Titlu: Roz Tranchilizant
Autor: Adam Alter
An apariție : 2014
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 27.02.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ROZ TRANCHILIZANT ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

roz-tranchilizant_1_fullsizeÎncep prin a afirma că mi-am dorit de mult să citesc acest roman, deoarece mi se pare extrem de originală și unică ideea pe care o abordează. După ce am citit-o în sfârșit, am fost în transă câteva zile. Roz tranchilizant este una dintre cele mai bune cărți psihologice și de auto-educare pe care le-am citit vreodată.

Romanul e acel gen de carte pe care îl citești în metrou în drum spre serviciu/școală. Deși are unele secvențe relativ întortocheate, Roz tranchilizant te face să gândești mult mai…roz! Îți schimbă total opinia despre ce înseamnă viața și pur și simplu îți dă o palmă cu toată puterea, făcându-te să te trezești la realitate.

“Both physical and social pain seem less painful when we’re cushioned by symbolic reminders of money, even when the money isn’t real or doesn’t belong to us.”

În opinia mea, cartea ar putea fi considerată o lucrare științifică modernă, deoarece abordează foarte multe teme, iar Adam Alter afirmă diverse teorii susținute de argumente științifice.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Adam Alter.

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că mai toată cartea este alcătuită din descrieri. Pe mine nu m-a deranjat în mod deosebit lipsa dinamicității, dar majoritatea persoanelor au alergie la aceste cărți lipsite de dialog, de acțiune, de suspans. Roz tranchilizant favorizează stilul pur descriptiv, și limbajul poate fi îngreunat oarecum de neologismele care au rolul de a oferi cărții o tentă subiectivă de roman științific.

“Each of us is an ongoing product of the world within us, the world between us, and the world around us—and their hidden capacity to shape our every thought, feeling, and behavior.”

Roz tranchilizant e mai mult decât psihologie; e un adevărat prim manuscris al veridicității umane, o materializare a modului ideal de gândire, reușind să contureze echilibrul ideal între simțire și rațiune, acțiune și cuvânt.

🔥 CARTEA ROZ TRANCHILIZANT ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O carte cu și despre viață, scriitură pură, adevărată

Aspecte Negative:

Limbaj nu tocmai accesibil

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1653 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com