🔥 CARTEA TRANDAFIRUL ALB ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

Într-un articol anterior va povesteam despre cea mai nouă trilogie descoperită și anume, Trilogia Orașului Solitar scrisă de autoarea americană Amy Ewing. V-am prezentat atunci primul volum al seriei și anume Bijuteria, cartea publicată în 2018 la editura Rao.

Astăzi a venit rândul să va prezint cea de-a doua carte din serie, Trandafirul alb. Această carte a fost publicată tot la editura Rao, în cursul acestui an.

Cu doar 280 de pagini, cartea se citește alert iar tinerii cititori vor descoperi un subiect fantasy, pe placul lor. Cum va spuneam și în recenzia trecută, mi se pare că autoarea a reușit în acesta serie să combine într-un mod interesant două subiecte pe care le-am întâlnit în Jocurile Foamei și Povestea Slujitoarei.

Bijuteria – când Jocurile Foamei întâlnesc Povestea Slujitoarei

În primul volum, facem cunoștință cu Violet, este personajul principal. La doar 16 ani, această este pregătită pentru a fi achiziționată de familiile nobiliare din orașul Bijuteria pentru a le fi mama surogat copiilor acestora. Din punctul meu de vedere, așa cum va povesteam și în articolul dedicat primului volum, mi se pare că aduce foarte mult ideea dezbătută în trilogia Jocurile Foamei combinată fiind cu ideea dezbătută în romanul lui Margaret Atwood, Povestea Slujitoarei.

Amy Ewing reușește să combine aceste două istorii remarcabile într-o serie de cărți dedicate adolescenților. Interesant este modul cum reușește să îmbine două povești din perioade diferite într-un român actual și potrivit generațiilor din zilele noastre. Dacă Jocurile Foamei debutează cu primul roman în 2008, Povestea Slujitoarei este o carte scrisă în 1985. Sunt două viziuni diferite ale unui viitor fantezist unite în cea de-a treia viziune și anume, cea a lui Amy Ewing.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Amy Ewing

Trandafirul alb – Sfidarea unui regim totalitar

Al doilea volum al trilogiei Orașului Solitar, și anume, Trandafirul alb, mă duce cu gândul la cel de-al doilea volum din trilogia Jocurile Foamei și anume, Sfidarea.

Povestea este diferită, dar la baza este același principiu. Personajele se răzvrătesc împotriva unui regim totalitar. Violet iubește. Deși nu a fost programată să iubească întâlnește fiorii primei iubiri între zidurile Bijuteriei. Atunci când dragostea ei “ilicită” este descoperită refuză să se lase învinsă de un sistem putred și abject. Cu ajutorul unei organizații secrete, Violet și prietenii ei reușesc să se pună la adăpost. Dar va fi suficient? Ce se va întâmplă cu familiile lor? Ce se va întâmplă cu celelalte surogate? Va putea Violet să suporte ideea că pentru siguranța ei, alții trebuie să plătească cu viața?

Dacă v-am trezit curiozitatea, va las să descoperiți continuarea poveștii lui Violet și ale prietenilor săi în acest roman fantasy pe care mulți adolescenți îl vor lectura cu interes.

🔥 CARTEA TRANDAFIRUL ALB ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO
Titlu: Trandafirul Alb
Autor: Amy Ewing
An apariție : 2019
Editura: RAO
Nr. Pagini: 280
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 21.08.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor. Brian Tracy...

Avatar
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 606 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 26 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *