Recenzie: „Suflete în noapte” de Kent Haruf

de | mart. 4, 2020 | Lecturi Motivaționale, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SUFLETE ÎN NOAPTE ARE REDUCERE PE:

Dacă ești în căutarea unei cărți cu acțiune trepidantă, răsturnări de situație, ritm nebun și mister nu aceasta este cea mai bună alegere. Este o carte foarte scurtă și simplă, fără mari complicații sau drame, cu un gust dulce-amărui care reușește să transmită multe emoții. Citind-o mi-a tot venit în minte citatul motivațional: you are never too old and it is never too late.

Doi oameni ajunși în iarna vieții, cu un trecut marcat de două căsnicii ratate și propriile tragedii, leagă o relație de prietenie, privită cu suspiciune de vecini și familie. Singurătatea și nevoia de a-și împărtăși gândurile îi aduc împreună. Își petrec nopțile în același pat, spovedindu-se unul altuia, rememorându-și viețile, insuccesele, visurile neîmplinite și greșelile, dar mai ales bucurându-se fiecare de prezența celuilalt și gustând puțină fericire. Doi bătrâni care s-au săturat să trăiască după cum vor alții și pentru alții, care nu mai sunt interesați de gura lumii, care își doresc doar puțin timp pentru sufletele lor.

Pe cât de tare m-am bucurat și le-am admirat curajul adolescentin la început pe atât de tare m-am întristat la final. Pare că niciodată, nici măcar când nu mai ai nimic de demonstrat, nici măcar atunci când din viața ta n-a rămas decât un ultim fir de nisip în clepsidră, oamenii nu-și pot înfrânge prejudecățile, egoismul și răutatea și nu te pot lăsa în pace. Nici măcar apropierea sfârșitului nu-ți oferă șansa de a trăi așa cum îți dorești, ești până la capăt condiționat și depinzi de ceea ce vor ceilalți. Doar pentru a nu rămâne singur. Limitele ar trebuie să ți le impui singur în funcție de ceea ce îți dorești, și nu ținând cont de ceea ce ar putea alții comenta aflând de ele.

E o carte care-ți aduce aminte că timpul nostru aici e limitat, să nu uiți să te bucuri în fiecare zi de lucrurile mărunte și să trăiești și pentru sufletul tău, nu doar pentru a-i mulțumi pe ceilalți. Nimic nu durează la nesfârșit. Ce faci cu viața ta te privește doar pe tine, așa cum ce cred ceilalți despre tine îi privește doar pe ei.

Este ultima carte a autorului scrisă cu puțin înainte de moartea sa, un ultim dar cu iz de melancolie pe care l-a lăsat cititorilor săi.

Ți-a plăcut recenzia cărții SUFLETE ÎN NOAPTE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Kent Haruf

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SUFLETE ÎN NOAPTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Suflete în Noapte
Autor: Kent Haruf
An apariție : 2015
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 4.03.2020
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 76

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1261 zile și a scris până acum 406 articole. Se află pe poziția 3 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments