.

”MINTEA O scurtă introducere în filosofia minții” este o carte extraordinară, care merită să fie citită de cei care sunt îndreptați spre această latură.

O recomand celor care vor să își lărgească orizontul și celor care sunt deschiși la nou.

🔥 CARTEA MINTEA O SCURTĂ INTRODUCERE ÎN FILOSOFIA MINȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.