Recenzie „Câteva motive să iubești viața” de Matt Haig

de | ian. 30, 2021 | Biografii, Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Câteva motive să iubești viața de Matt Haig„Câteva motive să iubești viața” este o carte de dezvoltare personală, sau mai bine zis emoțională, scrisă de britanicul Matt Haig. Volumul a apărut în 2015 și eu am citit ediția scoasă de Editura Nemira în anul 2018. Titlul original al cărții este „Reasons to Stay Alive” și, cred eu, este mult mai sugestiv decât cel din limba română.

De altfel, aceasta este prima mea întâlnire cu Matt Haig, dar cu siguranță nu va rămâne așa. Pe lângă acest volum de self help, mai am în bibliotecă alte 3 cărți de la autor, la care sper să ajung cât de curând. E vorba de titlurile „Biblioteca de la miezul nopții”, „Gânduri de pe o planetă nervoasă” și „Cum să oprești timpul”. Toate au coperte superbe și mă atrag la fel de mult prin titlu.

Cartea „Câteva motive să iubești viața” e despre depresie și anxietate

Sunt tratate subiecte mai puțin dezbătute pe față deoarece se consideră a fi rușinoase sau tabu. Dar la fel de mult trebuie vorbit despre ele, deoarece afectează pe o bună  parte dintre noi. Eu cunosc personal cel puțin un caz și știu că nu e ușor deloc să știi cu ce se confruntă cel suferind. Dar de asemenea, e greu să știi cum că te comporți și cum poți ajuta o asemenea persoană, mai ales dacă nu cere în mod direct ajutor.

La o primă vedere aceste tulburări sunt invizibile, nici nu ți-ai da seama că o persoană e în acea situație, dacă nu ai cunoaște-o mai bine. Ori dacă nu și-ar face curaj să îți dezvăluie cu ce demoni interiori se luptă. Cel mai trist este că deseori afli despre depresia cuiva prea târziu, când nu mai poți face nimic și ceva inevitabil s-a întâmplat. Dar cei care trec prin asta trebuie să își facă curaj să vorbească deschis celor dragi, celor din jur, despre cum se simt și ce gândesc.

Depresia, anxietatea, nu sunt probleme superficiale. Nu sunt niște toane sau capricii pentru a părea mai interesant și a atrage atenția. Sunt boli grave care afectează psihicul, dar și fizicul într-o măsură, ce trebuie lecuite. Mai ales prin încurajări și deschidere referitor la subiect din partea familiei, a prietenilor, a colegilor.

În volumul ăsta care poate fi încadrat atât la memorii, cât și la dezvoltare personală și self help, Matt Haig dezvăluie prin ce a trecut el

Și, de asemenea, își expune sincer și deschis toate gândurile negre pe care le-a avut când a descoperit că suferă de depresie și anxietate. Dar de asemenea oferă și idei, sfaturi, soluții, despre ce poți face ca să îți revii ușor ușor. Sau ca sa îi ajuți pe cei dragi să treacă prin asta și să depășească boala aparent nevăzută.

Este o carte pe care o recomand. Și deși coperta ei e viu ilustrată și în culori pozitive, conținutul ei e foarte serios, dar de ajutor cred eu. Face o paralelă foarte bună cu un caz concret. Pe dinafară persoana cu depresie poate părea optimistă sau cel puțin ca până acum, așa cum o cunoșteai. Însă pe dinăuntru e chinuită și se cere ajutată de cei dragi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Matt Haig sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Câteva Motive Să Iubești Viața
Autor: Matt Haig
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.01.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Am terminat de curând lectura acestei cărți, pe care am avut-o luni întregi în bibliotecă. Întrebarea mea de acum este: ce a fost în capul meu?! Verity este, de departe, unul dintre cele mai bune romane semnate de Colleen Hoover – dacă nu, cel mai bun. Am citit...

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Romanul Rămas bun pentru acum a fost o surpriză pentru mine – în mod plăcut, bineînțeles. L-am terminat în două zile și m-a impresionat profund, după luni întregi în care l-a avut în bibliotecă, dar am amânat lectura. Este prima carte semnată de Catherine Ryan Hyde...

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1033 zile și a scris până acum 276 articole. Se află pe poziția 3 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments