Recenzie „Alchimistul” de Paulo Coelho

by | Jun 27, 2020 | Cărți Premiate, Dezvoltare Personală, Educație, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ALCHIMISTUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Poate cea mai premiată și mai tradusă carte a lui Paulo Coelho, Alchimistul este o carte a dezvoltării. Povestea pare a fi construită pe structura unui basm: pentru a intra în posesia comorii, eroul trebuie mai întâi să treacă prin probe inițiatice care îi vor dezvolta reziliența și înțelepciunea.

Cartea spune povestea lui Santiago, un păstor de oi din Andaluzia, Spania, care după ce are același vis despre găsirea unei comori mai multe seri la rând, hotărăște să vândă ce are mai de preț- turma de oi, și să plece în Egipt în căutarea comorii. Drumul se dovedește dificil, încrederea îi este trădată și pierde puținii bani pe care îi are, însă caută oportunitățile de a își urma visul pentru a ajunge la piramidele din deșert și încearcă să învețe ceva de la toți cei pe care îi întâlnește.

Tânărul este deschis spre cunoaștere, tocmai de aceea întâlnește oamenii potriviți la momentul potrivit. Când este aproape de a își pierde speranța, ceva se întâmplă și visul strălucește din nou în mintea și sufletul băiatului.

Ajuns în deșert împreună cu o caravană, la oprirea într-o oază, Santiago o întâlnește pe Fatima și se îndrăgostește pentru prima oară. Prins între dorința de a rămâne cu fata și găsirea comorii, băiatul decide să continue călătoria pentru a găsi comoara, urmând ca după aceea să se întoarcă la Fatima.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paulo Coelho

Tânărul întâlnește un alchimist, care se spune că este capabil să transforme metalul în aur, iar acesta îi împărtășește băiatului din cunoștințele sale.

Santiago trece prin mai multe încercări care îl schimbă și îi demonstrează puterea din interiorul său, faptul că deseori ,,nimic nu-l împiedica, în afară de el însuși”. Este o poveste captivantă, plină de înțelepciune, care cu siguranță merită citită măcar o dată. Credem câteodată că pierdem controlul asupra vieții noastre, însă noi ne construim viața prin suma alegerilor pe care le facem zi de zi.

„Când ne aflăm în fața marilor comori, nu le vedem niciodată pentru că oamenii nu cred în comori”. Tânărul ajunge după îndelungi căutări în Egipt, însă își va găsi acolo adevărata comoară? Sfârșitul cărții este revelator și o să vă surprindă în mod plăcut.

🔥 CARTEA ALCHIMISTUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Alchimistul
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2018
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 27.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 118 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments