🔥 CARTEA REGINA MARIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Vreau să-mi spuneți drept. Cine nu este fascinat de Regina Maria? Este o figura istorică marcantă pentru noi ca români. În același timp viața pe care a trăit-o o transformă într-un adevărat personaj. Un personaj pe care, istoricul Ion Bulei ni l-a prezentat atât de detaliat în cartea scrisă de el și intitulată simplu “Regina Maria”.

Despre autorul Ion Bulei se pot spune multe. Având o carieră dedicată culturii și care se întinde pe mai multe decenii, acesta este un veteran în studiul istoriei românești. A fost atât cercetător cât și profesor în anii ’80-’90. S-a făcut însă remarcat și în afară țării ca atașat cultural la Roma și director al Institutului Cultural de la Veneția.

În ceea ce privește activitatea literară, Ion Bulei se poate lauda că a semnat de-a lungul timpul 20 de cărți, fără să mai menționăm lucrările și eseele ce sunt în număr de peste 200.

Regina Maria – cam despre ce-i vorba în carte

Despre Regina Maria s-au scris e drept, de-a lungul timpului o mulțime de cărți. O să mă întrebați probabil cu ce este diferită cartea scrisă de Ion Bulei față de atâtea altele de același gen.  Scrierea lui este diferită de cea a Reginei Maria care și-a scris cu atâta pricepere propriile relatări dar și de a altor scriitori și istorici. Ei bine, abordarea este diferită. În plus experiență omului deprins cu faptele istorice se observă din plin.

La fel ca și în cartea despre Regele Ferdinand, și această carte este împărțită tot în 27 de capitole pline de savoare și o mulțime de informații de culise pe care nu le găsim în manualele școlare. Ion Bulei își privește personajele ca oameni cu bune și cu rele,

Nu am știut că Regina Maria este cea care a recomandat în 1928 premierea romanului La Medeleni scris de Ionel Teodoreanu. Este o informație inedită pe care am aflat-o din această carte. Cu atât mai mult cu cât La Medeleni, este și va rămâne probabil romanul meu de suflet.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ion Bulei

La 16 ani îl cunoaște pe prințul moștenitor al României. Despre relația și logodna lor din prisma tinerei prințese veți afla în acesta carte. De asemenea sunt informații despre nuntă regală și despre primirea tânărului cuplu în țară. Știați că directorul CFR a cheltuit 20.000 lei pentru a împodobi cu flori trenul regal care i-a adus în țară pe tinerii însurăței?

Este o carte pe care o veți savura cu plăcere. Pentru că nu seamănă cu o carte de istorie ci cu un român bine scris al cărui personaj principal este o femeie deosebită.

 

 

 

🔥 CARTEA REGINA MARIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Regina Maria
Autor: Ion Bulei
An apariție : 2016
Editura: METEOR PUBLISHING
Nr. Pagini: 203
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 29.01.2019
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Simona Mihalache
Simona e Redactor Foarte Activ
Redactor de 595 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Simona Mihalache