Recenzie ”Anul devenirii tale” de Anatol Basarab și Adriana Nicolae

de | mart. 31, 2021 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANUL DEVENIRII TALE ARE REDUCERE PE:

Anul devenirii tale este o sinteză, un ghid pentru viață, extras de psihologii Anatol Basarab și Adriana Nicolae.

Cartea este structurată în opt capitole, aferente unui număr corespunzător de aspecte relevante în viață.

În primul capitol este abordată IUBIREA, o temă pe baza căreia s-a scris mult, dar în acest volum autorii analizează diferitele concepte de iubire – iubirea de viață, iubirea de sine, iubirea părintească, iubirea de Dumnezeu. Totodată ne atrag atenția că, de multe ori, căsătoria e folosită ca substitut al iubirii și detaliază noțiunile de iluzie a iubirii, argumentează diferența dintre dragoste și iubire.

În capitolul al doilea sunt tratate RELAȚIILE. Autorii ne prezintă cauzele eșecurilor relaționale și subliniază că, în goana după emancipare, femeia a pierdut din feminitate. Pentru o relație împlinită într-un cuplu, e bine să știm că bărbații și femeile sunt ființe total diferite ce vin din două lumi total aparte, că războiul sexelor este inutil și dăunător, și primim câteva sugestii cu privire la sinceritatea și comunicarea în relații. De asemenea, suntem încurajați să ne înconjurăm de persoane care au aceleași țeluri, interese și mod de gândire. La un moment dat sunt definite relațiile toxice, ca să le putem identifica și să nu ne lăsăm angrenați în ele.

Dacă îți place recenzia cărții ANUL DEVENIRII TALE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Anatol Basarab

Nicio relație nu funcționează, până ce nu-ți construiești relația cu tine!

Capitolul al treilea este dedicat FAMILIEI și se vorbește despre slăbiciunile și vulnerabilitățile femeii și ale bărbatului, despre relația dintre soți, relație care nu este privită ca un întreg compus din două jumătăți, ci ca un parteneriat între două ființe întregi. De asemenea, ne sunt prezentate erorile cele mai frecvente ale părinților în educarea copiilor și modul în care ele pot fi îndreptate.

Capitolul despre SĂNĂTATE pornește de la ideea că habar nu avem cum funcționează propriul corp, nu acordăm importanță sănătății cât timp o deținem. Autorii ne atrag atenția asupra interdependenței dintre conștiință, suflet și corp, asupra faptului că generăm starea de sănătate sau de afecțiuni fizice cu care ne confruntăm prin gândurile, sentimentele și obiceiurile pe care le dezvoltăm.

Capitolul cinci este dedicat ROLURILOR din relațiile noastre, întrucât personalitatea umană se construiește și se exprimă prin intermediul unei mulțimi de roluri. În continuare, ne sunt explicate rolurile sociale, arhetipurile, rolurile de gen, beneficiile și responsabilitățile acestora, pentru a ne asuma corect vreunul dintre roluri. Cel mai important rol este cel de creator al propriei vieți, pentru că e necesar să ne dictăm singuri fiecare eveniment și acțiune.

Următorul capitol se preocupă de JOCURILE noastre din relații, ca model comportamental sau cognitiv învățat în trecut. Astfel, în relațiile de cuplu putem întâlni jocuri de putere, dinamica victimă-salvator, dar și jocul manipulărilor și al rugăminților. În relațiile de muncă, cel mai nociv joc îl reprezintă intimidarea, hărțuirea psihologică. Jocurile nu au întotdeauna conotații negative, ele sunt benefice dacă permit oamenilor să scape de rutină sau de plictiseală.

Capitolul șapte este dedicat LUMII în care trăim, un sistem cu diferite subsisteme, din care cunoaștem și înțelegem prea puțin. Aflăm că atragem în viața noastră cu precădere lucrurile în care credem, cele de care ne temem și cele la care ne gândim repetitiv.

Ultimul capitol are în centrul atenției LEGILE UNIVERSULUI, legile pe care trebuie să le integrăm și să le respectăm pentru a fi în armonie atât cu noi înșine cât și cu mediul înconjurător.

Ce m-a atras la această carte a fost limbajul simplu, complexitatea domeniilor la care face referire, faptul că ideile principale sunt evidențiate astfel încât să fie ușor de recapitulat. E una dintre cărțile de căpătâi, care merită răsfoită când ne simțim triști sau nefericiți, pentru a ne redirecționa pașii în calea noastră spre împlinire.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANUL DEVENIRII TALE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ANUL DEVENIRII TALE
Autor: Anatol Basarab
,
Adriana Nicolae
An apariție : 2018
Editura: ADRIANA NICOLAE
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 716

Alte recenzii de la Anatol Basarab:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 687 zile și a scris până acum 46 articole. Se află pe poziția 17 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments