Recenzie Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes

de | sept. 12, 2016 | Beletristică, Biografii, Literatură Contemporană, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN ARE REDUCERE PE:

bookpic-mintile-lui-billy-milligan-4330

Recenzia de astăzi este una specială pentru mine, pe motiv că nutresc o deosebită iubire față de creierul uman și tainele sale. Iată de ce, cînd a apărut în Chișinău cartea lui Keyes, am înșfăcat-o ca pe o comoară și am depozitat-o pe rafturile mele.

Buuun. Din momentul achiziției și pînă la lectura propriu-zisă a trecut o iarnă (da, știu, am mustrări de conștiință). Providența îmi pregătea se pare un adevărat show pentru papilele mele gustative de cititor.

Cine este Billy Milligan și de ce viața lui a devenit subiect de analiză? Este primul caz înregistrat în istoria psihiatriei, când un om suferă de dedublare a personalității, îmbinând caractere a circa 24 de oameni într-un singur conștient. Șocant din prima, nu?

Cazul dat nu reprezintă o ficțiune, ci este o realitate dură. De fapt, nici lucrarea în sine nu reprezintă un roman fictiv, ci mai degrabă o biografie cu tentă de anchetă jurnalistică. Billy Mulligan a intrat în istorie ca fiind primul criminal absolvit de răspundere penală pentru o boală psihică, care era puțin cunoscută până atunci și greșit catalogată ca fiind o simplă psihoză.

Periplul lui Billy începe la timpuria vârstă de 7 ani, când mama sa se recăsătorește cu un anume Chelmer Mulligan, care dincolo de fațeta sa de om cumsecade, ascunde o latură de pedofil sadic. Acesta îl sodomizează pe micul Billy, iar creierul său în speranța de a-l conserva se rupe aidoma unui puzzle în mii de bucăți.

Pe parcursul lecturii, am avut parte de multe momente atît de sensibile încît mi-a fost greu să mă concentrez. Deși Keyes a redat totul foarte științific, lucrarea în sine abundă de trăiri, emoții și suferință.

Cert este că romanul dă de gândit și de cercetat. Am răsfoit site-uri profesionale, am privit documentare la această temă și încă mă fascinează. Nu știu dacă lucrarea ar putea lăsa pe cineva indiferent, în plus se zvonește că va urma o ecranizare strălucită cu DiCaprio în rolul principal.

Cartea în sine lasă un gust amărui și îți conferă o cu totul altă viziune asupra vieții în sine. Sper că am reușit să vă intrig și vă urez o lectură cât mai plăcută! Până la o nouă carte!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel Keyes sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mințile Lui Billy Milligan
Autor: Daniel Keyes
An apariție : 2015
Editura: ART
Nr. Pagini: 584
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.09.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna Karenina” de Lev Tolstoi

Recenzie „Anna Karenina” de Lev Tolstoi

"Anna Karenina" de Lev Tolstoi este unul dintre puținele romane clasice rusești care chiar mi-a plăcut și pe care am reușit să îl citesc fără să trag prea tare de mine și fără să mă chinui. Nu mă așteptam deloc să îmi placă atât de mult. Dar uite că m-a impresionat....

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

"Mănăstirea din Parma" este prima carte de Stendhal pe care o citesc. Mai am însă de gând să citesc și "Roșu și negru", poate cea mai cunoscută operă a scriitorului francez. Cartea o aveam în bibliotecă de ceva vreme, dar abia de curând am ajuns la ea, dorind să...

Recenzie:  ”Toxic” de Françoise Sagan

Recenzie: ”Toxic” de Françoise Sagan

Carismă, dezinvoltură, nonconformism – cred că aceste trei cuvinte o descriu pe cea care purta cu demnitate titlul de copilul teribil al scenei culturale franceze, din anii '50-'60: Françoise Sagan. Până să purcedem nemijlocit la impresiile lecturii, am decis să fac...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1962 zile și a scris până acum 87 articole. Se află pe poziția 9 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments