Recenzie „Ronnie” de Ronnie O’Sullivan și Simon Hattenstone

Titlu: Ronnie
Autor: Ronnie O'Sullivan
,
Simon Hattenstone
An apariție : 2015
Editura: Publica
Nr. Pagini: 277
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 10.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Ronnie” de Ronnie O’Sullivan și Simon Hattenstone
Acordă o notă

Vreau să vă recomand o carte despre un sportiv care a reuşit să îmi cucerească inima iremediabil. Este vorba de “Ronnie” si ati ghicit, vorbim despre jucatorul de snooker Ronnie O’Sullivan. Inca din şcoala generală îl urmăresc cu sufletul la gură şi am fost profund impresionată de talentul său, care vine la pachet cu o atitudine pe măsură.

Cartea “Ronnie” povesteşte despre copilăria sa dificilă şi modul în care snooker-ul l-a ajutat să treacă peste greutăți.  De mic a trebuit să aibă grijă de sora sa, pentru că atât tatăl cât şi mama au fost la un moment dat la închisoare, lipsind practic în momente importante din viaţa lui. Înainte însă ca nefericitul eveniment care il va costa libertatea pe tatăl său să aibă loc, acesta l-a îndrumat pe Ronnie spre snooker. Nu erau foarte bogaţi şi puţinii bani pe care reuşeau să îi strângă erau pentru a-l duce pe Ronnie la un club de snooker şi să îl înveţe să joace. Evident lumea a început să remarce cât de talentat este şi curând a devenit o mică vedetă printre iubitorii sportului.

Problemele de familie, lipsurile pe care a trebuit să le înfrunte în absenţa părinţilor şi grijile ce atârnau pe umerii lui, au făcut din Ronnie un copil dificil, care mai încolo a dezvoltat anumite obicieiuri nesănătoase, cum ar fi alcoolul sau drogurile. Cartea relatează momentele grele din viaţa lui, cum a avut multe perioade în care totul părea pierdut şi cum a căzut pradă depresiei.

În afară de aceste etape dificile cu care s-a înfruntat, Ronnie este însă considerat un geniu al sportului, fiind extrem de rapid şi precis în execuţii, de unde şi porecla sa, “The Rocket”. Este temut de toţi adversarii săi şi nu există jucător profesionist sau amator care să nu fii auzit de el. Iubit, admirat, dar şi hulit şi invidiat, Ronnie este o figură captivantă, care reuşeşte întotdeauna să îţi smulgă un zâmbet din cauza replicilor glumeţe, ironice sau acide pe care le are. Este perfecţionist, cel mai mare critic al său fiind chiar el însuşi. De puţine ori este mulţumit de performanţele sale şi întotdeauna caută metode de a-şi îmbunătăţi jocul.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ronnie O'Sullivan.

Căutarea perfecţiunii a fost problema mea de-a lungul anilor. Este, poate, ceea ce m-a tras înapoi.

Personalitatea sa impulsivă dar şi carisma pe care clar o are, fac din Ronnie un jucător complex şi complet, pe care nu ai cum să nu-l iubeşti, sau măcar să admiri pentru jocul de calitate pe care îl practică. A stabilit şi a doborât record după record, a jucat unele dintre cele mai memorabile partide de snooker din istoria jocului şi este considerat cel mai mare promotor al acestui sport. Toată lumea ştie că unde joacă Ronnie O’Sullivan, sala va fi plină.

În calitate de fan al său, recomand din suflet cartea, deoarece reuşeşte să îi descifreze acţiunile şi gesturile din trecut şi ne arată o altă latură a sa. O latură care se justică, ce doreşte să explice multe lucruri care poate din faţa televizorului nu se văd. Trebuie să recunosc, am reuşit să îl cunosc şi mai bine după ce am citit această carte şi evident, admiraţia mea pentru el a crescut.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.