Recenzie ”Arta de a citi gândurile” de Henrik Fexeus

de | mart. 7, 2019 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARTA DE A CITI GÂNDURILE ARE REDUCERE PE:

Arta de a citi gândurile” de Henrik Fexeus este o carte tipică pentru cei care doresc să citească informații în legătură cu dezvoltarea personală.

Personal, titlul m-a indus în eroare și am avut alte așteptări. Am avut tendința să merg pe ideea de ”analiză” și să tind spre o ”citire” a comportamentului.

Am fost dezamăgită deoarece atunci când citesc asemenea cărți preiau informațiile și încerc să le stochez acolo într-un ”colț” al minții, de unde le voi relua la nevoie. Când am răsfoit puțin cartea, curioasă fiind de primele pagini și de modul în care ar începe ”introducerea” într-un context care m-ar ajuta să înțeleg mai bine limbajul non-verbal, am fost ”prinsă” în câteva cuvinte ale autorului, acelea că ”…tot ceea ce spun eu aici despre modalitatea preferată de input senzorial, limbajul corpului și altele asemenea nu este decât o halucinație…”

Această introducere mi-a lăsat un gust amar. Din păcate, eu sunt genul de cititor care vrea să învețe ceva din cărțile citite. Țin cont de informațiile primite și le analizez mult înainte de a le aplica, dar acestea deja și-au pierdut credibilitatea.

Dacă îți place recenzia cărții ARTA DE A CITI GÂNDURILE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Henrik Fexeus

Am vrut să merg mai departe și m-am ”lovit” de o altă notă a autorului ”Nimic din cele de mai sus nu înseamnă a citi gândurile, în sensul despre care scriu eu aici, ci reprezintă doar un comportament prostesc.”

Am îndrăgit multe cărți din această ramură, dar tind să cred că autorul a avut o reticență în privința titlului și a încercat din răsputeri să facă cititorul să nu privească titlul ca pe un fapt ”concret”.  Din păcate, cuvintele sale au scăzut credibilitatea informațiilor oferite, majoritatea dintre ele fiind bazate și obiective.

Autorul îndrumă cititorul spre o „analiză” față de cei din jur, dar, o asemenea interacțiune și dorință de a „imita” pot tulbura persoana în cauza, ajungând în cele din urmă să se piardă în multimea de oameni „analizați”.

„Arta de a citi gândurile” este o lectură ușoară în care sunt prezentate noțiunile teoretice îmbinate cu cazuri practice.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ARTA DE A CITI GÂNDURILE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Arta De A Citi Gândurile
Autor: Henrik Fexeus
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 782

Alte recenzii de la Henrik Fexeus:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1520 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments