Recenzie “Singur pe lume” de Hector Malot

de | iun. 22, 2022 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SINGUR PE LUME ARE REDUCERE PE:

Cât de mult mi-a plăcut această carte. Este considerată o carte pentru copii, eu aș zice că este un roman pentru toate vârstele. Este o carte potrivită pentru a fi citită în familie, fiindu-le pe plac atât celor mici, cât și celor mari. Cu toții vor găsi aici învățăminte prețioase.

Micul Remi află că cea pe care o considera mama lui, tușa Barberin, este defapt doica lui. El fusese găsit de către Jerome Barberin, când avea doar câteva luni. Ajuns la un moment de impas material, Barberin îl închiriază unui artist ambulant, Vitalis. Acesta este un artist de circ și dă mici reprezentații cu maimuțica și câinii săi dresați pe străzi. Alături de Vitalis, Remi descoperă viața de pe străzi, învață meseria de artist ambulant și chiar ajunge să se atașeze de acest bătrânel cu inima mare. Însă, bucuria îi este curmată atunci când Vitalis moare. De aici încep toate aventurile pe străzile Franței. Remi cunoaște foamea, frigul, dar și cum e când ești fără familie, al nimănui.

Acest copil este mereu sortit să nu guste multă vreme fericirea. De fiecare dată când parcă cunoaște un strop de fericire și viață liniștită, soarta îl aruncă într-o existență zbuciumată. Atunci când întinde mâna ca să se agațe de o cracă pe care o crede bună și solidă, ea se rupe cu el, iar el se prăbușește.

Remi este desigur personajul îndrăgit de către toți cititorii. Alături de el apar și alte figuri simpatice care trezesc dragostea și admirația celor din jur, însă figura lui Remi predomină și se evidențiază prin inocență, bunătate, curaj și perseverență.

Dacă îți place recenzia cărții SINGUR PE LUME, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Hector Malot

Deși istoria în sine este una tristă, cartea inspiră căldură și duioșie. Este vorba de clasica luptă între bine și rău, învingător fiind mereu binele. Totodată, deși protagonistului îi este dat să treacă prin multe nenorociri și impedimente, oamenii buni nu încetează să apară. Simbolul speranței și al binelui care triumfă spre final face din acest roman o poveste despre optimism și curajul de a merge mai departe, în pofida obstacolelor impuse de viață.

Nenorocirea … este că întotdeauna trebuie să te despărți de o ființă dragă tocmai atunci când, dimpotrivă, ai dori să-i fii mai aproape.

… lumea se poartă rău cu năpăstuiții.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SINGUR PE LUME CU REDUCERE DE PE:

Titlu: SINGUR PE LUME
Autor: Hector Malot
An apariție : 2016
Editura: STEAUA NORDULUI
Nr. Pagini: 592
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 10447

Alte recenzii de la Hector Malot:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Cum ar fii ca cineva să îți poată citi gândurile și să folosească cele mai mari temeri ale tale împotriva ta? Dacă ai frică de înălțime să te pună într-un Montagne Russe, dacă ai fobie de insecte să te ducă într-o pădure, dacă ai ceva rău ascuns în adâncul tău să îl...

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

5 1 vote
Article Rating
Taisia Crudu a fost redactor Booknation.ro și a scris 211 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments