Recenzie Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes

Titlu: Mințile Lui Billy Milligan
Autor: Daniel Keyes
An apariție : 2015
Editura: Editura Art
Nr. Pagini: 584
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 12.09.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
bookpic-mintile-lui-billy-milligan-4330

Recenzia de astăzi este una specială pentru mine, pe motiv că nutresc o deosebită iubire față de creierul uman și tainele sale. Iată de ce, cînd a apărut în Chișinău cartea lui Keyes, am înșfăcat-o ca pe o comoară și am depozitat-o pe rafturile mele.

Buuun. Din momentul achiziției și pînă la lectura propriu-zisă a trecut o iarnă (da, știu, am mustrări de conștiință). Providența îmi pregătea se pare un adevărat show pentru papilele mele gustative de cititor.

Cine este Billy Milligan și de ce viața lui a devenit subiect de analiză? Este primul caz înregistrat în istoria psihiatriei, când un om suferă de dedublare a personalității, îmbinând caractere a circa 24 de oameni într-un singur conștient. Șocant din prima, nu?

Cazul dat nu reprezintă o ficțiune, ci este o realitate dură. De fapt, nici lucrarea în sine nu reprezintă un roman fictiv, ci mai degrabă o biografie cu tentă de anchetă jurnalistică. Billy Mulligan a intrat în istorie ca fiind primul criminal absolvit de răspundere penală pentru o boală psihică, care era puțin cunoscută până atunci și greșit catalogată ca fiind o simplă psihoză.

Periplul lui Billy începe la timpuria vârstă de 7 ani, când mama sa se recăsătorește cu un anume Chelmer Mulligan, care dincolo de fațeta sa de om cumsecade, ascunde o latură de pedofil sadic. Acesta îl sodomizează pe micul Billy, iar creierul său în speranța de a-l conserva se rupe aidoma unui puzzle în mii de bucăți.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Daniel Keyes.

Pe parcursul lecturii, am avut parte de multe momente atît de sensibile încît mi-a fost greu să mă concentrez. Deși Keyes a redat totul foarte științific, lucrarea în sine abundă de trăiri, emoții și suferință.

Cert este că romanul dă de gândit și de cercetat. Am răsfoit site-uri profesionale, am privit documentare la această temă și încă mă fascinează. Nu știu dacă lucrarea ar putea lăsa pe cineva indiferent, în plus se zvonește că va urma o ecranizare strălucită cu DiCaprio în rolul principal.

Cartea în sine lasă un gust amărui și îți conferă o cu totul altă viziune asupra vieții în sine. Sper că am reușit să vă intrig și vă urez o lectură cât mai plăcută! Până la o nouă carte!

🔥 CARTEA MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.