Recenzie „Nefertiti. Regina Nilului” de Michelle Moran

Titlu: Nefertiti. Regina Nilului
Autor: Michelle Moran
An apariție : 2014
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Gabriela
Publicată la 5.09.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Nefertiti. Regina Nilului” de Michelle Moran
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI NEFERTITI. REGINA NILULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

NefertitiMi-a luat foarte mult să mă apuc de citit cartea Nefertiti. Regina Nilului, scrisă de Michelle Moran, dar în urma multor recomandări mi-am făcut curajul să o încep. Și regret doar faptul că mi-a luat atâta pâna să o citesc.

Michelle Moran este o tânără scriitoare de ficțiune istorică, care și-a câștigat experiența ca voluntar în cadrul siturilor arheologice.

A reușit să-și ducă hobby-urile la un alt nivel, îmbinând arheologia cu lumea literară, îmbinare din care a rezultat romanul de față, dar și altele, cum ar fi: Cleopatra. Moștenirea iubirii și Maria-Luiza. Adevărata dragoste a lui Napoleon”.

Povestea prezintă, în detaliu, viața lui Nefertiti începând de la 15 ani până la tragica moarte a acesteia, care marchează sfârșitul unei ere în Egiptul Antic.

Acțiunea începe după înmormântarea Prințului Moștenitor al Egiptului, când trebuie să se aleagă viitoarea soție a fratele moștenitor, pentru ca acesta să poată domni peste Egiptul de Jos, până să devină faraon peste întregul Egipt.

Această alegere este marcată de vizita făcută familiei lui Nefertiti de către regină. În această vizită, Nefertiti, pe atunci o copilă de doar 15 ani, reușește să o convingă pe regină că este cea mai potrivită pentru poziția de Mare Soție, iar în următoarele zile, familia se mută la Teba, pentru a oficia căsătoria și a-și începe domnia.

Deși căsătoria lor a fost aranjată înainte ca cei doi să se cunoască, Nefertiti reușește, prin puterea de seducție, farmecul aparte si alte metode numai de ea știute, să-și facă soțul să se îndrăgostească.

De altfel, de-a lungul romanului este prezentată rivalitatea și competiția dintre Nefertiti și cea dintâi soție a prințului, Kira, jocul seducției având un rol major în câștigarea acesteia.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Michelle Moran.

Nefertiti a fost aleasă de regină pentru a stăvili setea de putere și lăcomia prințului, dar odată ajunsă la putere, începe ea însăși să devină lacomă, dorind din ce în ce mai mult, măreție și multe bogății, fără a avea grijă de situația țării, și îndemnând prințul la lucruri și acțiuni mărețe, câteodată făcute doar din orgoliu.

Însă această lăcomie va fi cea care va duce la căderea lui Nefertiti, a domniei ei și a tot ceea ce a construit.

Romanul, deși prezintă o epocă foarte îndepărtată, în ceea ce privește relațiile umane, nu se deosebește cu mult de zilele noastre, viața cotidiană fiind presărată cu tot felul de intrigi, de încercări de a-l sabota pe cel de lânga tine să piardă.

Deși nu cred ca autoarea a intenționat să critice în vreun fel societatea, povestea poate fi înțeleasă și ca o morală, din care să învățăm și să nu facem aceleași greșeli.

Trebuie să menționez că această carte este inspirată din fapte și evenimente istorice reale, cu doar câteva intervenții și modificări din partea autoarei, după cum ea însăși dezvăluie în carte. Și, cu toate că este o carte bazată pe istorie, stilul în care este scrisă intrigă cititorul încă din primele pagini, fără a deveni plictisitoare sau obositoare dând prea multe detalii nesemnificative.

Cartea este o incursiune în lumea Egiptului Antic, autoarea reușind să descrie cu precizie și în detaliu clădirile, încăperile, decorurile, împrejurimile, astfel încât, dacă ești dispus, poți simți că faci parte din acea lume veche și magică.

O recomand cu drag tuturor celor care doresc să citească o carte de calitate, dar, în special, iubitorilor Egiptului Antic.

ACUM GĂSEȘTI NEFERTITI. REGINA NILULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.