Recenzie „Roz tranchilizant” de Adam Alter

by | Feb 27, 2016 | Afaceri și Economie, Dezvoltare Personală, Educație, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ROZ TRANCHILIZANT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

roz-tranchilizant_1_fullsizeÎncep prin a afirma că mi-am dorit de mult să citesc acest roman, deoarece mi se pare extrem de originală și unică ideea pe care o abordează. După ce am citit-o în sfârșit, am fost în transă câteva zile. Roz tranchilizant este una dintre cele mai bune cărți psihologice și de auto-educare pe care le-am citit vreodată.

Romanul e acel gen de carte pe care îl citești în metrou în drum spre serviciu/școală. Deși are unele secvențe relativ întortocheate, Roz tranchilizant te face să gândești mult mai…roz! Îți schimbă total opinia despre ce înseamnă viața și pur și simplu îți dă o palmă cu toată puterea, făcându-te să te trezești la realitate.

“Both physical and social pain seem less painful when we’re cushioned by symbolic reminders of money, even when the money isn’t real or doesn’t belong to us.”

În opinia mea, cartea ar putea fi considerată o lucrare științifică modernă, deoarece abordează foarte multe teme, iar Adam Alter afirmă diverse teorii susținute de argumente științifice.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Adam Alter

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că mai toată cartea este alcătuită din descrieri. Pe mine nu m-a deranjat în mod deosebit lipsa dinamicității, dar majoritatea persoanelor au alergie la aceste cărți lipsite de dialog, de acțiune, de suspans. Roz tranchilizant favorizează stilul pur descriptiv, și limbajul poate fi îngreunat oarecum de neologismele care au rolul de a oferi cărții o tentă subiectivă de roman științific.

“Each of us is an ongoing product of the world within us, the world between us, and the world around us—and their hidden capacity to shape our every thought, feeling, and behavior.”

Roz tranchilizant e mai mult decât psihologie; e un adevărat prim manuscris al veridicității umane, o materializare a modului ideal de gândire, reușind să contureze echilibrul ideal între simțire și rațiune, acțiune și cuvânt.

🔥 CARTEA ROZ TRANCHILIZANT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Roz Tranchilizant
Autor: Adam Alter
An apariție : 2014
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte cu și despre viață, scriitură pură, adevărată

Aspecte Negative:

Limbaj nu tocmai accesibil

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1879 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marinela Gherghelas
Marinela Gherghelas

Pare o carte motivationala .