Recenzie ”Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de John Gray

by | May 2, 2017 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂRBAȚII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 Non-ficțiunea a devenit un trend destul de util pe piața editorială, mai ales în ultimul deceniu, fapt pentru care era absolut imposibil să rămân departe de val. Cert este că această nișă scriitoricească își are funcționalitatea în perspectivele studiilor științifice.

Și pentru că secolul 21 este parcă marcat de psihologia cuplurilor și de sănătatea relațiilor conjugale, am decis să îmi pun o bifă la capitolul cărților dedicate acestui subiect.

John Gray, psihoterapeut și psiholog specializat în materia terapiilor familiare vine să facă o introspecție metodelor și tehnicilor de aplanare a conflictelor în cuplu, prin intermediul delimitării diferențelor între reprezentații celor două genuri.

Deși poate suna oarecum sofisticat, cartea chiar mi s-a părut pe alocuri nostimă, deoarece autorul nominalizează o veritabilă mitologie a venusienelor și marțienilor, cu introducerea vocabularului distinct, a traducerilor eficiente și a metodologiei de comunicare.

Din păcate, nu este însă acest bestseller un soi de Graal, care v-ar putea salva relația sau v-ar oferi răspunsuri facile. Este de facto o recapitulare a adevărurilor deja cunoscute despre bărbați și femei, precum și rolul lor în formarea unei celule sociale.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John Gray

Au fost momente când am apelat la creion pentru a-mi face notițe, însă într-un final toate s-au redus la câteva concluzii sumare și evidente:

  1. Bărbații au nevoie de spațiu, femeile de afecțiune;
  2. Bărbații au gena războiului, femeile sunt programate să construiască căminul familiar;
  3. Totul reprezintă de facto o luptă pentru egalitate, în care concensiunile devin o regularitate.

Reiterând cele menționate mai sus, ghidul, așa cum l-a numit autorul, este o lectură ușoară, potrivită pentru exerciții de recapitulare și care cu micile jocuri umoristice v-ar putea colora una din serile de primăvară care urmează.

Lecturi frumoase!

🔥 CARTEA BĂRBAȚII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Bărbații Sunt De Pe Marte Femeile Sunt De Pe Venus
Autor: John Gray
An apariție : 2014
Editura: VREMEA
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.05.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1444 zile și a scris până acum 72 articole. Se află pe poziția 18 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments