Recenzie “Câteva motive să iubești viața” de Matt Haig

by | Jan 30, 2021 | Biografii, Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Câteva motive să iubești viața de Matt Haig“Câteva motive să iubești viața” este o carte de dezvoltare personală, sau mai bine zis emoțională, scrisă de britanicul Matt Haig. Volumul a apărut în 2015 și eu am citit ediția scoasă de Editura Nemira în anul 2018. Titlul original al cărții este “Reasons to Stay Alive” și, cred eu, este mult mai sugestiv decât cel din limba română.

De altfel, aceasta este prima mea întâlnire cu Matt Haig, dar cu siguranță nu va rămâne așa. Pe lângă acest volum de self help, mai am în bibliotecă alte 3 cărți de la autor, la care sper să ajung cât de curând. E vorba de titlurile “Biblioteca de la miezul nopții”, “Gânduri de pe o planetă nervoasă” și “Cum să oprești timpul”. Toate au coperte superbe și mă atrag la fel de mult prin titlu.

Cartea “Câteva motive să iubești viața” e despre depresie și anxietate

Sunt tratate subiecte mai puțin dezbătute pe față deoarece se consideră a fi rușinoase sau tabu. Dar la fel de mult trebuie vorbit despre ele, deoarece afectează pe o bună  parte dintre noi. Eu cunosc personal cel puțin un caz și știu că nu e ușor deloc să știi cu ce se confruntă cel suferind. Dar de asemenea, e greu să știi cum că te comporți și cum poți ajuta o asemenea persoană, mai ales dacă nu cere în mod direct ajutor.

La o primă vedere aceste tulburări sunt invizibile, nici nu ți-ai da seama că o persoană e în acea situație, dacă nu ai cunoaște-o mai bine. Ori dacă nu și-ar face curaj să îți dezvăluie cu ce demoni interiori se luptă. Cel mai trist este că deseori afli despre depresia cuiva prea târziu, când nu mai poți face nimic și ceva inevitabil s-a întâmplat. Dar cei care trec prin asta trebuie să își facă curaj să vorbească deschis celor dragi, celor din jur, despre cum se simt și ce gândesc.

Depresia, anxietatea, nu sunt probleme superficiale. Nu sunt niște toane sau capricii pentru a părea mai interesant și a atrage atenția. Sunt boli grave care afectează psihicul, dar și fizicul într-o măsură, ce trebuie lecuite. Mai ales prin încurajări și deschidere referitor la subiect din partea familiei, a prietenilor, a colegilor.

În volumul ăsta care poate fi încadrat atât la memorii, cât și la dezvoltare personală și self help, Matt Haig dezvăluie prin ce a trecut el

Și, de asemenea, își expune sincer și deschis toate gândurile negre pe care le-a avut când a descoperit că suferă de depresie și anxietate. Dar de asemenea oferă și idei, sfaturi, soluții, despre ce poți face ca să îți revii ușor ușor. Sau ca sa îi ajuți pe cei dragi să treacă prin asta și să depășească boala aparent nevăzută.

Este o carte pe care o recomand. Și deși coperta ei e viu ilustrată și în culori pozitive, conținutul ei e foarte serios, dar de ajutor cred eu. Face o paralelă foarte bună cu un caz concret. Pe dinafară persoana cu depresie poate părea optimistă sau cel puțin ca până acum, așa cum o cunoșteai. Însă pe dinăuntru e chinuită și se cere ajutată de cei dragi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Matt Haig sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Câteva Motive Să Iubești Viața
Autor: Matt Haig
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.01.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 918 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 3 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments