Recenzie „Trăiește autentic” de Andreea Săvulescu

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Literatura Română, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TRĂIEȘTE AUTENTIC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Citind cartea Trăiește autentic de Andreea Săvulescu este ca și cum ai parte de o lecție sau ședință de psihoterapie. Îți oferă o mulțime de intrumente care să te ajute să te vezi cu adevărat, să te apreciezi și să trăiești autentic.

Poate cel mai dificil proces este să descoperi calea către sine. Doar când îți acorzi suficient timp de gândire, poți să descoperi adevăratul sine care de multe ori nu se poate manifesta din cauza ideilor preluate de la alții, ori din cauza valorificării părerilor celorlalți mai mult decât propria părere.

Autoarea ne explică cum de multe ori suntem blocați subconștient în anumite credințe limitative. Adică avem atât de înrădăcinate în mentalitate anumite gânduri, încât tocmai din cauza lor ajungem în situații de viață nedorite. Andreea ne arată cum putem să le schimbăm pentru a ne îmbunătăți viața.

În carte sunt prezentate câteva componente care dezvoltate împreună pot contribui la crearea propriei fericiri. Acestea sunt: conștientizarea, acceptarea de sine, asumarea responsabilității și angajamentul. Putem observa că toate acestea au în comun un lucru: ele nu sunt exterioare, vin din interiorul nostru. Calea către fericire se află deci în mâinile noastre. Este un proces de durată să ne dezvoltăm toate aceste abilități, însă dacă ne oferim suficient timp și avem determinare, rezultatele positive nu vor întârzia să apară.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Andreea Săvulescu

De multe ori trăim „pe pilot automat” și ne resemnăm în fața a ceea ce am primit, ori suntem confuzi și incapabili să alegem și să decidem pentru noi așa că aruncăm vina nefericirii pe circumstanțe, ori nu ne acordăm suficient timp pentru a ne crea așa cum dorim să fim – cea mai bună versiune a noastră pe care ne-o putem imagina.

Această carte este o lectură utilă  pentru cei care vor să se cunoască mai bine, să evolueze și să se iubească mai mult. Cartea este structurată în trei capitole ușor de parcurs, într-un limbaj familiar și cu multe exemple de pus în practică.

Titlu: Trăiește Autentic
Autor: Andreea Săvulescu
An apariție : 2019
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 197 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments