Recenzie “Mințile lui Billy Milligan” de Daniel Keyes

de | iun. 16, 2022 | Literatura Universală, Non Fictiune, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN ARE REDUCERE PE:

O carte care trezește sentimente amestecate dar și te ține cu sufletul la gură. Te repugnă, te șochează, te impresionează, te face curios pentru a te lăsa cu gura căscată până la sfârșit.

William Stanley Milligan, în vârstă de 22 ani este arestat și învinuit de săvârșirea a trei violuri. Însă, fiind declarat drept inapt mintal din cauza tulburării de personalitate, Milligan este absolvit de pedeapsă. Astfel, el devine prima persoană din America declarată nevinovată ca urmarea a unei astfel de apărări. Drept consecință, cazul său a stârnit o adevărată revoltă în rândul MASS-media, dar și în rândul societății civile care îl vedea drept o amenințare.

Autorul prezintă deci aici istoria adevărată a lui Billy Milligan și a celor douăzeci și patru de personalități care i-au bântuit mințile.

Recunosc că aveam cunoștințe extrem de limitate la capitolul personalității multiple și ca urmare unele detalii din acest roman pur și simplu m-au lăsat perplexă. Acest caz a fost un preambul al momentului de cotitură din istoria dreptului și a psihiatriei.

Am fost încântată să descopăr că această carte are o continuare – “The Milligan Wars”. Însă, trebuie să recunosc că această continuare a istoriei m-a dezamăgit. Aici avem viața lui Billy din spitalele de psihiatrie, ședințe de judecată; discuții cu personalul medical, cu avocatul și cu așa numitul “scriitor”. Această carte a fost scrisă probabil pentru a da o continuitate primei cărți, însă în acest caz putea fi scrisă într-un mod concis.

Am citit de la autor în total patru cărți. Cea pe care o recomand, pe lângă “Mințile lui Billy Milligan” este “Flori pentru Algernon”, un roman care sensibilizează și mai mult.

Cine sunt acești oameni? De ce nu mă lasă să stau treaz?

Noi, eu, suntem niște ciudați, niște neadaptați, greșeli ale naturii.

Oare viața merită trăită în fălcile gropilor de gunoi pregătite de societate pentru cei cu mințile neadaptate la ea? Urâm cu toții spitalul ăsta, dar e locul care ni se potrivește. N-am fost prea acceptați de societate, nu-i așa?

Ți-a plăcut recenzia cărții MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel Keyes

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINȚILE LUI BILLY MILLIGAN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mințile Lui Billy Milligan
Autor: Daniel Keyes
An apariție : 2015
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 584
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 16.06.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3037

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 312 zile și a scris până acum 155 articole. Se află pe poziția 6 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments