Recenzie „a+b” de Ana Bănică

de | dec. 8, 2016 | Artă și Design, Recenzii cărți

454366-0Ana Bănică redă în cartea sa o poveste de iubire în multele sale ipostaze: romantică, declarativă, visătoare, nehotărâtă sau chiar lipsită de fericire.

Eroii noștri sunt El și Ea, a și b, actorii unei povești de iubire frumoasă, dar cu diferite intrigi și nelipsită de năbădăi.
Îi vedem pe a și pe b ilustrați în diferite ipostaze: discutând, declarându-și dragostea sau certându-se, mai mereu creionați unul în fața celuilalt în 197 de ilustrații naive.

Cele două personaje suntem de fapt noi, puși în diferite ipostaze alături de cel drag, ipostaze redate simplu și curat în doar câteva lunii mai groase sau mai subțiri și câteva dialoguri scurte.

Cartea cuprinde reproduceri ale desenelor Anei Bănica din expoziția „Doi: Ana Banica” de la Muzeul Național de Artă Contemporană (15 octombrie – 15 noiembrie 2015) care a făcut parte din proiectul „Din dragoste. Fapte morale”.

Dacă îți place recenzia cărții A+B, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ana Bănică

Ana Bănică s-a născut în anul 1978, în Craiova. Este pictor și grafician. Culoarea mării și mirosul de alge verzi au convins-o să rămână aici. Ana este membru fondator al grupurilor „PULS 1000”(2000), „Aproximativ 28”(2002) și membru al asociației „Art is not dead” și U.A.P., secția multimedia, București.

Un spirit vizionar în care se regăsesc tot soiul de arte. Piese de teatru precum „Colonelul și Păsările” de Hristo Boicev, „Cum vă place?” de W. Shakespeare sau „Prostia omenească” de Alexandru Boureanu s-au lăsat îmbrăcate de o scenografie realizată de mâinile creative ale Anei Bănică.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA A+B CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: A+B
Autor: Ana Bănică
An apariție : 2016
Editura: VELLANT
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1739

Alte recenzii de la Ana Bănică:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2786 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Interesant 🙂 !