Recenzie “Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

de | sept. 6, 2022 | Biografii, Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

Scrisă în anii 2000, carteaTată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki s-a aflat în topul vânzărilor în mai multe țări. Robert T. Kiyosaki este un prosper om de afaceri care, în urma succesului înregistrat, s-a retras din afaceri la numai 47 de ani. Acest fapt i-a permis să devină autor a numeroase cărți motivaționale. Și în acest domeniu a avut succes, cărțile sale au fost traduse în mai multe țări. Volumul pe care l-am citit a ajuns la ediția a 5-a.

Tată bogat, tată sărac” pornește de la contrastul dintre tatăl autorului – om cu studii superioare, dar fără prea multe cunoștințe financiare și tatăl celui mai bun prieten – om cu câteva clase dar care știa foarte multe despre bani și cum să îi atragă în viața lui. Întrucât în școală se predau doar materii științifice, teoretice, cel de-al doilea tată și-a asumat rolul de dascăl pentru cei doi copii în ceea ce privește educația financiară a acestora.

Copiii descoperă încetul cu încetul diferența de mentalitate a celor doi adulți, analizează modul în care aceștia reacționează în fața provocărilor pe care le au în viață. Autorul ne tratează și pe noi, cititorii, ca pe niște copii, ne prezintă situația într-o manieră simplă, asfel încât aspectele prezentate poti fi înțelese cu ușurință de oricine.

Deși e simplu de înțeles, metoda prin care Kiyosaki a făcut avere nu poate fi copiată ad-litteram. Principiile sunt  generale, îmbogățirea ține de capacitatea oamenilor de a se documenta și de a se plia pe nevoile și evoluția piețelor. Cartea face referire la realitatea anilor 90 din America, dar poate fi o lectură utilă și pentru oricine.

Autorul atrage atenția asupra reacțiilor în fața riscului. Majoritatea oamenilor doresc investiții cu risc minim apoi se miră că profitul pe care ei îl obțin este, de asemena, minim. Averile mari implică, de fapt, asumarea unor riscuri mai mari. Oamenii sunt diferiți, iar autorul recunoaște că pentru unii  este mai bine să păstreze statutul de salariat, cu venit fix.

În ultimele capitole ale cărții, Robert T. Kiyosaki ne vorbește despre obstacolele care îi țin pe oameni departe de prosperitatea finanaciară, despre motivele din spate acestora (frică, scepticism, lene, obiceiuri proaste, aroganță) precum și pașii prin care poate fi regăsit  harul personal care să susțină depășirea acestor obstacole.

În loc de concluzie, menționez una dintre cele mai importante idei pe care le-am desprins din această carte  – pentru a genera prosperitate financiară în viață, copiii ar trebui să aibă parte de mici de educație financiară.

Lectura plăcută!

Titlu: TATĂ BOGAT TATĂ SĂRAC
Autor: Robert T. Kiyosaki
An apariție : 2019
Editura: CURTEA VECHE PUBLISHING
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9.5 / 10
Vizualizari recenzie: 4789

Alte recenzii de la Robert T. Kiyosaki:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

Recenzie “Minciuna” de Care Santos
Recenzie “Minciuna” de Care Santos

Care Santos a început să scrie de la vârsta de opt ani și a câștigat  prima competiţie literară la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor s-a aplecat asupra diferitelor genuri literare, a scris proză dar și versuri, publicând volume de poezie, povești, nuvele, romane....

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 2 ani, 11 luni, 15 zile și a scris până acum 66 articole. Se află pe poziția 8 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments