Recenzie “Unfu*K Yourself”de Gary John Bishop

by | Oct 31, 2020 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UNFU*K YOURSELFDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Totul se rezumă la mindset  sau Acolo unde voința e puternică, nu pot exista probleme mari.

Cu alte cuvinte, schimbarea și evoluția  sunt generate de voință. “Vreau” – trezește în fiecare dintre noi o stare de fascinare care ne împinge să facem lucruri minunate. Tu poți, ai resursele necesare și ești special. Te-am convins să îți cumperi acel abonament la sală pe care îl amâni de atâta timp? Nu? Așa  credeam și eu.

În linii mari despre asta este vorba în Unfu*k yourself de Gary Josh Bishop. Cartea asta nu-ți prescrie rețeta succesului, nu îți spune că vei ajunge în vârful muntelui. Ea îți lasă ție alegerea să  decizi dacă vrei cu adevărat să fii un om de succes și doar îți trasează un plan imaginar al schimbărilor care ar fi benefice în acest sens.

Setează-ți scopuri realizabile

Ok, am stabilit că  dacă vrei ceva trebuie să muncești, dar trebuie să fii și realist. Îți poți propune să ajungi cel mai bogat om din lume  într-o lună, dar știm cu toții că asta este imposibil, însă, raportându-te la resursele și timpul pe care îl ai, îți poți propune, pentru început, să participi la acele cursuri despre antreprenoriat/fotografie/IT amânate săracele luni întregi până acum. Ele, ulterior, te vor ajuta să îți deschizi propria afacere. Baby steps.

Ideea de bază este următoarea: setează-ți scopul și apoi disecă-l. Pentru a atinge idealul X am de urmat pașii Y, Z, W. Sau, cum ar spune Gary Josh Bishop: Nu ținti spre stele când ai brațe mici.

Dacă doar vizualizezi idealul în minte, dar nu și eforturile pe care trebuie să le depui renunță la idee. De ce? Pentru că neîmplinirea scopului va atrage după sine frustrări. Îmi doresc nespus de mult să merg la sală, dar nu-mi permite timpul, parcă nici alimentația nu mi-aș schimba-o. Adevărul? Nu îți dorești să mergi la sală, așa că nu îți mai aduce frustrări singur.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gary John Bishop

Dușmanul succesului?

Frica de nescunoscut.

La o scurtă radiografie a caracterului uman, se poate observa cu ochiul liber ca evităm incertitudinea. Avem nevoie să știm tot, să nu fim luați prin surprindere de vreme, de oamenii din viața noastră, de facturi. Este un soi de anxietate a cunoașterii.

Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuită să citesc cărți de dezvoltare personală, dar ieșirea din zona de confort este benefică. Cartea a fost o lectură ușoară care nu m-a solicitat și aș recomanda-o acelora care au nevoie de suport emoțional. Lucrurile spuse în carte le știm cu toții deja, însă este bine să ne fie reamintit din când în când ca putem fi oameni de succes.

 

Titlu: Unfu*k Yourselfde
Autor: Gary John Bishop
An apariție : 2019
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 190
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Roxana-Elena Ciobanu este redactor Booknation.ro de 139 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 61 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Roxana-Elena Ciobanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments