Recenzie „Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

by | Apr 29, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PACIENTA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Așa Da!
Am văzut un milion de recomandări, pe diferite grupuri, care se refereau la această carte.
Nu mă lăsa gândul că „trebuie să o citesc, să înțeleg de ce “, „de unde vine această febră”, „what’s so special about this book” și, la finalul lecturii, am selectat câteva motive, care sper că vor intriga și restul cititorilor să îmi urmeze exemplul.
Încep cu subiectul, unul apropo captivant, care încă din primele pagini te face să realizezi că stai încătușată de istoria Aliciei Berenson și cea a soțului ei Gabriel. Ea e pictoriță, el fotograf, aparent au o căsnicie fericită, însă totul se schimbă în seara, când după spusele polițiștilor, Alicia și-a împușcat soțul. După 6 ani amorfi petrecuți în tăcere, izolare, la o instituție medico-legală, îi vine în ajutor un tânăr psihoterapeut, Theo Faber, care visa să o trateze încă din momentul apariției acestei știri.
Spre fericirea mea si al altor cititori, Alex Michaelides a scris o istorie fără cusur, pur și simplu, nu are nici un defect sau motiv de ce aș trimite-o în “rezervă”.
Personajele evoluează, limbajul folosit este unul elevat, însă în măsură să fie comprehensiv, tema este una legată de medicină, dar am reușit să înțeleg stările și descrierile tehnice de conjunctură.
Pe parcursul lecturii, autorul folosește iscusit o maniera tacticoasă de ducere în eroare. Dacă este vorba despre omucidere și terapie ești mereu cu gândul constant să descoperi taina, să dai vina pe altcineva pentru că toți au avut motive și posibilități! Autorul aburește cu suspiciuni bine structurate și argumentate. Suspansul este păstrat într-o ascensiune rezonabilă, încât și cardiacii să aibă șansa de a duce lectura la bun sfârșit.
Minți iscoditoare, vă provoc să citiți această carte și să rămâneți cu gura căscată, grație deznodământului.
Structura povestirii pare a fi clară încă de la bun început, dar nu îți dai seama în ce pânză țesută de Charlotte nimerești, ca mai târziu să te întorci la început să descâlcești ițele din nou.
O istorie care va rămâne cu siguranță în memorie datorită ultimelor pagini. Ea lasă sentimentul momentului când un magician a reușit să te încurce și amăgească, dar tu nu te superi, pentru că atunci când descoperi miezul primești o plăcere deosebită de la finalitatea unei povești scrise bine, cu iscusință!
☝️De recitit?! Nu.
Totul este clar, ușor de memorizat și atenție! apare dorința febrilă de a o povesti mai departe.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PACIENTA TĂCUTĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alex Michaelides sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PACIENTA TĂCUTĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pacienta Tăcută
Autor: Alex Michaelides
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 366
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 29.04.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că reușesc să cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 57 zile și a scris până acum 29 articole. Se află pe poziția 15 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments