Recenzie ”Arta de a citi gândurile” de Henrik Fexeus

de | mart. 7, 2019 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARTA DE A CITI GÂNDURILE ARE REDUCERE PE:

Arta de a citi gândurile” de Henrik Fexeus este o carte tipică pentru cei care doresc să citească informații în legătură cu dezvoltarea personală.

Personal, titlul m-a indus în eroare și am avut alte așteptări. Am avut tendința să merg pe ideea de ”analiză” și să tind spre o ”citire” a comportamentului.

Am fost dezamăgită deoarece atunci când citesc asemenea cărți preiau informațiile și încerc să le stochez acolo într-un ”colț” al minții, de unde le voi relua la nevoie. Când am răsfoit puțin cartea, curioasă fiind de primele pagini și de modul în care ar începe ”introducerea” într-un context care m-ar ajuta să înțeleg mai bine limbajul non-verbal, am fost ”prinsă” în câteva cuvinte ale autorului, acelea că ”…tot ceea ce spun eu aici despre modalitatea preferată de input senzorial, limbajul corpului și altele asemenea nu este decât o halucinație…”

Această introducere mi-a lăsat un gust amar. Din păcate, eu sunt genul de cititor care vrea să învețe ceva din cărțile citite. Țin cont de informațiile primite și le analizez mult înainte de a le aplica, dar acestea deja și-au pierdut credibilitatea.

Dacă îți place recenzia cărții ARTA DE A CITI GÂNDURILE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Henrik Fexeus

Am vrut să merg mai departe și m-am ”lovit” de o altă notă a autorului ”Nimic din cele de mai sus nu înseamnă a citi gândurile, în sensul despre care scriu eu aici, ci reprezintă doar un comportament prostesc.”

Am îndrăgit multe cărți din această ramură, dar tind să cred că autorul a avut o reticență în privința titlului și a încercat din răsputeri să facă cititorul să nu privească titlul ca pe un fapt ”concret”.  Din păcate, cuvintele sale au scăzut credibilitatea informațiilor oferite, majoritatea dintre ele fiind bazate și obiective.

Autorul îndrumă cititorul spre o „analiză” față de cei din jur, dar, o asemenea interacțiune și dorință de a „imita” pot tulbura persoana în cauza, ajungând în cele din urmă să se piardă în multimea de oameni „analizați”.

„Arta de a citi gândurile” este o lectură ușoară în care sunt prezentate noțiunile teoretice îmbinate cu cazuri practice.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ARTA DE A CITI GÂNDURILE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Arta De A Citi Gândurile
Autor: Henrik Fexeus
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 676

Alte recenzii de la Henrik Fexeus:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1463 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments