Recenzie ”Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de John Gray

de | mai 2, 2017 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BĂRBAȚII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS ARE REDUCERE PE:

 Non-ficțiunea a devenit un trend destul de util pe piața editorială, mai ales în ultimul deceniu, fapt pentru care era absolut imposibil să rămân departe de val. Cert este că această nișă scriitoricească își are funcționalitatea în perspectivele studiilor științifice.

Și pentru că secolul 21 este parcă marcat de psihologia cuplurilor și de sănătatea relațiilor conjugale, am decis să îmi pun o bifă la capitolul cărților dedicate acestui subiect.

John Gray, psihoterapeut și psiholog specializat în materia terapiilor familiare vine să facă o introspecție metodelor și tehnicilor de aplanare a conflictelor în cuplu, prin intermediul delimitării diferențelor între reprezentații celor două genuri.

Deși poate suna oarecum sofisticat, cartea chiar mi s-a părut pe alocuri nostimă, deoarece autorul nominalizează o veritabilă mitologie a venusienelor și marțienilor, cu introducerea vocabularului distinct, a traducerilor eficiente și a metodologiei de comunicare.

Dacă îți place recenzia cărții BĂRBAȚII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de John Gray

Din păcate, nu este însă acest bestseller un soi de Graal, care v-ar putea salva relația sau v-ar oferi răspunsuri facile. Este de facto o recapitulare a adevărurilor deja cunoscute despre bărbați și femei, precum și rolul lor în formarea unei celule sociale.

Au fost momente când am apelat la creion pentru a-mi face notițe, însă într-un final toate s-au redus la câteva concluzii sumare și evidente:

  1. Bărbații au nevoie de spațiu, femeile de afecțiune;
  2. Bărbații au gena războiului, femeile sunt programate să construiască căminul familiar;
  3. Totul reprezintă de facto o luptă pentru egalitate, în care concensiunile devin o regularitate.

Reiterând cele menționate mai sus, ghidul, așa cum l-a numit autorul, este o lectură ușoară, potrivită pentru exerciții de recapitulare și care cu micile jocuri umoristice v-ar putea colora una din serile de primăvară care urmează.

Lecturi frumoase!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BĂRBAȚII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BĂRBAȚII SUNT DE PE MARTE FEMEILE SUNT DE PE VENUS
Autor: John Gray
An apariție : 2014
Editura: VREMEA
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2050

Alte recenzii de la John Gray:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2345 zile și a scris până acum 114 articole. Se află pe poziția 9 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments