Recenzie The Angel Inside de Chris Widener

Titlu: The Angel Inside
Autor: Chris Widener
An apariție : 2007
Editura: DoubleDay
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Boldor
Publicată la 8.02.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie The Angel Inside de Chris Widener
Acordă o notă
angel inside

Auzisem de această carte la un eveniment de discursuri. Moderatorul ne recomandase cartea THE ANGEL INSIDE, de Chris Widener. Însă, nu am luat aminte de gândul său bun. Credeam că e o carte oarecare. E uşor de înţeles că am fost sceptic, la o primă vedere. Dar, când l-am auzit, din nou, recomandând cartea şi la alt eveniment, atunci am ştiut că e important să o citesc.

The Angel Inside are ca temă autocunoaşterea. În special, dacă te afli într-o perioadă mai grea a vieţtii, sfaturile cuprinse în carte sunt ca o gură de aer proaspătă. Personajul principal este un tânăr de 30 de ani, pe nume Thomas care, aflat într-o mini-vacanţă în Florenţa, dă peste un personaj misterios. Acest domn care îi putea fi tată, îl ajută să-şi descopere „îngerul” ce zăboveşte în interiorul său. În principal, metoda folosită este raportarea la munca lui Michelangelo – şi anume sculptura în marmură a lui David.

Rând pe rând, misteriosul domn îl pune pe Thomas să analizeze mai bine statuia, din mai multe perspective. Tânărul îi spusese anterior că munca sa nu îl mai atrage, şi că tatăl său îl desconsideră. Spre surprinderea sa, cunoştinţele domnului asupra artei şi vieţii în general, îl fac pe Thomas să fie mai atent la spusele sale.

Bătrânul domn îi arată cât de important e să ai pasiune pentru ceea ce faci, că frumuseţea stă în detalii, că mâinile ne sunt executanţii minţii etc. Priceperea lui în ale artelor îl năuceşte pe Thomas. Acesta e puţin sceptic, dar, după ce vede câtă dreptate are însoţitorul său, şi felul unic de a-l ajuta, mesajele ajung mai repede să se întipărească în mintea sa.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Chris Widener.

Trecând şi pe la un atelier, unde alţi maeştri, tineri sau bătrâni, lucrau la diferite sculpturi, Thomas descoperă că sculptura este asemănătoare cu viaţa, în sensul că e important să ne cizelăm. Avem fiecare de eliminat părţile care nu ne folosesc şi de şlefuit pe cele bune. De asemenea, este crucial să ne asociem cu persoane care ne ajută să creştem, să citim cărţi pentru a ne dezvolta continuu, în special de la autori de mult timp trecuţi în nefiinţă ai căror mesaje rezistă probei timpului.

Alte lecţii de viaţă pe care Thomas le primeşte se referă la a-şi planifica şi pregăti succesul viitor, cum suferinţa face omul mai puternic, cum răbdarea este caracteristică oricărei reuşite de proporţii, dar şi cum să fii excelent în ceea ce faci.

Aşadar, cartea THE ANGEL INSIDE, de Chris Widener, este o operă ce evocă îngerul ascuns din noi, pe care mediocritatea, fricile şi problemele nu ne lasă să îl scoatem la iveală. Citeşte această carte şi vei observa cum vei începe să te cizelezi ca persoană, şi mai apoi vei crea artă din cine eşti tu cu adevărat.

Aspecte Pozitive:

O carte foarte buna, despre cum putem sa ne gasim ingerul si geniul creativ interior, printr-o fabula legata de lumea business-ului, in care un tanar primeste lectii de viata de la un mentor italian. Acesta il invata pe tanar despre viata si business, prin raportarea la munca lui Michelangelo.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.