Recenzie „Ziua în care m-am iubit cu adevărat” de Andreea Săvulescu

by | Jun 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Literatura Română, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZIUA ÎN CARE M-AM IUBIT CU ADEVĂRAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Andreea Săvulescu este psiholog clinician, psihoterapeut, coach și copywriter al site-ului Arta Educației.

Ziua în care m-am iubit cu adevărat poate arăta diferit pentru fiecare dintre noi, însă ce are în comun este iertarea, acceptarea și vindecarea. Iertarea comportamentului nostru în anumite situații sau a oamenilor care ne-au greșit, acceptarea lucrurilor pe care le-am trăit și care cu siguranță ne-au învățat o lecție și acceptarea completă a noastră.

Este o carte care îndeamnă pagină cu pagină la acceptare și iubire. După fiecare capitol este aceeași replică care funcționează parcă ca o mantra menită să ți se întipărească în minte și să o păstrezi totdeauna de acum înainte: „Mă iubesc și mă accept așa cum sunt”.

Iubirea de sine este fundamental unei relații sănătoase. Când iubirea de sine este crescută, relația cu celălalt este armonioasă, pentru că nu ceri ce tu nu poți oferi. Cum ar fi să te duci la magazine să cumperi un produs, dar să nu oferi bani pentru el? Așa este și cu iubirea. Nu poți să o dai mai departe, dacă nu o cultivi mai întâi în tine.

Imi imaginez iubirea de sine ca pe o floare care este deja plantată în ghiveci, doar că dacă nu prea i-ai acordat atenție încă nu a răsărit. Când contientizezi importanța ei, începi să uzi pământul, așteptând să răsară floarea, după care ai grijă constant să fie hrănită corespunzător. Dacă ai uitat-o din nou, ea se ofilește și întreg procesul trebuie reluat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Andreea Săvulescu

O idee foarte interesantă care se regăsește și în această carte este aceea că atragem în viețile noastre oameni care ne oglindesc. Dacă te întrebi de ce atragi persone care nu te acceptă cu adevărat, poate ar trebui să te întrebi dacă nu cumva nici tu nu te accepți, iar ceilalți nu fac decât să repete coportamentul pe care îl observă la tine.

Este o carte emoționantă, care îți atinge sufletul, te învață să te privești pe tine, să te accepți și să te iubești așa cum ești.

 

 

🔥 CARTEA ZIUA ÎN CARE M-AM IUBIT CU ADEVĂRAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ziua în Care M-am Iubit Cu Adevărat
Autor: Andreea Săvulescu
An apariție : 2019
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 125 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments