Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden

de | iun. 23, 2024 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți, Spiritualitate

Multă vreme oamenii s-au împărțit în două tabere, cei care credeau numai în ceea ce se putea dovedi pe căi științifice și cei care credeau într-o forță superioară, respectiv, o cale spirituală. Omul de știință Gregg Braden s-a axat pe analiza conexiunii dintre știință și spiritualitate, căutând puntea dinttre cele două domenii.

În cartea “Secretele pierdute ale rugăciunii” sunt prezentate cinci secrete care fac ca o rugăciune să funționeze, să producă efectele dorite. El arată fiecare om este conectat cu strămoși și poartă în sine conexiunea cu cunoașterea dobândită de aceștia. Gregg Braden a constatat că pe măsură ce anii au trecut s-au pierdut cunoștințele despre rugăciune, așa că nu e de mirare că aceasta nu mai produce efectele scontate.

El ne sfătuiește să ne concentrăm mai mult pe starea pe care dorim să o atingem după ce obiectivul nostru a fost realizat, și nu pe lipsa sau nevoia pe care dorim să o soluționăm.

Autorul ne explică faptul că, din fiecare episod care ne provoacă suferință, noi învățăm câte ceva și astfel dobândim înțelepciune. El arată că durerea derivă din modul în care ne raportăm față de anumite evenimente. Suprimarea emoțiilor poate să dea roade la un moment dat, dar acestea nu stau asccunse pe vecie, ele vor ieși la suprafață când vor întâni circumstanțe asemnătoare sau când cineva accesează, inconștient, un factor declațator. Pentru a depăși situațiile dureroase este nevoie de iertare, iar aceasta nu are legătură doar cu ceilalți ci iertarea începe chiar cu propria persoană.

Căile pe care Gregg Braden le-a identifiicat sunt rugăciunea sau meditația, în funcție de credințele persoanei în cauză. Dacă simțim că nu ne regăsim în anumite rugăciuni, Gregg Braden ne încurajează să ne formulăm propriile rugăciuni.

O rugăciune poate fi la fel de simplă ca o afirmaţie care sugerează faptul că lucrul pentru care te rogi s-a împlinit deja.

Cartea „Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden este scrisă într-un limbaj simplu, accesibil oricărui cititor interesat de menținearea sănătății și dobândire a înțelepciunii.

 

Titlu: Secretele Pierdute Ale Rugăciunii
Autor: Gregg Braden
An apariție : 2018
Editura: FOR YOU
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Spiritualitate, ezoterism
Nota recenzorului: / 10
Vizualizari recenzie: 10867

Alte recenzii de la Gregg Braden:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 3 ani, 3 luni, 29 zile și a scris până acum 69 articole. Se află pe poziția 8 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments