Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

de | sept. 26, 2021 | Beletristică, Familie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA UN FIU ARE REDUCERE PE:

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris.

Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp foarte scurt. Are suficientă adâncime și ramificații pentru a te prinde și a nu te lăsa să ieși din ea până când nu ai terminat-o.

O poveste care te duce în lumea fantastică a lui Guille, personajul principal. Întrebarea despre cum a devenit cine este, care sunt secretele sale și ce se află sub vârful aisbergului reverberează pe tot parcursul poveștii. În carte vom întâlni diferiți naratori de-a lungul întregii lucrări și astfel vom cunoaște tot ce se întâmplă din perspective diferite.

Limbajul copilăresc al băiatului permite să te cufunzi în lumea lui. Când adulții își spun cuvântul, apare ca o formă de reflecție. Analizăm totul împreună cu tatăl, profesorul și psihologul. Ceea ce mi s-a părut cel mai interesant este evoluția tuturor acestor personaje. Alternanța punctelor de vedere este foarte bine gestionată. Te face să-ți dorești să citești capitolul următor pentru a afla ce părere are fiecare personaj despre evoluțiile situației.

Dacă îți place recenzia cărții UN FIU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alejandro Palomas

Guille este o tandrețe, un copil atât de special și cu care devii sensibil din primele câteva pagini, simți o incertitudine de a ști mai multe, râzi, suferi. Totuși, mai presus de toate îți place să citești ceva atât de frumos. Povestea este spusă într-un mod simplu, dar cu o magie care face ca cartea să rămână în inima ta. Ce pot să mai spun? Poate m-am îndrăgostit de felul în care scrie Alejandro Palomas, scrie din inimă.

Guille este copilul protagonist, care visează să fie Mary Poppins când va crește. Toată lumea din jurul său se îngrijorează de fixarea sa cu acest personaj. Dar nu știu că totul are un motiv și o vom descoperi datorită consilierului său, Maria.

…adevărul, când apare, deseori este doar uşa spre un alt adevăr mai profund, pe care nu l-am bănuit niciodată şi care deseori explică totul.

În ciuda predictibilității timpurii a motivului pentru care se întâmplă totul în carte, tensiunea este maximă până la ultima pagină. Și asta este posibil, deoarece personajul central, băiatul Guille, pătrunde întreaga carte cu acea magie pe care o caută atât de mult și de care se agață disperat. În această carte există multă viață, mult adevăr, multă suferință și multă dragoste. Este o carte care m-a cucerit, pentru că prin simplitatea ei m-a introdus într-o lume plină de sentimente mixte.

O carte pur și simplu frumoasă, care ne amintește de ceea ce este inocența, când am început să credem în magie și în lucrurile simple din viață, chiar dacă viața nu este niciodată simplă.

Autorul își dezbracă sufletul, își expune sentimentele și face ca povestea pe care o citim să ne provoace din interior. Trebuie să fii foarte insensibil pentru a nu te simți „atins” de această poveste. Pe scurt, o descoperire excelentă, foarte emoționantă și o poveste teribil de umană.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN FIU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: UN FIU
Autor: Alejandro Palomas
An apariție : 2019
Editura: RAO
Nr. Pagini: 201
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 581

Alte recenzii de la Alejandro Palomas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 526 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 26 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments