Recenzie „Roz tranchilizant” de Adam Alter

by | Feb 27, 2016 | Afaceri și Economie, Dezvoltare Personală, Educație, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ROZ TRANCHILIZANT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

roz-tranchilizant_1_fullsizeÎncep prin a afirma că mi-am dorit de mult să citesc acest roman, deoarece mi se pare extrem de originală și unică ideea pe care o abordează. După ce am citit-o în sfârșit, am fost în transă câteva zile. Roz tranchilizant este una dintre cele mai bune cărți psihologice și de auto-educare pe care le-am citit vreodată.

Romanul e acel gen de carte pe care îl citești în metrou în drum spre serviciu/școală. Deși are unele secvențe relativ întortocheate, Roz tranchilizant te face să gândești mult mai…roz! Îți schimbă total opinia despre ce înseamnă viața și pur și simplu îți dă o palmă cu toată puterea, făcându-te să te trezești la realitate.

“Both physical and social pain seem less painful when we’re cushioned by symbolic reminders of money, even when the money isn’t real or doesn’t belong to us.”

În opinia mea, cartea ar putea fi considerată o lucrare științifică modernă, deoarece abordează foarte multe teme, iar Adam Alter afirmă diverse teorii susținute de argumente științifice.

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că mai toată cartea este alcătuită din descrieri. Pe mine nu m-a deranjat în mod deosebit lipsa dinamicității, dar majoritatea persoanelor au alergie la aceste cărți lipsite de dialog, de acțiune, de suspans. Roz tranchilizant favorizează stilul pur descriptiv, și limbajul poate fi îngreunat oarecum de neologismele care au rolul de a oferi cărții o tentă subiectivă de roman științific.

“Each of us is an ongoing product of the world within us, the world between us, and the world around us—and their hidden capacity to shape our every thought, feeling, and behavior.”

Roz tranchilizant e mai mult decât psihologie; e un adevărat prim manuscris al veridicității umane, o materializare a modului ideal de gândire, reușind să contureze echilibrul ideal între simțire și rațiune, acțiune și cuvânt.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ROZ TRANCHILIZANT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Adam Alter sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ROZ TRANCHILIZANT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Roz Tranchilizant
Autor: Adam Alter
An apariție : 2014
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.02.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Llosa a urcat în ultimul timp în topul autorilor mei preferați. Conversație la Catedrală nu-i o carte ușor de citit, nici măcar nu compensează acest lucru cu o poveste frumoasă, dar în ciuda acestor lucruri, n-am putut-o lăsa din mână. Tot ceea ce ne este dezvăluit...

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Dacă cineva ar întreba cum arată despărțirea, i-aș da această carte pentru a o citi. Dacă cineva ar întreba ce înseamnă durerea, aș deschide la primele două părți ale acestei cărți și i-aș arăta în cuvinte acest lucru. Rupi Kaur este cunoscută pentru celebra carte de...

0 0 vote
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2122 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 26 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marinela Gherghelas

Pare o carte motivationala .