Recenzie „Câteva motive să iubești viața” de Matt Haig

de | ian. 30, 2021 | Biografii, Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA ARE REDUCERE PE:

Câteva motive să iubești viața de Matt Haig„Câteva motive să iubești viața” este o carte de dezvoltare personală, sau mai bine zis emoțională, scrisă de britanicul Matt Haig. Volumul a apărut în 2015 și eu am citit ediția scoasă de Editura Nemira în anul 2018. Titlul original al cărții este „Reasons to Stay Alive” și, cred eu, este mult mai sugestiv decât cel din limba română.

De altfel, aceasta este prima mea întâlnire cu Matt Haig, dar cu siguranță nu va rămâne așa. Pe lângă acest volum de self help, mai am în bibliotecă alte 3 cărți de la autor, la care sper să ajung cât de curând. E vorba de titlurile „Biblioteca de la miezul nopții”, „Gânduri de pe o planetă nervoasă” și „Cum să oprești timpul”. Toate au coperte superbe și mă atrag la fel de mult prin titlu.

Cartea „Câteva motive să iubești viața” e despre depresie și anxietate

Sunt tratate subiecte mai puțin dezbătute pe față deoarece se consideră a fi rușinoase sau tabu. Dar la fel de mult trebuie vorbit despre ele, deoarece afectează pe o bună  parte dintre noi. Eu cunosc personal cel puțin un caz și știu că nu e ușor deloc să știi cu ce se confruntă cel suferind. Dar de asemenea, e greu să știi cum că te comporți și cum poți ajuta o asemenea persoană, mai ales dacă nu cere în mod direct ajutor.

La o primă vedere aceste tulburări sunt invizibile, nici nu ți-ai da seama că o persoană e în acea situație, dacă nu ai cunoaște-o mai bine. Ori dacă nu și-ar face curaj să îți dezvăluie cu ce demoni interiori se luptă. Cel mai trist este că deseori afli despre depresia cuiva prea târziu, când nu mai poți face nimic și ceva inevitabil s-a întâmplat. Dar cei care trec prin asta trebuie să își facă curaj să vorbească deschis celor dragi, celor din jur, despre cum se simt și ce gândesc.

Dacă îți place recenzia cărții CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Depresia, anxietatea, nu sunt probleme superficiale. Nu sunt niște toane sau capricii pentru a părea mai interesant și a atrage atenția. Sunt boli grave care afectează psihicul, dar și fizicul într-o măsură, ce trebuie lecuite. Mai ales prin încurajări și deschidere referitor la subiect din partea familiei, a prietenilor, a colegilor.

În volumul ăsta care poate fi încadrat atât la memorii, cât și la dezvoltare personală și self help, Matt Haig dezvăluie prin ce a trecut el

Și, de asemenea, își expune sincer și deschis toate gândurile negre pe care le-a avut când a descoperit că suferă de depresie și anxietate. Dar de asemenea oferă și idei, sfaturi, soluții, despre ce poți face ca să îți revii ușor ușor. Sau ca sa îi ajuți pe cei dragi să treacă prin asta și să depășească boala aparent nevăzută.

Este o carte pe care o recomand. Și deși coperta ei e viu ilustrată și în culori pozitive, conținutul ei e foarte serios, dar de ajutor cred eu. Face o paralelă foarte bună cu un caz concret. Pe dinafară persoana cu depresie poate părea optimistă sau cel puțin ca până acum, așa cum o cunoșteai. Însă pe dinăuntru e chinuită și se cere ajutată de cei dragi.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CÂTEVA MOTIVE SĂ IUBEȘTI VIAȚA
Autor: Matt Haig
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 732

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1579 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments