Recenzie: “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin S. Sharma

by | Jan 2, 2019 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA CĂLUGĂRUL CARE ȘI-A VÂNDUT FERRARI-UL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO


”Viața, în ochii mei, nu este o flacără mică. Este o torță splendidă pe care am apucat-o strâns preț de câteva clipe și vreau să o fac să ardă puternic și strălucitor înainte de a o înmâna generațiilor viitoare”.


Fabula spirituală ”Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” este scrisă de binecunoscutul Robin S. Sharma, scriitor, îndrumător spiritual și conferențiar în domeniul motivației, al dezvoltării personale și al satisfacției în viață.

Julian Mantle fusese în tinerețe un avocat genial, ”omul care adusese ploaia”, în cadrul firmei unde își desfășura activitatea de mai bine de șaptesprezece ani. Provenea dintr-o familie bună, unde așteptările erau menite să întreacă orice realitate.

După o viață agitată, dar cu mari beneficii materiale, avocatul nostru se trezește la vârsta de cincizeci și trei de ani singur, nemulțumit de viața sa, atât pe plan fizic cât și pe plan spiritual.

Viața haotică pe care o trăise începea să-și arate rezultatele, fără milă; un grav atac de cord, chiar în mijlocul sălii de judecată, avea să-i schimbe pentru totdeauna viața, valorile și relația cu el însuși.


”Julian a hotărât să părăsească familia noastră și să renunțe la practica Dreptului. Nu se va întoarce la firmă.”


După o viață întreagă în care, în detrimentul familiei, singurul scop fusese să strângă bunuri materiale și să lupte pentru putere, Julian, pus acum față în față cu moartea, pleacă să descopere adevăratul sens al existenței pe pământ. Timp de trei ani, a străbătut ținuturile mistice ale Indiei în căutarea propriei persoane, conectându-se cu natura pentru a desluși care este sensul vieții sale.


”Am fost uimit de noul și transformatul Julian Mantle. Cum poate cineva care în urmă cu doar câțiva ani arăta ca un bătrân obosit, să arate acum atât de vibrant și de viu?”


Întreaga carte ne vorbește despre manifestarea unei noi realități, plecând de la singura noastră armă, și anume: mintea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Robin S. Sharma

Cu puterea minții sale, omul are posibilitatea să-și împlinească toate dorințele, așa cum își dorește.

Gândurile negative, regretele, ne duc în trecut și ne împiedică să ne înfluențăm pozitiv viitorul. Tot ceea ce trăim, ce credem, ce gândim, ce derulăm în minte, se implementează în corp și așa putem ajunge la diferite boli.

De aceea este foarte important cum anume ne hrănim mintea, în fiecare zi. Gândurile care ne rulează în subconștient, sunt cea mai importantă hrană pe care ne-o putem oferi, conștient. Exercițiile fizice, plimbările în natură, meditația, felul în care ne educăm mintea zi de zi, este felul în care ne putem schimba traiectoria viitorului.


”Modul în care gândești provine din obicei, aceasta-i realitatea…”


În momentul în care ești conectat la propria persoană, manifești iubire, afectivitate, bucurie… trăiești toate aceste stări mult mai ușor. Abia atunci simți că exiști: când treci de la starea de robot, influențat de societate, trist și posomorât, la starea de prezență, de observator al ființei tale.

Când ești conectat cu tine însuți, începi să comunici cu sinele tău, să-ți pui întrebări legate de ce anume vrei, ce-ți place, ce ești capabil să faci… începi să-ți conduci cu adevărat propria viață, după propriile tale reguli.

Când ești în prezent, ești în contact cu tine, cu mintea ta, cu emoțiile tale, cu ideile tale, cu corpul tău. Din acest moment poți afla motivul existenței tale, îți poți atinge potențialul, te poți bucura de o libertate neștiută, realizând că poți trăi altfel… de cum ai făcut-o până acum.

Această carte reprezintă o sursă de inspirație care ne poate ajuta să eliminăm obiceiuri dăunătoare din viețile noastre, dar și să descoperim tehnici eficiente de trezire a potențialului maxim, ascuns în fiecare dintre noi.

Curajul nu vine din exterior, el există în fiecare dintre noi. Trebuie doar să-i permitem să iasă la suprafață.

🔥 CARTEA CĂLUGĂRUL CARE ȘI-A VÂNDUT FERRARI-UL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Călugărul Care și-a Vândut Ferrari-ul
Autor: Robin S. Sharma
An apariție : 2010
Editura: VIDIA
Nr. Pagini: 223
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.01.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Deși această carte este o fabulă, nimic din ce este scris aici nu este întâmplător. Toate instrumentele din această carte sunt reale și foarte importante pentru oricare dintre noi, pentru toți cei care ne dorim să aducem schimbări majore în viața noastră. De la aflarea jobului care ni se potrivește și până la introducerea unor obiceiuri sănătoase în viața noastră, cartea ne pune la dispoziție multe tehnici pentru a ne da restart și a ne pune serios pe treabă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 620 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments