Recenzie “Bunul Nostru rege Ferdindand” de Ion Bulei

by | Jan 28, 2019 | Biografii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BUNUL NOSTRU REGE FERDINDAND ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea “Bunul Nostru rege Ferdinand” a fost scrisă de istoricul Ion Bulei. Despre Ion Bulei pot să va spun că a avut o activitate prolifică în tot ceea ce ține de istoria neamului românesc. A fost cercetător între anii 1971 și până în 1990. Din 1993, Ion Bulei își îndreaptă atenția spre profesorat fiind cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universității București.

Activitatea lui nu s-a desfășurat doar între granițele țării noastre. Între 1990 și 1993, Ion Bulei a fost atașat cultural la Roma. Din 1997 și până în 2003, acesta a fost director al Insitutului Cultural de la Veneția. Între anii 2003 și 2011 a fost director ISPRI al Academiei Române.

Pe lângă toată această activitate culturală deosebită, Ion Bulei se poate laudă și cu 20 de cărți pe care le semnează. Din multitudinea de subiecte istorice pe care le dezbate în cărțile sale, autorul se remarcă prin biografiile membrilor Casei Regale. În articolul de față vreau să discutăm despre cartea dedicată regelui Ferdinand.

Această a apărut la editura Meteor Press în anul 2017. Conține 192 de pagini cuprinse în 27 de capitole.

Bunul nostru rege Ferdinand – 13 ani la cârma României

Ion Bulei ne prezintă în cartea să tot ceea ce noi că români ne dorim să știm despre cel care timp de 13 ani ne-a fost rege.

La origine existau trei potențiali membri ai Casei Regale de Hohenzollern care ar fi putut prelua tronul. În carte veți află care au fost împrejurările destinului care l-au adus pe Ferdinand pe tronul României. Aflăm informații despre copilăria lui Ferdinad alături de frații săi la palatul din Sigmaringen. Dar cartea nu acordă mai mult de câteva pagini vieții lui Ferdinand înainte de a prelua tronul țării noastre.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ion Bulei

Ce te faci însă cu un neamț la București? Ei bine, în primul rând îl înveți limba română. De ce nu s-a putut ocupă de pregătirea prințului Dimitrie Gusti și cine a făcut-o până la urmă va las pe voi să aflăți.

Din carte aflăm și cum a cunoscut-o Ferdinand pe Elena Văcărescu și cine a susținut relația prințului cu această în ciuda piedicilor de natură politică. Ce se întâmplă însă cu povestea de dragoste dintre Ferdinand și Elena, trebuie să aflăți voi citind cartea.

Ajungem apoi la momentul când Ferdinand face cunoștință cu viitoarea să regina, într-o vizită în Anglia. Suntem alături de Nando și Missy așa cum se alintau cei doi pe tot parcursul logodnei lor.

Familia, carieră militară și tot felul de informații pe care istoria le-a păstrat despre regele Ferdinand le puteți află din această carte care merită din plin câteva ore din timpul vostru.

 

🔥 CARTEA BUNUL NOSTRU REGE FERDINDAND ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Bunul Nostru Rege Ferdindand
Autor: Ion Bulei
An apariție : 2017
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 28.01.2019
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Contine o multime de informatii de culise despre regele Ferdinand.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 669 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments