Recenzie ”Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman

by | Oct 31, 2020 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Cele cinci limbaje ale iubirii”, de Gary Chapman, se încadrează în categoria cărților de dezvoltare personală, chiar dacă accentul este pus pe relații și nu pe om în sine. Scopul acestei cărți este de a ne ajuta să ne salvam căsnicia, sau o relație cu un alt membru al familiei. Însă, aș vrea să menționez un lucru. Este foarte important să fim noi, personal, bine, înainte de a începe să reparăm această relație. Altfel, riscăm să ne pierdem pe noi.

Stilul de a scrie a lui Gary Chapman este unul destul de ușor de înțeles de către cititor. Acesta nu folosește cuvinte alambicate pentru a-și exprima punctul de vedere. În acest mod, autorul devine prietenul cititorului și cel care este întotdeauna prezent atunci când ai nevoie de el. Eu l-am descoperit pe Gary Chapman după lecturarea cărții De știut înainte să devii părinte. Mi-a plăcut modul cum a abordat problema și am fost curioasă să văd dacă și această carte este abordată în același fel.

În momentul în care veți începe lectura, probabil veți descoperi lucruri pe care deja le știați, însă sunt abordate dintr-o altă perspectivă. Această perspectivă vă poate oferi o imagine de ansamblu asupra relației și asupra modului în care aceasta a decurs până în acest moment. Autorul ne sfătuiește să îi dăruim cartea și partenerului nostru, pentru ca amândoi să putem înțelege problema. Pentru a salva o relație sau pentru a îmbunătăți anumite aspecte ale relației, este foarte important ca ambii parteneri să facă un efort. Cred că știți și voi că este aproape imposibil să lupți de unul singur pentru o relație pe care celălalt a abandonat-o.

Gary Chapman pune accentul pe ideea că fiecare dintre noi are un rezervor al iubirii la care trebuie să fim foarte atenți. În primul rând, trebuie să ne dăm seama de stadiul în care se află atât rezervorul nostru, cât și cel al partenerului, pentru a putea lucra la acest aspect.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gary Chapman

Ideea principală prezentată în această carte este aceea că fiecare om are un limbaj al iubirii. Acesta poate fi descoperit prin câteva exerciții foarte simple, demonstrate în carte. Aceste exerciții sunt însoțite și de exemple concludente, care ne ajută să ne formăm o idee despre cum trebuie abordată această situație. În orice caz, trebuie să îi spuneți clar partenerului ce vă doriți. Comunicarea este foarte importantă într-o relație. Fără ea, partenerul nu are de unde să știe ce anume vă supără, sau vă face să zâmbiți. Nu uitați acest aspect.

Cele cinci limbaje ale iubirii poate fi citită și de persoanele care au o relație sănătoasă. Cartea conține informații care oferă o anumită claritate asupra lucrurilor pe care noi le considerăm absolut normale și poate reprezenta un sprijin pentru cei care își doresc ca relația lor să funcționeze ,,până la adânci bătrâneți”. Pe mine, personal, m-a ajutat să îmi descopăr limbajul meu de iubire. Ințial, credeam că este cu totul altul.

În cazul în care vă doriți mai multe detalii despre acest subiect, vă recomand să căutați site-ul web al lui Gary Chapman. Acolo veți găsi quiz-uri, podcast-uri și alte resurse care vă vor ajuta în demersul vostru. Abia aștept să îmi împărtășiți părerea voastră. Lectură plăcută!

Titlu: Cele Cinci Limbaje Ale Iubirii
Autor: Gary Chapman
An apariție : 2015
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Stilul de a scrie a lui Gary Chapman este unul destul de ușor de înțeles de către cititor. Cartea include exemple concludente.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 324 zile și a scris până acum 40 articole. Se află pe poziția 29 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments