Recenzie „Chanel” de Bertrand Meyer-Stabley şi Lynda Maache

de | oct. 8, 2018 | Biografii, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CHANEL ARE REDUCERE PE:

Coco Chanel, subiectul cărții de față, este, fără doar și poate, cea mai cunoscută couturieră a secolului. Lumea bună aude pentru prima dată de apa de parfum Chanel,  de stilul făcut cunoscut de ea sau de gențile originale în secolul al douăzecilea.

Bertrand Meyer-Stabley, jurnalist al revistei ,,Elle” și Lynda Maache, stilist și fashion expert care a lucrat pentru Chanel, rescriu povestea modei din secolul douăzeci, o poveste dublată de personalitatea marcantă a lui Coco.

,,Ea însăşi este un paradox: o couturieră care nu ştie să coasă aproape deloc.”

Casa de modă Chanel se situează pe Rue Cambon, locul de unde se dictează tendințele în modă. Ateliere de creație cos necontenit noi piese de îmbrăcăminte comode, în care femeile se pot mişca în voie. Acesta fiind și principiul couturierei, libertatea de a te mişca în siguranță.

Dacă îți place recenzia cărții CHANEL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Bertrand Meyer-Stabley

Cartea tratează atât casa de modă cât și personalitatea puternică a creatoarei. Gabrielle Chanel, devenită Coco, reușește să creeze un stil propriu, original și versatil. Cocteau o numește ,,lebădă neagră”, întrucât creează mai mult decât o marcă. Ea creează un mit.

,,Lebăda neagră nu era gata să cânte. Coco îşi protejează supremaţia de orice atacuri şi o imortalizează în chip de taior adulat în cele patru colţuri ale lumii. În felul său, Chanel îmbracă istoria.”

Biografia este împărțită în mai multe capitole ce cuprind concepția creatoarei asupra femeilor în general, asupra iubirii sau asupra banilor. Autoarele anexează, de asemenea, o colecție de interviuri marca Coco Chanel, lămurind aspecte importante.

Cele mai cunoscute creații rămân însă le petite robe noire (little black dress) și parfumul No.5.

În concluzie, caracterul dominat al lui Mademoiselle se reflectă în tot ceea ce face. Casa de modă Chanel reinterpretează vestimentaţia masculină şi o preface în cele mai şarmante piese de îmbrăcăminte ale femeilor.

P.S Cartea este redactată paralel de brandul Chanel.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CHANEL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Chanel
Autor: Bertrand Meyer-Stabley
,
Lynda Maache
An apariție : 2018
Editura: BAROQUE BOOKS & ARTS
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 957

Alte recenzii de la Bertrand Meyer-Stabley:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 2070 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 10 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici. Irina Fodor are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments