Recenzie Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes

by | Sep 12, 2016 | Beletristică, Biografii, Literatură Contemporană, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

bookpic-mintile-lui-billy-milligan-4330

Recenzia de astăzi este una specială pentru mine, pe motiv că nutresc o deosebită iubire față de creierul uman și tainele sale. Iată de ce, cînd a apărut în Chișinău cartea lui Keyes, am înșfăcat-o ca pe o comoară și am depozitat-o pe rafturile mele.

Buuun. Din momentul achiziției și pînă la lectura propriu-zisă a trecut o iarnă (da, știu, am mustrări de conștiință). Providența îmi pregătea se pare un adevărat show pentru papilele mele gustative de cititor.

Cine este Billy Milligan și de ce viața lui a devenit subiect de analiză? Este primul caz înregistrat în istoria psihiatriei, când un om suferă de dedublare a personalității, îmbinând caractere a circa 24 de oameni într-un singur conștient. Șocant din prima, nu?

Cazul dat nu reprezintă o ficțiune, ci este o realitate dură. De fapt, nici lucrarea în sine nu reprezintă un roman fictiv, ci mai degrabă o biografie cu tentă de anchetă jurnalistică. Billy Mulligan a intrat în istorie ca fiind primul criminal absolvit de răspundere penală pentru o boală psihică, care era puțin cunoscută până atunci și greșit catalogată ca fiind o simplă psihoză.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel Keyes

Periplul lui Billy începe la timpuria vârstă de 7 ani, când mama sa se recăsătorește cu un anume Chelmer Mulligan, care dincolo de fațeta sa de om cumsecade, ascunde o latură de pedofil sadic. Acesta îl sodomizează pe micul Billy, iar creierul său în speranța de a-l conserva se rupe aidoma unui puzzle în mii de bucăți.

Pe parcursul lecturii, am avut parte de multe momente atît de sensibile încît mi-a fost greu să mă concentrez. Deși Keyes a redat totul foarte științific, lucrarea în sine abundă de trăiri, emoții și suferință.

Cert este că romanul dă de gândit și de cercetat. Am răsfoit site-uri profesionale, am privit documentare la această temă și încă mă fascinează. Nu știu dacă lucrarea ar putea lăsa pe cineva indiferent, în plus se zvonește că va urma o ecranizare strălucită cu DiCaprio în rolul principal.

Cartea în sine lasă un gust amărui și îți conferă o cu totul altă viziune asupra vieții în sine. Sper că am reușit să vă intrig și vă urez o lectură cât mai plăcută! Până la o nouă carte!

Titlu: Mințile Lui Billy Milligan
Autor: Daniel Keyes
An apariție : 2015
Editura: ART
Nr. Pagini: 584
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.09.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1479 zile și a scris până acum 72 articole. Se află pe poziția 18 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments