Totul se rezumă la mindset sau Acolo unde voința e puternică, nu pot exista probleme mari.
Cu alte cuvinte, schimbarea și evoluția sunt generate de voință. “Vreau” – trezește în fiecare dintre noi o stare de fascinare care ne împinge să facem lucruri minunate. Tu poți, ai resursele necesare și ești special. Te-am convins să îți cumperi acel abonament la sală pe care îl amâni de atâta timp? Nu? Așa credeam și eu.
În linii mari despre asta este vorba în Unfu*k yourself de Gary Josh Bishop. Cartea asta nu-ți prescrie rețeta succesului, nu îți spune că vei ajunge în vârful muntelui. Ea îți lasă ție alegerea să decizi dacă vrei cu adevărat să fii un om de succes și doar îți trasează un plan imaginar al schimbărilor care ar fi benefice în acest sens.
Setează-ți scopuri realizabile
Ok, am stabilit că dacă vrei ceva trebuie să muncești, dar trebuie să fii și realist. Îți poți propune să ajungi cel mai bogat om din lume într-o lună, dar știm cu toții că asta este imposibil, însă, raportându-te la resursele și timpul pe care îl ai, îți poți propune, pentru început, să participi la acele cursuri despre antreprenoriat/fotografie/IT amânate săracele luni întregi până acum. Ele, ulterior, te vor ajuta să îți deschizi propria afacere. Baby steps.
Ideea de bază este următoarea: setează-ți scopul și apoi disecă-l. Pentru a atinge idealul X am de urmat pașii Y, Z, W. Sau, cum ar spune Gary Josh Bishop: Nu ținti spre stele când ai brațe mici.
Dacă doar vizualizezi idealul în minte, dar nu și eforturile pe care trebuie să le depui renunță la idee. De ce? Pentru că neîmplinirea scopului va atrage după sine frustrări. Îmi doresc nespus de mult să merg la sală, dar nu-mi permite timpul, parcă nici alimentația nu mi-aș schimba-o. Adevărul? Nu îți dorești să mergi la sală, așa că nu îți mai aduce frustrări singur.
Dușmanul succesului?
Frica de nescunoscut.
La o scurtă radiografie a caracterului uman, se poate observa cu ochiul liber ca evităm incertitudinea. Avem nevoie să știm tot, să nu fim luați prin surprindere de vreme, de oamenii din viața noastră, de facturi. Este un soi de anxietate a cunoașterii.
Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuită să citesc cărți de dezvoltare personală, dar ieșirea din zona de confort este benefică. Cartea a fost o lectură ușoară care nu m-a solicitat și aș recomanda-o acelora care au nevoie de suport emoțional. Lucrurile spuse în carte le știm cu toții deja, însă este bine să ne fie reamintit din când în când ca putem fi oameni de succes.