Recenzie ”Barbazuc, magicianul cuvintelor” de Luminița Alexandru, Anda Ansheen și Cristi Ionescu

by | May 27, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BARBAZUC MAGICIANUL CUVINTELOR CU REDUCERE PE copilulverde.ro

”Barbazuc - Magicianul cuvintelor” de Luminița Alexandru, Anda Ansheen și Cristi Ionescu

Creativitatea a trei autori: Luminița Alexandru, Anda Ansheen și Cristi Ionescu, s-a unit și a format un coș bogat de toamnă în care fructele iau forma cuvintelor. Un coș cu informații prezentate într-un mod atractiv, ilustrații colorate și sugestive pentru conținutul textului, explicații clare și memorabile prin maniera în care sunt expuse.

Dintotdeauna am fost adepta învățatului prin joc. Mi-aș fi dorit în copilărie să am parte de un astfel de mod de învățare. Am perceput acest set ca pe o conversație transparentă, sinceră, plină de înțelepciune despre VIAȚA prin CUVINTE bine alese. Barbazuc transformă învățatul într-o plăcere, prin magia jocului folosită în îmbrăcarea informațiilor.

“Barbazuc se tot întreba ce magie de începător să facă, astfel încât toate cuvintele politicoase şi pozitive în mintea şi pe buzele oamenilor să se întoarcă.” (preluat din Barbazuc – magicianul cuvintelor)

Setul conține:

  • Cartea mare cu o copertă atrăgătoare, accesorizată cu ilustrații care întăresc mesajele din spatele cuvintelor și cu surprize misterioase ascunse printre pagini. Mmm! Cui nu-i plac surprizele?! Și mai ales când sunt atât de neașteptat împachetate. Într-un plic boem se ascunde o scrisoare. Oare ce scrie în ea? Vă las să descoperiți singuri. Vă asigur doar că este emoționantă de la început până la final. ☺ Și în interiorul scrisorii sunt alte surprize mai mici. Ce bucurie!
  • Al doilea material este cărțulia de lucru învăluită în cuvinte magice care mi-a captat atenția și mie, ca adult. Aici este o avalanșă de jocuri, întrebări, provocări care stimulează gândirea, imaginația și creativitatea copilului.
  • CD-ul, al treilea material, în care îi descoperim vocea de povestitor a lui Barbazuc, dinamică și jucăușă, care îți captează atenția total. Acesta interacționează cu diverse personaje pentru a le dezvălui copiilor sensul unor expresii și proverbe românești, într-un mod atât de clar și optimist.
  • Un ambalaj frumos, atractiv pentru care poți alege culoarea dorită.

“Brutăria a devenit foarte profitabilă, cu mulţi clienţi, şi brutarul a înţeles: pâinea dospită într-un mediu fără boscorodeli, dar cu vorbe alese, iese mai gustoasă şi rămâne mai pufoasă. În plus, cei care o mănâncă vorbesc şi ei frumos acasă.” (preluat din Barbazuc – magicianul cuvintelor)

”Barbazuc - Magicianul cuvintelor” de Luminița Alexandru, Anda Ansheen și Cristi Ionescu

Materialele sunt adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani.

Cred că cea mai potrivită ordine în care puteți lucra cu cele 3 materiale este următoarea:

  1. Citiți împreună din cartea mare cu povești pentru a-i stârni interesul copilului.
  2. Apoi îl provocați să descopere singur provocările din cărțulia cuvintelor magice.
  3. Și CD-ul va fi bonusul pe care îl vor asculta relaxați după efortul depus sau îl puteți asculta într-o seară împreună. Vă garantez că explicațiile proverbelor vă vor amuza şi pe voi.

“Când primești o invitație și găsești scris RSVP la sfârșit sau pe verso, trebuie să răspunzi și să anunți dacă vei ajunge sau nu acolo unde ai fost invitat. RSVP este un acronim și vine din limba franceză, de la respondez s’il vous plaît – răspunde, te rog.” (din Cărţulia cuvintelor magice)

Este un material foarte practic atât pentru învățătorii care acum sunt provocați să-și schimbe modul de a-și desfășura activitatea cu cei mici, date fiind condițiile actuale, cât și pentru părinții care se pot simți provocați de această situație care ne ține mai mult timp alături de cei mici.

Mi-a plăcut în mod special diversitatea domeniilor din care au fost alese noțiunile explicate. O combinație de cuvinte plăcute și mai puține plăcute, încărcate cu o energie bună sau rea, pentru armonia personală și interumană. Astfel, copiii pot înțelege clar diferența dintre bine și rău prin puterea cuvintelor.

Este un set complex care, prin creativitatea în care a fost îmbrăcat, îi va atrage foarte mult pe copii. Învăţăturile pe care ei le vor desprinde de aici le vor fi de folos pe tot parcursul vieţii. Ce mult ar schimba relaţiile dintre noi dacă am înţelege de mici importanţa acestui proverb “Vorba dulce mult aduce”.

Comunicarea este o deprindere prin care orice persoană îşi expune darurile interioare, cunoştinţele celorlalţi. Prin aceste materiale copiii îşi vor îmbogăţi vocabularul şi astfel le va creşte şi încrederea în ei, iar faptul că vor  conştientiza puterea cuvintelor îi va ajuta să fie atenţi cu felul în care vor comunica pe viitor cu cei din jurul lor.

Mă bucur că există un astfel de set util pentru copii şi sunt curioasă ce mai pregătesc cei trei autori.

”Barbazuc - Magicianul cuvintelor” de Luminița Alexandru, Anda Ansheen și Cristi Ionescu

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BARBAZUC MAGICIANUL CUVINTELOR CU REDUCERE PE copilulverde.ro

Titlu: Barbazuc Magicianul Cuvintelor
Autor: Luminița Alexandru
,
Anda Ansheen
,
Cristi Ionescu
An apariție : 2020
Editura: COPILUL VERDE
Nr. Pagini: 95/set
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 27.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2209 zile și a scris până acum 377 articole. Se află pe poziția 3 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments