Recenzie: “Povestea mea” de Michelle Obama

by | Jul 31, 2019 | Biografii, Istorie, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTEA MEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Michelle Obama este un simbol. Este simbolul feminatatii dar și al familiei. Este femeia din spatele președintelui. Este mama Americii și simbolul clasei de mijloc.

Dar înainte de toate acestea este o femeie cu sentimente și trăiri. O femeie care nu se sfiește să împărtășească aceste sentimente cu noi, cititorii. O femeie care nu a uitat valorile pe care părinții săi i le-au insuflat în copilărie. O femeie care știe să se facă auzită și nu doar de Barack Obama, ci de o lume întreagă.

Michelle Obama are astăzi 55 de ani. O vârstă până la care a traiat cât nu trăim mulți dintre noi în 10 vieți.

Avem ocazia să o descoperim în această carte așa cum ea însăși vrea să se prezinte, fără intermediari. Evident, este o carte la care mulți au colaborat pentru redactare și realizare. Dar ceea ce Michelle Obama a încercat să transmită prin această carte a ajuns la fiecare cititor în parte. Pentru că la finalul cărții ai senzația că ți-ai făcut o prietenă și că nu mai este doar Prima Doamna a Americii ci și omul care te inspiră. Omul de la care înveți să nu renunți la visele tale și să lupți pentru ceea ce îți dorești și pentru familie în principal.

Apărută concomitent în 28 de țări, biografia acestei femei care a marcat istoria recentă a fost publicată și în țară noastră în 2018 la editura Litera.

Cartea este imparita în trei părți fiecare prezentând o perioada importantă a vieții lui Michelle Obama.

Povestea mea

În această prima parte a cărții, ne este prezentată copilăria și adolescența tinerei Michelle LaVaughn Robinson. Descoperim un copil dornic să învețe, să se autodepaseasca. Un copil dintr-o familie modestă din Chicago. O familie care însă îi insuflă valori morale ce ii vor guverna întreaga viață. O familie care cu multă dragoste a reușit să umbrească lipsurile vieții de zi cu zi.

Apoi întâlnim o tânăra ambițioasă care face cu brio față provocărilor unor universități prestigioase cum sunt: Princeton și Harvard Law School.

Descoperim apoi doi tineri și o poveste de dragoste. O poveste de dragoste care poate fi a ta sau a mea. O poveste simplă, complicată de aspirații politice și dorința de a schimba lumea.

Povestea noastră

Cea de-a doua parte a cărții ne prezintă o poveste de iubire și doi oameni. Doi oameni care își asumă conducerea uneia dintre cele mai puternice state din lume. Un Barack Obama care nu ar fi fost președintele tuturor americanilor dacă nu ar fi avut sprijinul și suportul acestei femei puternice dispusă să-l ridice atunci când a căzut și să stea în genunchi alături de el atunci când el nu se putea ridica.

Descoperim întreg procesul electoral așa cum este privit din interior prin ochii femeii care este alături de candidatul Barack Obama. Descoperim apoi vâltoarea în care este cuprinsă întreagă familie atunci când Barack Obama devine al 40-lea președinte al Americii. Intalnim o femeie care stie sa aduca cu picioarele pe pamant pana si un presedinte pentru a nu se lasa imbatat de aburii succesului. Descoperim viața la Casă Albă prin ochii unei femei care nu-și dorește să fie doar un exponat frumos și atât.

Povestea continuă

În cea de-a treia parte a cărții, Michelle Obama ne vorbește despre proiectele sale de suflet și despre tot ceea ce a încercat să realizeze pentru oameni. Pentru că Michelle Obama este un om care nu a uitat de unde a plecat și încearcă din răsputeri să nu rămână în istoria lumii doar ca femeia frumoasă care i-a stat alături președintelui american. Ci un om cu valori, cu principii de la care nu se abate.

Este o carte pe care o citești cu repeziciune. Este ușoară și pe înțelesul tuturor celor care o citesc deși poate fi un real manual de istorie recentă văzută prin ochii uneia dintre cele mai importante femei din lume.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții POVESTEA MEA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Michelle Obama sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTEA MEA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Povestea Mea
Autor: Michelle Obama
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 620
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 31.07.2019
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Greșeala” de Elle Kennedy

Recenzie ”Greșeala” de Elle Kennedy

John Logan, vedeta echipei de hochei, pare că poate avea orice fată își dorește, dar mintea lui este întunecată de două griji: viitorul lui și atracția față de iubita celui mai bun prieten. Ca să uite de acestea, el își îneacă amarul în petrecerile pline de băutură și...

Recenzie ”În tabără la schi” de Tom Ellen & Lucy Ivison

Recenzie ”În tabără la schi” de Tom Ellen & Lucy Ivison

Mouse pleacă într-o tabără de schi în Franța după ce a fost dată afară de la școala de balet. Mama ei a insistat ca ea să plece pentru a lăsa în urmă durerea și tristețea în care Mouse trăiește de când baletul nu mai face parte din viața ei. Greșeala pe care Mouse o...

0 0 vote
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 871 zile și a scris până acum 54 articole. Se află pe poziția 12 din 26 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments