Recenzie ”Opal” de Jennifer L. Armentrout

by | Dec 27, 2018 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OPAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Ne întâlnim din nou cu personajele principale din volumele precedete. Seria ”Lux” continuă cu ”Opal”. Acțiunea devine mai intensă și apar noi personaje menite să distrugă mica perioadă de acalmie. Povestea de dragoste dintre Katy și Daemon devine din ce în ce mai stabilă, iar încrederea se consolidează pe zi ce trece.

Blake este adolescentul care încearcă să se integreze cu forța în grupul lor. Se apropie de Katy și face tot posibilul pentru a afla cât mai multe informații, atrăgând-o într-o capcană. Daemon, Dee și Adam îi sar în ajutor, dar salvarea ei are și o victimă. Tragedia suferită o marchează profund pe Katy. Se evidențiază vulnerabilitatea protagonistei, gândurile care nu îi dau pace, temerile și instinctele nou formate.

Apariția pe neașteptate a lui Blake, după incidentul avut, o neliniștește și mai tare pe Katy, dar conjuncturile o aduc în pragul în care este nevoită să îl asculte și să îi urmeze ordinele. Din păcate, nimic nu este ceea ce pare. Dacă la început am trăit cu impresia că a fost prima înșelătorie a lui Blake, mai târziu avem parte de o a doua minciună.

Adolescenții sunt în pericol, Katy și Daemon nu își mai găsesc liniștea, iar labirintul în care au intrat nu le oferă posibilitatea de a ieși prea ușor.

Pericolele pândesc la fiecare pas, iar oamenii din jur nu pot beneficia de încrederea lor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer L. Armentrout

Aflăm de o nouă piatră, opal, cea care are proprietatea de a amplifica puterile luxenilor, dar și a hibrizilor. Cu antrenamentul dur de care au parte și împreună cu piatra protectoare vor reuși cei doi să înfrunte obstacolele?

”Opal” este un volum surprinzător care conturează foarte bine caracterele personajelor. Le observăm reacțiile și deciziile pe care le adoptă în perioadele tensionate, atunci când emoțiile iau amploare și rațiunea rămâne în stare latentă.

Seria ”Lux” este una din puținele serii care nu trebuie ratată.

🔥 CARTEA OPAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Opal
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2015
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.12.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 681 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments