Recenzie “Bună dimineața” de Kim Crockett Carson și Jelena Brezovec

Titlu: Bună Dimineața
Autor: Kim Crockett Carson
,
Jelena Brezovec
An apariție : 2018
Editura: Univers Enciclopedic Junior
Nr. Pagini: 24
Limba: Română
Gen Literar: Parenting si familie
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 26.02.2019
Nota recenzorului: 10/10

ACUM GĂSEȘTI BUNĂ DIMINEAȚA PE:

Încă nu am îmbrățișat rolul de mamă însă acest lucru nu înseamnă că nu îmi place să citesc povești pentru cei mici. Sunt fascinată în primul rând de pozele frumoase și colorate și de fiecare dată admir talentul ilustratorului. Deși textul nu este lung, este cu înțeles și se mulează perfect pe răbdarea copilului, care la început știm clar că nu este mare.

Prima carte care mi-a captat atenția este “Bună dimineața” de Kim Crockett Carson și Jelena Brezovec , cu un mesaj extrem de simpatic, demn de o mini carte a bunelor maniere pentru cei mici într-un moment al zilei crucial – dimineața. Practic, această carte arată un părinte cum trebuie să fie o dimineață ideală din viața sa și încearcă să îi transmită un mesaj corect ce trebuie transmis întocmai celui mic. Toți am fost mici și ne aducem aminte clar ce chin înfruntam dimineața, atunci când eram forțați să ne trezim pentru a merge la grădiniță. Orice activitate ni se părea extrem de greu de realizat, de la spălatul pe dinți, la mâncat și îmbrăcat adecvat. Bunica mea se chinuia foarte mult cu mine pentru că nu voiam să mă îmbrac așa cum dorea ea, de unde certuri și multe mofturi din partea mea. Să nu mai spunem că nu mă trezeam niciodată atunci când ea îmi spunea și evident îmi auzeam numele foarte des în timp ce încercam să nu scot capul din pernă 🙂

Dar lăsând exemplul personal la o parte, această carte învață un părinte să aibă răbdare cu micuțul său și arată într-un mod distractiv celui mic cum anume trebuie să se comporte dimineața. Spălatul pe dinți, statul la oliță și îmbrăcatul fără incidente sunt principalele elemente ce definesc un copil ascultător. Este o poveste cu un mesaj puternic pentru ambele părți, dar mai ales pentru cel mic, pentru că îi insuflă un exemplu și îi arată cum anume trebuie să procedeze pe viitor. Acum depinde și de părinte cum îi prezintă povestea, însă din punctul meu de vedere mesajul este foarte frumos prezentat, colorat și ilustrat.

Stau de multe ori să mă gândesc modul în care literatura pentru copii și albumele de ilustrații educative au evoluat de când eram eu copil. Nu îmi aduc aminte să fi văzut vreodată o carte de acest tip și din păcate, părinții s-au descurcat cu ce au avut la îndemână. Însă, acum sunt atât de bucuroasă să văd acest tip de povești, pentru că îmbină frumos și armonios textul amuzant și educativ cu ilustrațiile colorate, care captează atenția nu doar copiilor ci și părinților. Practic, avem parte de o lectură comună, ce încânta ambele părți.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.