Recenzie „a+b” de Ana Bănică

by | Dec 8, 2016 | Artă și Design, Recenzii cărți

454366-0Ana Bănică redă în cartea sa o poveste de iubire în multele sale ipostaze: romantică, declarativă, visătoare, nehotărâtă sau chiar lipsită de fericire.

Eroii noștri sunt El și Ea, a și b, actorii unei povești de iubire frumoasă, dar cu diferite intrigi și nelipsită de năbădăi.
Îi vedem pe a și pe b ilustrați în diferite ipostaze: discutând, declarându-și dragostea sau certându-se, mai mereu creionați unul în fața celuilalt în 197 de ilustrații naive.

Cele două personaje suntem de fapt noi, puși în diferite ipostaze alături de cel drag, ipostaze redate simplu și curat în doar câteva lunii mai groase sau mai subțiri și câteva dialoguri scurte.

Cartea cuprinde reproduceri ale desenelor Anei Bănica din expoziția “Doi: Ana Banica” de la Muzeul Național de Artă Contemporană (15 octombrie – 15 noiembrie 2015) care a făcut parte din proiectul “Din dragoste. Fapte morale”.

Ana Bănică s-a născut în anul 1978, în Craiova. Este pictor și grafician. Culoarea mării și mirosul de alge verzi au convins-o să rămână aici. Ana este membru fondator al grupurilor „PULS 1000”(2000), „Aproximativ 28”(2002) și membru al asociației „Art is not dead” și U.A.P., secția multimedia, București.

Un spirit vizionar în care se regăsesc tot soiul de arte. Piese de teatru precum „Colonelul și Păsările” de Hristo Boicev, „Cum vă place?” de W. Shakespeare sau „Prostia omenească” de Alexandru Boureanu s-au lăsat îmbrăcate de o scenografie realizată de mâinile creative ale Anei Bănică.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții A+B?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ana Bănică sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA A+B CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: A+b
Autor: Ana Bănică
An apariție : 2016
Editura: VELLANT
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.12.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2104 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Interesant 🙂 !