Recenzie „Bunul Nostru rege Ferdindand” de Ion Bulei

de | ian. 28, 2019 | Biografii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BUNUL NOSTRU REGE FERDINDAND ARE REDUCERE PE:

Cartea „Bunul Nostru rege Ferdinand” a fost scrisă de istoricul Ion Bulei. Despre Ion Bulei pot să va spun că a avut o activitate prolifică în tot ceea ce ține de istoria neamului românesc. A fost cercetător între anii 1971 și până în 1990. Din 1993, Ion Bulei își îndreaptă atenția spre profesorat fiind cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universității București.

Activitatea lui nu s-a desfășurat doar între granițele țării noastre. Între 1990 și 1993, Ion Bulei a fost atașat cultural la Roma. Din 1997 și până în 2003, acesta a fost director al Insitutului Cultural de la Veneția. Între anii 2003 și 2011 a fost director ISPRI al Academiei Române.

Pe lângă toată această activitate culturală deosebită, Ion Bulei se poate laudă și cu 20 de cărți pe care le semnează. Din multitudinea de subiecte istorice pe care le dezbate în cărțile sale, autorul se remarcă prin biografiile membrilor Casei Regale. În articolul de față vreau să discutăm despre cartea dedicată regelui Ferdinand.

Dacă îți place recenzia cărții BUNUL NOSTRU REGE FERDINDAND, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ion Bulei

Această a apărut la editura Meteor Press în anul 2017. Conține 192 de pagini cuprinse în 27 de capitole.

Bunul nostru rege Ferdinand – 13 ani la cârma României

Ion Bulei ne prezintă în cartea să tot ceea ce noi că români ne dorim să știm despre cel care timp de 13 ani ne-a fost rege.

La origine existau trei potențiali membri ai Casei Regale de Hohenzollern care ar fi putut prelua tronul. În carte veți află care au fost împrejurările destinului care l-au adus pe Ferdinand pe tronul României. Aflăm informații despre copilăria lui Ferdinad alături de frații săi la palatul din Sigmaringen. Dar cartea nu acordă mai mult de câteva pagini vieții lui Ferdinand înainte de a prelua tronul țării noastre.

Ce te faci însă cu un neamț la București? Ei bine, în primul rând îl înveți limba română. De ce nu s-a putut ocupă de pregătirea prințului Dimitrie Gusti și cine a făcut-o până la urmă va las pe voi să aflăți.

Din carte aflăm și cum a cunoscut-o Ferdinand pe Elena Văcărescu și cine a susținut relația prințului cu această în ciuda piedicilor de natură politică. Ce se întâmplă însă cu povestea de dragoste dintre Ferdinand și Elena, trebuie să aflăți voi citind cartea.

Ajungem apoi la momentul când Ferdinand face cunoștință cu viitoarea să regina, într-o vizită în Anglia. Suntem alături de Nando și Missy așa cum se alintau cei doi pe tot parcursul logodnei lor.

Familia, carieră militară și tot felul de informații pe care istoria le-a păstrat despre regele Ferdinand le puteți află din această carte care merită din plin câteva ore din timpul vostru.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BUNUL NOSTRU REGE FERDINDAND CU REDUCERE DE PE:

Titlu: BUNUL NOSTRU REGE FERDINDAND
Autor: Ion Bulei
An apariție : 2017
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1120

Alte recenzii de la Ion Bulei:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 23 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 12 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments