Recenzie „a+b” de Ana Bănică

Titlu: A+b
Autor: Ana Bănică
An apariție : 2016
Editura: Vellant
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Dacin
Publicată la 8.12.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „a+b” de Ana Bănică
Acordă o notă

454366-0Ana Bănică redă în cartea sa o poveste de iubire în multele sale ipostaze: romantică, declarativă, visătoare, nehotărâtă sau chiar lipsită de fericire.

Eroii noștri sunt El și Ea, a și b, actorii unei povești de iubire frumoasă, dar cu diferite intrigi și nelipsită de năbădăi.
Îi vedem pe a și pe b ilustrați în diferite ipostaze: discutând, declarându-și dragostea sau certându-se, mai mereu creionați unul în fața celuilalt în 197 de ilustrații naive.

Cele două personaje suntem de fapt noi, puși în diferite ipostaze alături de cel drag, ipostaze redate simplu și curat în doar câteva lunii mai groase sau mai subțiri și câteva dialoguri scurte.

Cartea cuprinde reproduceri ale desenelor Anei Bănica din expoziția “Doi: Ana Banica” de la Muzeul Național de Artă Contemporană (15 octombrie – 15 noiembrie 2015) care a făcut parte din proiectul “Din dragoste. Fapte morale”.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ana Bănică.

Ana Bănică s-a născut în anul 1978, în Craiova. Este pictor și grafician. Culoarea mării și mirosul de alge verzi au convins-o să rămână aici. Ana este membru fondator al grupurilor „PULS 1000”(2000), „Aproximativ 28”(2002) și membru al asociației „Art is not dead” și U.A.P., secția multimedia, București.

Un spirit vizionar în care se regăsesc tot soiul de arte. Piese de teatru precum „Colonelul și Păsările” de Hristo Boicev, „Cum vă place?” de W. Shakespeare sau „Prostia omenească” de Alexandru Boureanu s-au lăsat îmbrăcate de o scenografie realizată de mâinile creative ale Anei Bănică.

Aspecte Pozitive:

Ilustrații simple ce reușesc să redea stări de spirit și momente din viața de cuplu.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

Website Comments

POST A COMMENT.