Recenzie ,,Spiridușii Băț și Șugubăț în misiune secretă – dezvoltarea empatiei” de Adriana Mitu

by | Apr 23, 2021 | Cărți pentru Copii, Părinți și copii, Psihologie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SPIRIDUȘII BĂȚ ȘI ȘUGUBĂȚ ÎN MISIUNE SECRETĂ – DEZVOLTAREA EMPATIEI PE Editura Diana

Cartea ,,Spiridușii Băț și Șugubăț în misiune secretă – Dezvoltarea empatiei’’ face parte din colecția ABC-ul poveștilor terapeutice și a fost scrisă de Adriana Mitu, psihoterapeut, autor și formator. Colecția este publicată la Editura Diana și cuprinde cărți care abordează diverse teme precum: dezvoltarea atenției și a capacității de dezvoltare, creșterea încrederii în sine, agresivitatea la copii și multe altele.

Adriana Mitu folosește soluțiile propriilor provocări din copilărie pentru a împărtăși informații valoroase atât pentru copii, cât și pentru părinți. Iubirea față de oameni și curajul de a-și depăși limitele sunt principalele atuuri care au ajutat-o să acumuleze o experiență vastă în formarea și modelarea comportamentului copiilor.

Temele pe care le abordează povestea ,,Spiridușii Băț și Șugubăț în misiune secretă’’ sunt dezvoltarea abilității de a empatiza și modul în care empatia poate fi recunoscută. Dorința cea mai mare al lui Luca, personajul principal al poveștii, este să afle ce este în mințile și sufletele oamenilor. Într-o seară, acesta este vizitat de doi spiriduși, Băț și Șugubăț, care îl poartă pe Luca într-o călătorie magică cu scopul de a  revedea evenimentele petrecute în ziua anterioară.

Retrăind momentele petrecute în familie, la grădiniță, sau în parc, Luca are ocazia de a afla ce au gândit persoanele cu care el a interacționat, dar și cum anume s-au simțit ele în acele momente. Astfel, Luca învață că este bine să se gândească cum vor fi afectate persoanele din jurul său de faptele lui, înainte de a face ceva.

Am apreciat modul în care autoarea Adriana Mitu a conceput întreaga carte, introducând atât informații pentru părinți, cât și o poveste exemplificatoare și jocuri interactive pentru copii.  Cartea îi implică și pe părinți, conținând sfaturi și indicații pe care aceștia le pot urma pentru a se asigura că informația este clara pentru cel mic.

De asemenea, am apreciat modul în care este îmbinată lectura cu joaca, astfel încât, părintelui să îi fie ușor să capteze și să mențină atenția copilului, dar să îl și implice pe acesta în proces. Ușurința lecturii este dată și de paginile colorate și pline cu imagini. Această carte îi oferă părintelui ocazia de a petrece mai mult timp alături de copil și de a interacționa cu acesta, creând astfel o conexiune unică.

Părintele este principalul model al copilului, astfel că trebuie să se asigure că nevoile emoționale ale acestuia sunt îndeplinite pentru a putea învăța ce înseamnă empatia. Povestea reprezintă o foarte bună modalitate de a exemplifica diversele situații în care empatia apare.

Principalul motiv pentru care am ales colecția Poveștilor terapeutice reprezintă dorința de informare. Chiar dacă nu sunt încă părinte, sunt atrasă de această sferă a psihologiei și psihoterapiei. Mi se pare foarte interesant modul în care cele două științe sunt aplicate în această colecție.

Cred că toate conceptele prezentate sunt de interes pentru un părinte, iar dorința de a contribui într-un mod pozitiv la modelarea comportamentului copilului reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a achiziționa cartea ,,Spiridușii Băț și Șugubăț în misiune secretă – dezvoltarea empatiei’’. Copiii vor fi încântați! Distractie plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SPIRIDUȘII BĂȚ ȘI ȘUGUBĂȚ ÎN MISIUNE SECRETĂ – DEZVOLTAREA EMPATIEI PE Editura Diana

Titlu: Spiridușii Băț și Șugubăț în Misiune Secretă – Dezvoltarea Empatiei
Autor: Adriana Mitu
An apariție : 2016
Editura: DIANA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.04.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 476 zile și a scris până acum 52 articole. Se află pe poziția 12 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments