Recenzie  ”Totul pentru femei – mic tratat de regăsire ” de Catrinel Zaharia

de | mart. 11, 2021 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA  TOTUL PENTRU FEMEI - MIC TRATAT DE REGĂSIRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Există cărți pe care chiar dacă le citim astăzi, mâine le putem reciti din nou doar pentru că simțim nevoia să o facem, simțim nevoia să o recitim, să acordăm din ce în ce mai multă atenție rândurilor scrise și să învățăm din ceea ce autorul a decis să ne arate.

O astfel de carte este ”Totul pentru femei – mic tratat de regăsire ” de Catrinel Zaharia. O poți citi astăzi, mâine și în orice zi ai nevoie pentru a putea să te regăsești pe tine, femeia care îți lipsește.

Coperta cărții este absolut superbă, cu un design elegant, iar chiar din prima clipă, Catrinel ne îndeamnă să nu mai așteptăm răspunsuri la întrebarea DE CE? : ”Marea artă, de fapt, marea realizare este să nu mai aștepți răspunsul la întrebarea DE CE?, pentru că nu vine și, chiar dacă vine, nu aduce liniște și nici alinare. ” Cuvinte grele, însă cât se poate de adevărate. Vă spun sincer că în momentul în care am văzut coperta și am citit aceste rânduri, m-a înconjurat un fior al adevărului, pentru că știu și știți și voi, că aceste afirmații sunt adevărate.

Cartea debutează cu un capitol intitulat ”Să-ți amintești… Femeie”, iar în prima propoziție ne spune ce trebuie să ne amintim ”Să-ți amintești… Femeie! Că ești FEMEIE!”.

Din punctul meu de vedere, acesta reprezintă cel mai frumos capitol din carte, deoarece reușește să-ți amintească cine ești cu adevărat și îți amintește că trebuie să trăiești în realitatea ta, nu în a altora. Limbajul este colocvial, fiind pe înțelesul tuturor, ceea ce îi aduce un plus cărți.

Capitolul următor este cel de care deseori femeile fug, el este intitulat ”AIA”. Care AIA? AIA de care noi toate ne simțim inferioare, deși nu ar trebui, AIA pe care ei, bărbații, o consideră cea mai cea, însă doar pentru scurt timp. Catrinel Zaharia încearcă să ne arate că AIA, nu e doar AIA care ne ocupă nouă gândurile și că într-o relație de cuplu, putem fi chiar noi AIA.

Deși cartea are doar 122 de pagini… se citește rapid nu? Așa am zis toate, însă nu. Se citește destul de lent, deoarece reușește să te scoată din zona de confort și să meditezi asupra situației în care te-ai aflat, te afli sau te poți afla.

Accentul acestei cărți cade pe faptul că o femeie este puternică, capabilă, pe faptul că trebuie să avem încredere în noi și în propriile noastre forțe. Deși, avem  momente în care simțim că nu mai putem și avem tendința de a dramatiza, trebuie să ne ridicăm și să înțelegem că așa este viața, cu bune și cu rele.

”Totul pentru femei – mic tratat de regăsire ” de Catrinel Zaharia ajută toate femeile să se regăsească pe sine, să-și pună ordine în gânduri, în viață, să înțeleagă faptul că nu este doar vina lor și că ele pot și singure, pentru că sunt femei, iar femeia este cea mai puternică ființă de pe acest pământ. Citind această carte, noi, cititorii, reușim să empatizăm cu autorul, simțindu-l o parte din noi, simțindu-ne înțelese pentru prima oară.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții  TOTUL PENTRU FEMEI - MIC TRATAT DE REGĂSIRE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Catrinel Zaharia sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA  TOTUL PENTRU FEMEI - MIC TRATAT DE REGĂSIRE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu:  totul Pentru Femei - Mic Tratat De Regăsire
Autor: Catrinel Zaharia
An apariție : 2015
Editura: EVRIKA
Nr. Pagini: 122
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 11.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

Recenzie „Zahăr ars”, de Avni Doshi

„Zahăr ars” nu a fost deloc... dulce. Din contră, a mai lărgit hăul căscat de cărțile mediocre de care tot dau în ultimul timp. Romanul ne prezintă o relație mamă-fiică, trecut-prezent, un prezent tot mai șters și fad odată cu diagnosticul mamei, demență, care...

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun...

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Recenzie “GOG” de Giovanni Papini

Lansată la începutul secolului trecut, cartea este scrisă cu măiestrie și poate fi citită cu plăcere și în zilele noastre. Giovanni Papini s-a dovedit un vizionar, iar sub masca sarcasmului a adus în atenția publicului subiecte profunde, care au preocupat omenirea din...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 592 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 11 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments