Recenzie „Bunul Nostru rege Ferdindand” de Ion Bulei

de | ian. 28, 2019 | Biografii, Recenzii cărți

Cartea „Bunul Nostru rege Ferdinand” a fost scrisă de istoricul Ion Bulei. Despre Ion Bulei pot să va spun că a avut o activitate prolifică în tot ceea ce ține de istoria neamului românesc. A fost cercetător între anii 1971 și până în 1990. Din 1993, Ion Bulei își îndreaptă atenția spre profesorat fiind cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universității București.

Activitatea lui nu s-a desfășurat doar între granițele țării noastre. Între 1990 și 1993, Ion Bulei a fost atașat cultural la Roma. Din 1997 și până în 2003, acesta a fost director al Insitutului Cultural de la Veneția. Între anii 2003 și 2011 a fost director ISPRI al Academiei Române.

Pe lângă toată această activitate culturală deosebită, Ion Bulei se poate laudă și cu 20 de cărți pe care le semnează. Din multitudinea de subiecte istorice pe care le dezbate în cărțile sale, autorul se remarcă prin biografiile membrilor Casei Regale. În articolul de față vreau să discutăm despre cartea dedicată regelui Ferdinand.

Această a apărut la editura Meteor Press în anul 2017. Conține 192 de pagini cuprinse în 27 de capitole.

Bunul nostru rege Ferdinand – 13 ani la cârma României

Ion Bulei ne prezintă în cartea să tot ceea ce noi că români ne dorim să știm despre cel care timp de 13 ani ne-a fost rege.

La origine existau trei potențiali membri ai Casei Regale de Hohenzollern care ar fi putut prelua tronul. În carte veți află care au fost împrejurările destinului care l-au adus pe Ferdinand pe tronul României. Aflăm informații despre copilăria lui Ferdinad alături de frații săi la palatul din Sigmaringen. Dar cartea nu acordă mai mult de câteva pagini vieții lui Ferdinand înainte de a prelua tronul țării noastre.

Ce te faci însă cu un neamț la București? Ei bine, în primul rând îl înveți limba română. De ce nu s-a putut ocupă de pregătirea prințului Dimitrie Gusti și cine a făcut-o până la urmă va las pe voi să aflăți.

Din carte aflăm și cum a cunoscut-o Ferdinand pe Elena Văcărescu și cine a susținut relația prințului cu această în ciuda piedicilor de natură politică. Ce se întâmplă însă cu povestea de dragoste dintre Ferdinand și Elena, trebuie să aflăți voi citind cartea.

Ajungem apoi la momentul când Ferdinand face cunoștință cu viitoarea să regina, într-o vizită în Anglia. Suntem alături de Nando și Missy așa cum se alintau cei doi pe tot parcursul logodnei lor.

Familia, carieră militară și tot felul de informații pe care istoria le-a păstrat despre regele Ferdinand le puteți află din această carte care merită din plin câteva ore din timpul vostru.

 

Titlu: BUNUL NOSTRU REGE FERDINDAND
Autor: Ion Bulei
An apariție : 2017
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1332

Alte recenzii de la Ion Bulei:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden
Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden

Multă vreme oamenii s-au împărțit în două tabere, cei care credeau numai în ceea ce se putea dovedi pe căi științifice și cei care credeau într-o forță superioară, respectiv, o cale spirituală. Omul de știință Gregg Braden s-a axat pe analiza conexiunii dintre știință...

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache a fost redactor Booknation.ro și a scris 79 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments