🔥 CARTEA ARTA DE A CITI GÂNDURILE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Arta de a citi gândurile” de Henrik Fexeus este o carte tipică pentru cei care doresc să citească informații în legătură cu dezvoltarea personală.

Personal, titlul m-a indus în eroare și am avut alte așteptări. Am avut tendința să merg pe ideea de ”analiză” și să tind spre o ”citire” a comportamentului.

Am fost dezamăgită deoarece atunci când citesc asemenea cărți preiau informațiile și încerc să le stochez acolo într-un ”colț” al minții, de unde le voi relua la nevoie. Când am răsfoit puțin cartea, curioasă fiind de primele pagini și de modul în care ar începe ”introducerea” într-un context care m-ar ajuta să înțeleg mai bine limbajul non-verbal, am fost ”prinsă” în câteva cuvinte ale autorului, acelea că ”…tot ceea ce spun eu aici despre modalitatea preferată de input senzorial, limbajul corpului și altele asemenea nu este decât o halucinație…”

Această introducere mi-a lăsat un gust amar. Din păcate, eu sunt genul de cititor care vrea să învețe ceva din cărțile citite. Țin cont de informațiile primite și le analizez mult înainte de a le aplica, dar acestea deja și-au pierdut credibilitatea.

Am vrut să merg mai departe și m-am ”lovit” de o altă notă a autorului ”Nimic din cele de mai sus nu înseamnă a citi gândurile, în sensul despre care scriu eu aici, ci reprezintă doar un comportament prostesc.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Henrik Fexeus

Am îndrăgit multe cărți din această ramură, dar tind să cred că autorul a avut o reticență în privința titlului și a încercat din răsputeri să facă cititorul să nu privească titlul ca pe un fapt ”concret”.  Din păcate, cuvintele sale au scăzut credibilitatea informațiilor oferite, majoritatea dintre ele fiind bazate și obiective.

Autorul îndrumă cititorul spre o “analiză” față de cei din jur, dar, o asemenea interacțiune și dorință de a “imita” pot tulbura persoana în cauza, ajungând în cele din urmă să se piardă în multimea de oameni “analizați”.

“Arta de a citi gândurile” este o lectură ușoară în care sunt prezentate noțiunile teoretice îmbinate cu cazuri practice.

🔥 CARTEA ARTA DE A CITI GÂNDURILE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Arta De A Citi Gândurile
Autor: Henrik Fexeus
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.03.2019
Nota recenzorului: 8/10

Avatar
Autor: Cristina Zegheru
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 615 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Zegheru