Recenzie “Singur pe lume” de Hector Malot

de | iun. 22, 2022 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SINGUR PE LUME ARE REDUCERE PE:

Cât de mult mi-a plăcut această carte. Este considerată o carte pentru copii, eu aș zice că este un roman pentru toate vârstele. Este o carte potrivită pentru a fi citită în familie, fiindu-le pe plac atât celor mici, cât și celor mari. Cu toții vor găsi aici învățăminte prețioase.

Micul Remi află că cea pe care o considera mama lui, tușa Barberin, este defapt doica lui. El fusese găsit de către Jerome Barberin, când avea doar câteva luni. Ajuns la un moment de impas material, Barberin îl închiriază unui artist ambulant, Vitalis. Acesta este un artist de circ și dă mici reprezentații cu maimuțica și câinii săi dresați pe străzi. Alături de Vitalis, Remi descoperă viața de pe străzi, învață meseria de artist ambulant și chiar ajunge să se atașeze de acest bătrânel cu inima mare. Însă, bucuria îi este curmată atunci când Vitalis moare. De aici încep toate aventurile pe străzile Franței. Remi cunoaște foamea, frigul, dar și cum e când ești fără familie, al nimănui.

Acest copil este mereu sortit să nu guste multă vreme fericirea. De fiecare dată când parcă cunoaște un strop de fericire și viață liniștită, soarta îl aruncă într-o existență zbuciumată. Atunci când întinde mâna ca să se agațe de o cracă pe care o crede bună și solidă, ea se rupe cu el, iar el se prăbușește.

Remi este desigur personajul îndrăgit de către toți cititorii. Alături de el apar și alte figuri simpatice care trezesc dragostea și admirația celor din jur, însă figura lui Remi predomină și se evidențiază prin inocență, bunătate, curaj și perseverență.

Dacă îți place recenzia cărții SINGUR PE LUME, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Hector Malot

Deși istoria în sine este una tristă, cartea inspiră căldură și duioșie. Este vorba de clasica luptă între bine și rău, învingător fiind mereu binele. Totodată, deși protagonistului îi este dat să treacă prin multe nenorociri și impedimente, oamenii buni nu încetează să apară. Simbolul speranței și al binelui care triumfă spre final face din acest roman o poveste despre optimism și curajul de a merge mai departe, în pofida obstacolelor impuse de viață.

Nenorocirea … este că întotdeauna trebuie să te despărți de o ființă dragă tocmai atunci când, dimpotrivă, ai dori să-i fii mai aproape.

… lumea se poartă rău cu năpăstuiții.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SINGUR PE LUME CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SINGUR PE LUME
Autor: Hector Malot
An apariție : 2016
Editura: STEAUA NORDULUI
Nr. Pagini: 592
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 9923

Alte recenzii de la Hector Malot:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Recenzie „Satantango” de Lazslo Krasznahorkai

Lazslo Krasznahorkai își amplasează povestea într-o comunitate izolată, ruptă de lume, de progres, de civilizație, o lume aflată într-o stare accentuată de degradare. Atmosfera este sufocant de apăsătoare și acest lucru este amplificat și de vremea mohorâtă,  o...

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Recenzie „Povestea lui Casey Han” de Min Jin Lee

Nu sunt la prima întâlnire cu autoarea. Am devorat Pachinko care m-a purtat într-o lume și o epocă foarte diferite de ceea ce trăiesc și care m-au captivat de fiecare dată. Recunosc că abia așteptam Povestea lui Casey Han căreia nici măcar n-am avut curiozitatea să-i...

5 1 vote
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 527 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments