Recenzie „Ronnie” de Ronnie O’Sullivan și Simon Hattenstone

de | mart. 10, 2017 | Biografii, Divertisment, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RONNIE ARE REDUCERE PE:

Vreau să vă recomand o carte despre un sportiv care a reuşit să îmi cucerească inima iremediabil. Este vorba de „Ronnie” si ati ghicit, vorbim despre jucatorul de snooker Ronnie O’Sullivan. Inca din şcoala generală îl urmăresc cu sufletul la gură şi am fost profund impresionată de talentul său, care vine la pachet cu o atitudine pe măsură.

Cartea „Ronnie” povesteşte despre copilăria sa dificilă şi modul în care snooker-ul l-a ajutat să treacă peste greutăți.  De mic a trebuit să aibă grijă de sora sa, pentru că atât tatăl cât şi mama au fost la un moment dat la închisoare, lipsind practic în momente importante din viaţa lui. Înainte însă ca nefericitul eveniment care il va costa libertatea pe tatăl său să aibă loc, acesta l-a îndrumat pe Ronnie spre snooker. Nu erau foarte bogaţi şi puţinii bani pe care reuşeau să îi strângă erau pentru a-l duce pe Ronnie la un club de snooker şi să îl înveţe să joace. Evident lumea a început să remarce cât de talentat este şi curând a devenit o mică vedetă printre iubitorii sportului.

Problemele de familie, lipsurile pe care a trebuit să le înfrunte în absenţa părinţilor şi grijile ce atârnau pe umerii lui, au făcut din Ronnie un copil dificil, care mai încolo a dezvoltat anumite obicieiuri nesănătoase, cum ar fi alcoolul sau drogurile. Cartea relatează momentele grele din viaţa lui, cum a avut multe perioade în care totul părea pierdut şi cum a căzut pradă depresiei.

În afară de aceste etape dificile cu care s-a înfruntat, Ronnie este însă considerat un geniu al sportului, fiind extrem de rapid şi precis în execuţii, de unde şi porecla sa, „The Rocket”. Este temut de toţi adversarii săi şi nu există jucător profesionist sau amator care să nu fii auzit de el. Iubit, admirat, dar şi hulit şi invidiat, Ronnie este o figură captivantă, care reuşeşte întotdeauna să îţi smulgă un zâmbet din cauza replicilor glumeţe, ironice sau acide pe care le are. Este perfecţionist, cel mai mare critic al său fiind chiar el însuşi. De puţine ori este mulţumit de performanţele sale şi întotdeauna caută metode de a-şi îmbunătăţi jocul.

Dacă îți place recenzia cărții RONNIE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ronnie O'Sullivan

Căutarea perfecţiunii a fost problema mea de-a lungul anilor. Este, poate, ceea ce m-a tras înapoi.

Personalitatea sa impulsivă dar şi carisma pe care clar o are, fac din Ronnie un jucător complex şi complet, pe care nu ai cum să nu-l iubeşti, sau măcar să admiri pentru jocul de calitate pe care îl practică. A stabilit şi a doborât record după record, a jucat unele dintre cele mai memorabile partide de snooker din istoria jocului şi este considerat cel mai mare promotor al acestui sport. Toată lumea ştie că unde joacă Ronnie O’Sullivan, sala va fi plină.

În calitate de fan al său, recomand din suflet cartea, deoarece reuşeşte să îi descifreze acţiunile şi gesturile din trecut şi ne arată o altă latură a sa. O latură care se justică, ce doreşte să explice multe lucruri care poate din faţa televizorului nu se văd. Trebuie să recunosc, am reuşit să îl cunosc şi mai bine după ce am citit această carte şi evident, admiraţia mea pentru el a crescut.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RONNIE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ronnie
Autor: Ronnie O'Sullivan
,
Simon Hattenstone
An apariție : 2015
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 277
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1843

Alte recenzii de la Ronnie O'Sullivan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2075 zile și a scris până acum 482 articole. Se află pe poziția 2 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ooo, super! Multumesc de recomandare. Si eu ma uit la snooker desi mai rar din lipsa timpului. Dar sotul este innebunit. Chiar ma atrage cartea.