Recenzie „Regina Maria” de Ion Bulei

de | ian. 29, 2019 | Biografii, Istorie, Istorie, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGINA MARIA ARE REDUCERE PE:

Vreau să-mi spuneți drept. Cine nu este fascinat de Regina Maria? Este o figura istorică marcantă pentru noi ca români. În același timp viața pe care a trăit-o o transformă într-un adevărat personaj. Un personaj pe care, istoricul Ion Bulei ni l-a prezentat atât de detaliat în cartea scrisă de el și intitulată simplu „Regina Maria”.

Despre autorul Ion Bulei se pot spune multe. Având o carieră dedicată culturii și care se întinde pe mai multe decenii, acesta este un veteran în studiul istoriei românești. A fost atât cercetător cât și profesor în anii ’80-’90. S-a făcut însă remarcat și în afară țării ca atașat cultural la Roma și director al Institutului Cultural de la Veneția.

În ceea ce privește activitatea literară, Ion Bulei se poate lauda că a semnat de-a lungul timpul 20 de cărți, fără să mai menționăm lucrările și eseele ce sunt în număr de peste 200.

Dacă îți place recenzia cărții REGINA MARIA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ion Bulei

Regina Maria – cam despre ce-i vorba în carte

Despre Regina Maria s-au scris e drept, de-a lungul timpului o mulțime de cărți. O să mă întrebați probabil cu ce este diferită cartea scrisă de Ion Bulei față de atâtea altele de același gen.  Scrierea lui este diferită de cea a Reginei Maria care și-a scris cu atâta pricepere propriile relatări dar și de a altor scriitori și istorici. Ei bine, abordarea este diferită. În plus experiență omului deprins cu faptele istorice se observă din plin.

La fel ca și în cartea despre Regele Ferdinand, și această carte este împărțită tot în 27 de capitole pline de savoare și o mulțime de informații de culise pe care nu le găsim în manualele școlare. Ion Bulei își privește personajele ca oameni cu bune și cu rele,

Nu am știut că Regina Maria este cea care a recomandat în 1928 premierea romanului La Medeleni scris de Ionel Teodoreanu. Este o informație inedită pe care am aflat-o din această carte. Cu atât mai mult cu cât La Medeleni, este și va rămâne probabil romanul meu de suflet.

La 16 ani îl cunoaște pe prințul moștenitor al României. Despre relația și logodna lor din prisma tinerei prințese veți afla în acesta carte. De asemenea sunt informații despre nuntă regală și despre primirea tânărului cuplu în țară. Știați că directorul CFR a cheltuit 20.000 lei pentru a împodobi cu flori trenul regal care i-a adus în țară pe tinerii însurăței?

Este o carte pe care o veți savura cu plăcere. Pentru că nu seamănă cu o carte de istorie ci cu un român bine scris al cărui personaj principal este o femeie deosebită.

 

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGINA MARIA CU REDUCERE DE PE:

Titlu: REGINA MARIA
Autor: Ion Bulei
An apariție : 2016
Editura: METEOR PUBLISHING
Nr. Pagini: 203
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1211

Alte recenzii de la Ion Bulei:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 23 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 12 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments