Recenzie ”Ceasul și măsurarea timpului” de Angela Weinhold

de | dec. 5, 2021 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

Cartea ,,Ceasul și măsurarea timpului” face parte din Colecția De ce? De ce? De ce? a Editurii Casa, fiind ilustrată de Angela Weinhold și tradusă în limba română de Chiru Monica Elena.

Perioada întrebărilor și curiozităților copiilor este, cred, cea mai grea, dar și amuzantă perioadă din viața unui părinte. Grea pentru că suntem asaltați cu întrebări la care trebuie să găsim un răspuns rapid și potrivit, astfel încât să satisfacem curiozitatea copilului. Amuzantă pentru că întrebările se repetă, dau impresia că nu se vor mai termina, iar dacă un răspuns nu este pe placul copilului, acesta nu va ezita să ne ,,urecheze’’ pentru această scăpare.

Astfel că, această carte vine în ajutorul părintelui, dar mai ales în cel al copilului, explicând ce este timpul, cum se măsoară și cum se citește el. Toate aceste explicații sunt transformate într-o serie de activități pe care copilul le poate parcurge împreună cu părinții săi. Pe lângă text și imagini viu colorate, cartea cuprinde și un ceas cu ace mobile și multe ferestre cartonate unde sunt ascunse explicații.

Principalele întrebări la care există un răspuns în această carte sunt:

  • De ce există zi și noapte?
  • Au existat dintotdeauna ceasuri?
  • Cum se citește ceasul?
  • Este aceași oră peste tot în lume?

Sunt de părere că învățătura prin joacă este cel mai potrivit mod de a-l face pe copil să absoarbă informația și să o înțeleagă, ca mai apoi să o înmagazineze. Trăim într-un secol al vitezei, iar timpul nostru, deși tot de 24 de ore, este limitat. Este important, ca adulți, să încercăm să acordăm timpul necesar copilului nostru și să îl ajutăm să învețe cum să îl gestioneze, astfel încât să se bucure de fiecare clipă.

Cartea ,,Ceasul și măsurarea timpului’’ poate reprezenta un ajutor în acest demers. Lectură plăcută!

Titlu: CEASUL ȘI MĂSURAREA TIMPULUI
Autor: Angela Weinhold
An apariție : 2021
Editura: CASA
Nr. Pagini: 16
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 781

Alte recenzii de la Angela Weinhold:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila a fost redactor Booknation.ro și a scris 56 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments