Recenzie „Roz tranchilizant” de Adam Alter

de | feb. 27, 2016 | Afaceri și Economie, Dezvoltare Personală, Educație, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ROZ TRANCHILIZANT ARE REDUCERE PE:

roz-tranchilizant_1_fullsizeÎncep prin a afirma că mi-am dorit de mult să citesc acest roman, deoarece mi se pare extrem de originală și unică ideea pe care o abordează. După ce am citit-o în sfârșit, am fost în transă câteva zile. Roz tranchilizant este una dintre cele mai bune cărți psihologice și de auto-educare pe care le-am citit vreodată.

Romanul e acel gen de carte pe care îl citești în metrou în drum spre serviciu/școală. Deși are unele secvențe relativ întortocheate, Roz tranchilizant te face să gândești mult mai…roz! Îți schimbă total opinia despre ce înseamnă viața și pur și simplu îți dă o palmă cu toată puterea, făcându-te să te trezești la realitate.

“Both physical and social pain seem less painful when we’re cushioned by symbolic reminders of money, even when the money isn’t real or doesn’t belong to us.”

În opinia mea, cartea ar putea fi considerată o lucrare științifică modernă, deoarece abordează foarte multe teme, iar Adam Alter afirmă diverse teorii susținute de argumente științifice.

Dacă îți place recenzia cărții ROZ TRANCHILIZANT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Adam Alter

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că mai toată cartea este alcătuită din descrieri. Pe mine nu m-a deranjat în mod deosebit lipsa dinamicității, dar majoritatea persoanelor au alergie la aceste cărți lipsite de dialog, de acțiune, de suspans. Roz tranchilizant favorizează stilul pur descriptiv, și limbajul poate fi îngreunat oarecum de neologismele care au rolul de a oferi cărții o tentă subiectivă de roman științific.

“Each of us is an ongoing product of the world within us, the world between us, and the world around us—and their hidden capacity to shape our every thought, feeling, and behavior.”

Roz tranchilizant e mai mult decât psihologie; e un adevărat prim manuscris al veridicității umane, o materializare a modului ideal de gândire, reușind să contureze echilibrul ideal între simțire și rațiune, acțiune și cuvânt.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ROZ TRANCHILIZANT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Roz Tranchilizant
Autor: Adam Alter
An apariție : 2014
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2092

Alte recenzii de la Adam Alter:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2699 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marinela Gherghelas

Pare o carte motivationala .