Recenzie “Bărbații de pe canapeaua mea” de Brandy Engler

de | mai 20, 2022 | Dezvoltare Personală, Literatura Universală, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂRBAȚII DE PE CANAPEAUA MEA ARE REDUCERE PE:

Citind această carte, am explorat împreună cu Doctorul în psihologie, Brandy Engler, mințile bărbaților, cu toate temerile, frustrările, trăirile ascunse, emoțiile, speranțele și dorințele lor.
Am descoperit și tehnicile lor de agățare, de manipulare, dar și modurile în care capitulează și eșuează.

M-a ajutat să înțeleg faimoasa dihotomie siguranță-pasiune, atit de mult discutată în sexologie. Dar și cauzele de baze ale infidelității, principala cauză a divorțurilor. Nu pot zice că totul a fost o noutate pentru mine, însă pe-alocuri autoarea m-a surprins plăcut.

Citeva idei din carte:
=>Înșelarea apare atunci cind este nevoie de confirmarea propriei puteri de seducție și atracție. Este un mod de exprimare a propriului narcisism.
=>Probabil cea mai complicată întrebare este “ce îmi doresc eu de fapt?”
=>Mulți confundă entuziasmul unei noi relații cu pasiunea, care apare in timp.
=>”Se înțelege de la sine că relațiile pe care le avem cu ceilalți sunt indisolubil legate de relația cu noi înșine. Ceilalți acționează ca o oglidă, ne reflectă propria imagine de sine.”
=>“…tare mi-aș fi dorit să pot transmite un mesaj tuturor femeilor. Ascultați cu atenție: este foarte important pentru un bărbat să se simtă apreciat.”

Veți aprecia limbajul simplu folosit de autoare. Dacă unele pasaje vă vor aminti de lucruri știute, altele ar putea să vă cucerească prin noutatea ideilor bine dezvoltate și argumentate. Totuși să nu aveți așteptări exagerate. Este o carte de self-help adresată publicului larg. Prin urmare, dacă sunteți căliți la capitolul psihologia cuplului și a bărbatului în particular, s-ar putea s-o găsiți plictisitoare. Mie mi-a plăcut, deoarece nu am citit de multișor o carte la acest subiect, deci a fost un bun refresh.

Tuturor ne place să ne bucurăm de atenție și afecțiune. Unui om îi strălucesc ochii cînd te privește, dornic să te cunoască, să te asculte, plin de dorință să te atingă. Vrem să credem că aceste reacții ne sunt rezervate numai nouă, datorită calităților noastre unice și farmecului nostru personal, deoarece, asemenea tuturor oamenilor, ne dorim să fim speciali.

Ți-a plăcut recenzia cărții BĂRBAȚII DE PE CANAPEAUA MEA?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Brandy Engler

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂRBAȚII DE PE CANAPEAUA MEA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Bărbații De Pe Canapeaua Mea
Autor: Brandy Engler
An apariție : 2013
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 20.05.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 7463

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 312 zile și a scris până acum 155 articole. Se află pe poziția 6 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments