Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

de | sept. 26, 2021 | Beletristică, Familie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA UN FIU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris.

Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp foarte scurt. Are suficientă adâncime și ramificații pentru a te prinde și a nu te lăsa să ieși din ea până când nu ai terminat-o.

O poveste care te duce în lumea fantastică a lui Guille, personajul principal. Întrebarea despre cum a devenit cine este, care sunt secretele sale și ce se află sub vârful aisbergului reverberează pe tot parcursul poveștii. În carte vom întâlni diferiți naratori de-a lungul întregii lucrări și astfel vom cunoaște tot ce se întâmplă din perspective diferite.

Limbajul copilăresc al băiatului permite să te cufunzi în lumea lui. Când adulții își spun cuvântul, apare ca o formă de reflecție. Analizăm totul împreună cu tatăl, profesorul și psihologul. Ceea ce mi s-a părut cel mai interesant este evoluția tuturor acestor personaje. Alternanța punctelor de vedere este foarte bine gestionată. Te face să-ți dorești să citești capitolul următor pentru a afla ce părere are fiecare personaj despre evoluțiile situației.

Guille este o tandrețe, un copil atât de special și cu care devii sensibil din primele câteva pagini, simți o incertitudine de a ști mai multe, râzi, suferi. Totuși, mai presus de toate îți place să citești ceva atât de frumos. Povestea este spusă într-un mod simplu, dar cu o magie care face ca cartea să rămână în inima ta. Ce pot să mai spun? Poate m-am îndrăgostit de felul în care scrie Alejandro Palomas, scrie din inimă.

Guille este copilul protagonist, care visează să fie Mary Poppins când va crește. Toată lumea din jurul său se îngrijorează de fixarea sa cu acest personaj. Dar nu știu că totul are un motiv și o vom descoperi datorită consilierului său, Maria.

…adevărul, când apare, deseori este doar uşa spre un alt adevăr mai profund, pe care nu l-am bănuit niciodată şi care deseori explică totul.

În ciuda predictibilității timpurii a motivului pentru care se întâmplă totul în carte, tensiunea este maximă până la ultima pagină. Și asta este posibil, deoarece personajul central, băiatul Guille, pătrunde întreaga carte cu acea magie pe care o caută atât de mult și de care se agață disperat. În această carte există multă viață, mult adevăr, multă suferință și multă dragoste. Este o carte care m-a cucerit, pentru că prin simplitatea ei m-a introdus într-o lume plină de sentimente mixte.

O carte pur și simplu frumoasă, care ne amintește de ceea ce este inocența, când am început să credem în magie și în lucrurile simple din viață, chiar dacă viața nu este niciodată simplă.

Autorul își dezbracă sufletul, își expune sentimentele și face ca povestea pe care o citim să ne provoace din interior. Trebuie să fii foarte insensibil pentru a nu te simți „atins” de această poveste. Pe scurt, o descoperire excelentă, foarte emoționantă și o poveste teribil de umană.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UN FIU?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alejandro Palomas sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN FIU CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Un Fiu
Autor: Alejandro Palomas
An apariție : 2019
Editura: RAO
Nr. Pagini: 201
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 26.09.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Prezentarea acțiunii: Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul. Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să...

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori: Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune...

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 60 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 27 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments