Recenzie Straniul caz al doctorului Jekyll şi al domnului Hyde de Robert Louis Stevenson

de | feb. 2, 2015 | Beletristică, Fantezie, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatura Universală, Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA STRANIUL CAZ AL DOCTORULUI JEKYLL ŞI AL DOMNULUI HYDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Straniul cazDacă mi-ar cere cineva să definesc în doar trei cuvinte „Straniul caz al doctorului Jekyll şi al domnului Hyde” aş spune: „fantastic”, „dualitate” şi „genial”. Apoi, în cuvinte mai multe, aş adăuga că acest volum te ţine cu sufletul la gură de la prima propoziţie până la ultima literă. După ce termini de parcurs textul, înţelegi de ce nu e o întâmplare faptul că opera de artă a lui Robert Louis Stevenson stă la baza a foarte multe producţii cinematografice şi teatrale, dar şi de ce aceasta continuă să reziste în topurile celor mai apreciate producţii literare.

Cum ar fi dacă  ar exista o licoare magică pe care, dacă am bea-o, ar scoate la iveală tot ce e mai rău din noi? Şi nu numai atât! Dacă această poţiune ne-ar transforma fizic astfel încât nimeni să nu ne recunoască, iar noi am putea să ne vedem de răutăţi în voie? Cum ar fi? Şi câtă răutate poate să existe într-un singur om? Toate răspunsurile la întrebări se găsesc într-un singur loc: „Straniul caz al doctorului Jekyll şi al domnului Hyde.”

Unii definesc această operă ca fiind un roman, însă eu, dar şi câţiva specialişti, credem că face parte din categoria literară a nuvelei. De ce? Are o acţiune mai restrânsă din punct de vedere al spaţiului şi timpului decât un roman, are personaje mai puţine şi textul este destul de restrâns ca număr de pagini.

În prefaţa nuvelei despre doctorul Jekyll şi domnul Hyde se menţionează că subiectul acestei  opere este rodul unui vis pe care autorul l-a avut. După ce s-a trezit din vis, Robert Louis Stevenson a început să pună pe hârtie, fără oprire, fiecare amintire despre vis. Nu a ţinut cont de eventualele greşeli gramaticale ori de exprimare, ci a continuat să scrie. După câteva rafinări ulterioare, a luat naştere una dintre cele mai apreciate opere ale literaturii britanice.

Ca o concluzie, pot să spun că acest volum este un „must – read” nu doar pentru iubitorii de science – fiction, thriller şi mister, ci pentru oricine care ştie să respecte lucrările de geniu.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții STRANIUL CAZ AL DOCTORULUI JEKYLL ŞI AL DOMNULUI HYDE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Robert Louis Stevenson sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA STRANIUL CAZ AL DOCTORULUI JEKYLL ŞI AL DOMNULUI HYDE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Straniul Caz Al Doctorului Jekyll şi Al Domnului Hyde
Autor: Robert Louis Stevenson
An apariție : 2004
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 161
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.02.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Iulia Drăghici este redactor Booknation.ro de 2560 zile și a scris până acum 120 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iulia Drăghici aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments