Recenzie “Înțelepciunea Psihopaților” de Kevin Dutton

de | iul. 11, 2022 | Dezvoltare Personală, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

Eu sunt o psihopată, când trebuie. Dacă v-a șocat această declarație, atunci nu ați citit colecția “Psihopaților” și poate ar fi bine s-o faceți…

Ei bine, dragii mei, aflați că în fiecare din noi există o fărâmă de psihopat și aceasta se poate manifesta în situații critice, știți expresia de genul “adrenalina îmi pompa prin vene și mă credeam invincibil și imortal” ei bine acesta este un moment în care micul psihopat din noi și-a strecurat capul la lumina zilei.

În “Înțelepciunea Psihopaților”, Kevin Dutton face o incursiune pe tărâmul “prădătorilor sociali nemiloși”, în lumea oamenilor de succes, a spionilor, chirurgilor, agenților secreți, brokerilor, sfinților, dar și a criminalilor în serie.

Descoperim aici că “psihopații sunt neînfricați, încrezători, carismatici, nemiloși și foarte concentrați; și, în ciuda convingerii majorității, nu sunt în mod necesar violenți.”
Marea diferență între psihopați și noi ceilalți este că ei nu dau nici doi bani pe părerile altora, sunt mereu ancorați în prezent și știu să-și țină în frâu emoțiile. După cum afirmă și autorul creierul lor trage draperiile peste ferestrele emoționale și instituie starea de asediu neutral.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Kevin Dutton

Acest oțel neural interior, această indiferență inestimabilă în fața suferințelor vieții, sunt lucruri de care ne-am putea folosi și noi, într-un fel sau altul.

Este o carte care analizează din punct de vedere psihologic capacitatea de concentrare a oamenilor, sunt făcute anumite portrete ale unor meserii care necesită concentrarea și păstrarea acelei minți “la rece”.
Prin evidențierea acestor trăsături și capacitați, autorul practic ne oferă o armă secretă a succesului. Învățăm de la “psihopați” cum să ne perfecționării în anumite domenii și cum să ne păstrăm calmul în situațiile de risc. De-asemenea primim de la ei o lecție în ce privește inteligența emoțională. Psihopatii sunt calmi, își păstrează sângele la rece și trec peste obstacole cu ușurință.

Deci, scopul final nu este de a deveni un psihopat, ci de a avea capacitatea adoptării unei metodologii a psihopaților și intrarea în pielea lor atunci când situația o necesită. Punctul contradictoriu al acestor “cameleoni sociali” ne-ar putea oferi o perspectivă valoroasă asupra dilemelor noastre de zi cu zi.

Recomand întreaga serie celor pasionați de cărțile de psihologie și de dezvoltare personală.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 10662

Alte recenzii de la Kevin Dutton:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 529 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments