Recenzie “Amintiri, vise și reflecții C.G.Jung” de Aniela Jaffe

Titlu: Amintiri Vise și Reflecții C.g.jung
Autor: consemnat și editat de Aniela Jaffe
An apariție : 2012
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 412
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Sergiu Telbisz
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Amintiri, vise și reflecții C.G.Jung” de Aniela Jaffe
5 (100%) 1 vote[s]

🔥 CARTEA AMINTIRI VISE ȘI REFLECȚII C.G.JUNG ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

amintiri-vise-reflectii-reeditare_1_fullsizeVă spun cu drag că această carte a fost printre primele cărți cumpărate din bani proprii și printre primii pași în domeniul psihologiei. Mi-a plăcut foarte mult să o lecturez dar acum realizez ca poate m-am avântat prea repede să citesc viața acestui geniu: Carl Gustav Jung. Acum, după 3 ani realizez că nu am înțeles atunci decât parțial viața bogată a lui Jung. Totuși nu regret nici o clipă.

Carl Gustav Jung a fost un psihiatru elvețian, un erudit în adevăratul sens al cuvântului. Citind opera lui vă spun sincer că mă simt intimidat. De fiecare dată când am impresia că știu și mai multe decât ieri îmi aduc aminte de Jung și cât de mult mai am de lucrat. Pe lângă cariera sa de psihiatru, medic, psiholog, a fost un filosof, a studiat religiile lumii și a scris opere ale căror sens nu le poți înțelege pe deplin dacă nu vorbești la nivelul lui.

Totuși nu trebuie să vă descurajați. Avem multe de învățat din moștenirea sa. Termeni ca tipuri de personalitate (testul MBTI), introversiune și extraversiune, inconștientul colectiv, arhetipuri, individuație, anima și animus etc. sunt terminologii create de el și utilizate în prezent. De asemenea este creatorul psihologiei analitice.

Carl Gustav Jung nu a fost de acord până la o vârstă înaintată să scrie o biografie sau să vorbească cu cineva în acest sens. Totuși a făcut-o iar cartea “Amintiri, vise și reflecții” este o trecere prin viața sa interioară bogată.

Vă avertizez de pe acum că sunt pasaje din viața sa pe care este posibil să nu le înțelegeți. Și eu m-am luptat cu a le găsi sensul. Dar în esență este o carte minunată despre viața unui geniu. Pentru un cititor al operei sale sau pur și simplu un pasionat de psihologie, ezoterism și filosofie va fi un deliciu. Felul său de a vedea lucrurile este cu adevărat unic și profund.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de consemnat și editat de Aniela Jaffe.

Cartea începe cu copilăria sa și până la senectute. De asemenea cuprinde multe pasaje în care și explică diferite concepte din psihologia sa analitică si reflecții ale sale despre viața sa și nu numai. Cartea mai vine și cu o secțiunie de dicționar.

Cine nu cunoaște despre inconștientul colectiv și arhetipuri, procesul de individuație, partea anima (feminină) sau animus (masculină) din noi vă spun de pe acum că veți fi suprinși la cât potențial de adevăr există în filosofia sa și totul începe cu primele pagini ale acestei cărți.

Lectură plăcută vă doresc!

“Viața mea este povestea unei realizări de sine a inconștientului. Tot ceea ce se află în inconștient vrea să devină eveniment, iar personalitatea vrea și ea să evoleze, ieșind din condițiile ei inconștiente, si să trăiască pe sine ca întreg. Pentru a înfățișa acest produs al devenirii mele, nu mă pot folosi de limbajul științific; căci eu nu mă pot afla pe mine ca problemă științifică.” – Carl Gustav Jung

🔥 CARTEA AMINTIRI VISE ȘI REFLECȚII C.G.JUNG ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Începutul și sfârșitul vieții unui colos al umanității. Prezintă conceptele principale din opera sa.

Aspecte Negative:

Limbajul poate fi complex datorită cunoștințelor sale vaste. Pasaje din viața sa greu de înțeles.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.