Recenzie ,,Printre tonuri cenușii” de Ruta Sepetys

Titlu: Printre Tonuri Cenușii
Autor: Ruta Sepetys
An apariție : 2014
Editura: Epica
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 15.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA PRINTRE TONURI CENUȘII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

   Pot spune cu mâna pe inimă că Ruta Sepetys, autoarea romanului Printre tonuri cenușii, este o adevărată maestră în arta emoțiilor. Această scriitoare deține un talent incredibil în a te face să te transpui în pielea personajelor, încât, pe parcursul cărții, nu de puține ori vei simți același fior ca și protagoniștii și vei avea inima precum un purice când îi vei urma în aventura lor.

   Copilașul a lăsat să îi scape un țipăt ușor, iar pumnii săi micuți au început să bată aerul. Își începuse lupta pentru supraviețuire.

  Lina, protagonista romanului, o adolescentă de numai cincisprezece ani, va învăța pe propria-i piele ce înseamnă să nu te supui unei ideologii dictatoriale. Lupta pentru putere din acea perioadă vine ca un uragan care distruge tot ce îi stă în cale. Un uragan care destramă familii, care dă de pământ cu tot ceea ce era mai de preț pentru acestea și care se hrănește cu lacrimile și suferința lor.

 Despărțită de tatăl ei, evacuată și târâtă în vagoane pentru vite alături de fratele său și de mamă, Lina va trebui să străbată un parcurs sinuos, plin de umilințe, pentru a ajunge în cele din urmă în Siberia, unde se va lupta cu disperare pentru viața ei și a celor apropiați. Oare va reuși?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ruta Sepetys.

  Lina, mă asculți? Trebuie să ne mișcăm rapid și să împachetăm tot ceea ce ne este folositor, dar nu neapărat și drag nouă!

 Deși înzestrată cu un talent fascinant la desen, protagonista nu poate schimba ceea ce o înconjoară, indiferent cât de mult ar încerca să schimbe nuanțele folosite, formele sau indiferent cât ar șterge contururile.

   Aș fi desenat pământul albastru înecat în lacrimi.

 Se spune că iubirea este cea mai puternică forță din lume, dar oare va fi ea de ajuns pentru a ține în viață atâția oameni supuși unor chinuri de alte persoane însetate după mirajul puterii absolute?

🔥 CARTEA PRINTRE TONURI CENUȘII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.