Recenzie „Personalitate Plus: Ghid pentru părinți” de Florence Littauer

de | iun. 1, 2022 | Dezvoltare Personală, Educație, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PERSONALITATE PLUS: GHID PENTRU PĂRINȚI ARE REDUCERE PE:

Florence Littauer este expertă în cercetările privind influența temperamentului asupra personalității. Încurajată de succesul cărții „Personalitate plus: cum să-i înțelegi pe ceilalți înțelegându-te pe tine însuți”,  autoarea a dedicat părinților un volum – „Personalitate Plus: Ghid pentru părinți. Ajutați-vă copilul să devină o persoană mai bună recunoscându-i personalitatea și tratându-l corespunzator trăsăturilor temperamentale înnăscute”.

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au observat că există anumite diferențe și s-a încercat o clasificare a temperamentelor. Pe parcurs, teoriile temperamentale s-au diversificat. Cunoașterea temperamentului este importantă pentru a putea atenua influența negativă a unor trăsături asupra vieții noastre . Pornind de la trăsăturile generale ale temperamentelor, Florence Littauer, face o scurtă trecere în revistă a trăsăturilor care caracterizează părinții și modul în care ei ei interacționează cu copiii.

Toţi părintii îşi dau seama, mai devreme sau mai târziu, că nu toţi copiii se comportă la fel, însă puține sunt situaţiile când ştiu cum să procedeze cu fiecare dintre ei. Un copil poate să fie plin de entuziasm şi vesel în timp ce altul este rezervat şi închis în el. Unul poate să solicite o atenţie permanentă în timp ce altul este foarte mulțumit să fie lăsat singur.

Autoarea asociază câte o trăsătură specifică fiecărui temperament, ceea ce îl face mai ușor de recunoscut și de reținut de către publicul larg. Astfel, ea ne vorbește despre Colericul – Puternic, Sangvinicul – Popular, Flegmaticul – Liniștit și Melancolicul – Perfect. Mai apoi, continuă cu trăsăturile specifice copiilor, cu modul în care aceștia se simt, în funcție de temperament.

Probleme apar frecvent între temperamentele cu caracterisci diamentral opuse:

  • copiii cu temperament flegmatic îi exasperează pe părinții cu temperament coleric;
  • copiii cu temperament melancolic sunt înțeleși greșit de părinții cu temperament sangvinic.

Cartea are un caracter practic pentru că analizează distinct fiecare posibilă combinație de temperament părinte-copil. Analiza nu este făcută numai din perspectivă teoretică, întrucât sunt inserate multe exemple concrete care să îl ajute pe cititor să recunoască în realitatea înconjurătoare toate conceptele prezentate .

La finalul cărții, Florence Littauer ne pune la dispoziție un chestionar, prin care fiecare să își poată determina tipul de personalitate.

Recomand cu căldură tuturor părinților cartea -„Personalitate Plus: Ghid pentru părinți”, întrucât mi se pare un instrument foarte util și ușor de folosit de către publicul larg. Această carte scoate în evidență provocările la sunt supuși părinții, dar și ce au ei de făcut pentru a-și ajuta odraslele.

Ți-a plăcut recenzia cărții PERSONALITATE PLUS: GHID PENTRU PĂRINȚI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Florence Littauer

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PERSONALITATE PLUS: GHID PENTRU PĂRINȚI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Personalitate Plus: Ghid Pentru Părinți
Autor: Florence Littauer
An apariție : 2017
Editura: BUSINESS TECH
Nr. Pagini: 221
Limba: Română
Gen Literar: Parenting si familie
Publicată la 1.06.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 5400

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 469 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 20 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments