Recenzie Cea mai frumoasă poveste de Adrian Cioroianu

Titlu: Cea Mai Frumoasă Poveste
Autor: Adrian Cioroianu
An apariție : 2013
Editura: Curtea Veche
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 18.10.2016
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI CEA MAI FRUMOASĂ POVESTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

cea_mai_frumoasa_poveste_coperta1

Cartea lui Adrian Cioroianu ”Cea mai frumoasă poveste” este una din acele lucrări, prin intermediul căreia înveți istoria altfel. Fiecare poveste înglobată are un gust dulce și îți asigură  călătorie în timp absolut gratuit. Am lecturat-o cu creionul în mînă și a fost o experiență fantastică, mai ales că ador istoria în plenitudinea sa.

Țin să menționez că este o carte dedicată în special evoluției României, ținînd seama de evoluția geopolitică, fapte reale și personaje care au lăsat o amprentă. Evident se citește foarte ușor, este memorabilă și te pune pe gînduri.

Desigur este și un manual accesibil, născut ca urmare al unui compediu de emisiune la TVR, în care autorul, ca fost demnitar de stat, își expune istoria așa cum o vede, și mai ales lăsînd loc pentru analiză cititorului/telespectatorului.

Cert este că savoarea cărții se conține în fiecare istorioară și să nu credeți că sunt puține, mai ales că au și conotații aparte, adică nu este o enumerare uscată a evenimentelor istorice. Dacă ar fi să o descriu, ar reprezenta cu precădere un compediu de trăiri realiste, o serie de fragmente istorice impregnate în trăirile contemporanilor.

De ce aș recomanda această carte? Simplu, deoarece e datoria fiecărui dintre noi să ne cunoaștem originile și parcursul istoric.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Adrian Cioroianu.

Cui îi este detinată? Tuturor, însă cu precădere tineretului care se formează, iar aici comparația celei mai frumoase povești este bine-venită. Cred că orice părinte o poate transforma într-o porție de educație pentru odrasla sa.

P.S Din fericire, la prima ediție a tîrgului de carte Bookfest Chișinău am achiziționat și cel de-al doilea volum al aceluiași autor, pe care abia aștept să o lecturez și să vă spun cum a fost.

nu_putea_evada_coperta1

Lecturi frumoase, dragilor!

ACUM GĂSEȘTI CEA MAI FRUMOASĂ POVESTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.