Recenzie ”Anul devenirii tale” de Anatol Basarab și Adriana Nicolae

by | Mar 31, 2021 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANUL DEVENIRII TALE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Anul devenirii tale este o sinteză, un ghid pentru viață, extras de psihologii Anatol Basarab și Adriana Nicolae.

Cartea este structurată în opt capitole, aferente unui număr corespunzător de aspecte relevante în viață.

În primul capitol este abordată IUBIREA, o temă pe baza căreia s-a scris mult, dar în acest volum autorii analizează diferitele concepte de iubire – iubirea de viață, iubirea de sine, iubirea părintească, iubirea de Dumnezeu. Totodată ne atrag atenția că, de multe ori, căsătoria e folosită ca substitut al iubirii și detaliază noțiunile de iluzie a iubirii, argumentează diferența dintre dragoste și iubire.

În capitolul al doilea sunt tratate RELAȚIILE. Autorii ne prezintă cauzele eșecurilor relaționale și subliniază că, în goana după emancipare, femeia a pierdut din feminitate. Pentru o relație împlinită într-un cuplu, e bine să știm că bărbații și femeile sunt ființe total diferite ce vin din două lumi total aparte, că războiul sexelor este inutil și dăunător, și primim câteva sugestii cu privire la sinceritatea și comunicarea în relații. De asemenea, suntem încurajați să ne înconjurăm de persoane care au aceleași țeluri, interese și mod de gândire. La un moment dat sunt definite relațiile toxice, ca să le putem identifica și să nu ne lăsăm angrenați în ele.

Nicio relație nu funcționează, până ce nu-ți construiești relația cu tine!

Capitolul al treilea este dedicat FAMILIEI și se vorbește despre slăbiciunile și vulnerabilitățile femeii și ale bărbatului, despre relația dintre soți, relație care nu este privită ca un întreg compus din două jumătăți, ci ca un parteneriat între două ființe întregi. De asemenea, ne sunt prezentate erorile cele mai frecvente ale părinților în educarea copiilor și modul în care ele pot fi îndreptate.

Capitolul despre SĂNĂTATE pornește de la ideea că habar nu avem cum funcționează propriul corp, nu acordăm importanță sănătății cât timp o deținem. Autorii ne atrag atenția asupra interdependenței dintre conștiință, suflet și corp, asupra faptului că generăm starea de sănătate sau de afecțiuni fizice cu care ne confruntăm prin gândurile, sentimentele și obiceiurile pe care le dezvoltăm.

Capitolul cinci este dedicat ROLURILOR din relațiile noastre, întrucât personalitatea umană se construiește și se exprimă prin intermediul unei mulțimi de roluri. În continuare, ne sunt explicate rolurile sociale, arhetipurile, rolurile de gen, beneficiile și responsabilitățile acestora, pentru a ne asuma corect vreunul dintre roluri. Cel mai important rol este cel de creator al propriei vieți, pentru că e necesar să ne dictăm singuri fiecare eveniment și acțiune.

Următorul capitol se preocupă de JOCURILE noastre din relații, ca model comportamental sau cognitiv învățat în trecut. Astfel, în relațiile de cuplu putem întâlni jocuri de putere, dinamica victimă-salvator, dar și jocul manipulărilor și al rugăminților. În relațiile de muncă, cel mai nociv joc îl reprezintă intimidarea, hărțuirea psihologică. Jocurile nu au întotdeauna conotații negative, ele sunt benefice dacă permit oamenilor să scape de rutină sau de plictiseală.

Capitolul șapte este dedicat LUMII în care trăim, un sistem cu diferite subsisteme, din care cunoaștem și înțelegem prea puțin. Aflăm că atragem în viața noastră cu precădere lucrurile în care credem, cele de care ne temem și cele la care ne gândim repetitiv.

Ultimul capitol are în centrul atenției LEGILE UNIVERSULUI, legile pe care trebuie să le integrăm și să le respectăm pentru a fi în armonie atât cu noi înșine cât și cu mediul înconjurător.

Ce m-a atras la această carte a fost limbajul simplu, complexitatea domeniilor la care face referire, faptul că ideile principale sunt evidențiate astfel încât să fie ușor de recapitulat. E una dintre cărțile de căpătâi, care merită răsfoită când ne simțim triști sau nefericiți, pentru a ne redirecționa pașii în calea noastră spre împlinire.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ANUL DEVENIRII TALE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Anatol Basarab sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANUL DEVENIRII TALE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Anul Devenirii Tale
Autor: Anatol Basarab
,
Adriana Nicolae
An apariție : 2018
Editura: ADRIANA NICOLAE
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 31.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 25 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 22 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments