Recenzie „Chanel” de Bertrand Meyer-Stabley şi Lynda Maache

de | oct. 8, 2018 | Biografii, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CHANEL ARE REDUCERE PE:

Coco Chanel, subiectul cărții de față, este, fără doar și poate, cea mai cunoscută couturieră a secolului. Lumea bună aude pentru prima dată de apa de parfum Chanel,  de stilul făcut cunoscut de ea sau de gențile originale în secolul al douăzecilea.

Bertrand Meyer-Stabley, jurnalist al revistei ,,Elle” și Lynda Maache, stilist și fashion expert care a lucrat pentru Chanel, rescriu povestea modei din secolul douăzeci, o poveste dublată de personalitatea marcantă a lui Coco.

,,Ea însăşi este un paradox: o couturieră care nu ştie să coasă aproape deloc.”

Casa de modă Chanel se situează pe Rue Cambon, locul de unde se dictează tendințele în modă. Ateliere de creație cos necontenit noi piese de îmbrăcăminte comode, în care femeile se pot mişca în voie. Acesta fiind și principiul couturierei, libertatea de a te mişca în siguranță.

Cartea tratează atât casa de modă cât și personalitatea puternică a creatoarei. Gabrielle Chanel, devenită Coco, reușește să creeze un stil propriu, original și versatil. Cocteau o numește ,,lebădă neagră”, întrucât creează mai mult decât o marcă. Ea creează un mit.

,,Lebăda neagră nu era gata să cânte. Coco îşi protejează supremaţia de orice atacuri şi o imortalizează în chip de taior adulat în cele patru colţuri ale lumii. În felul său, Chanel îmbracă istoria.”

Biografia este împărțită în mai multe capitole ce cuprind concepția creatoarei asupra femeilor în general, asupra iubirii sau asupra banilor. Autoarele anexează, de asemenea, o colecție de interviuri marca Coco Chanel, lămurind aspecte importante.

Cele mai cunoscute creații rămân însă le petite robe noire (little black dress) și parfumul No.5.

În concluzie, caracterul dominat al lui Mademoiselle se reflectă în tot ceea ce face. Casa de modă Chanel reinterpretează vestimentaţia masculină şi o preface în cele mai şarmante piese de îmbrăcăminte ale femeilor.

P.S Cartea este redactată paralel de brandul Chanel.

Ți-a plăcut recenzia cărții CHANEL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Bertrand Meyer-Stabley

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CHANEL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Chanel
Autor: Bertrand Meyer-Stabley
,
Lynda Maache
An apariție : 2018
Editura: BAROQUE BOOKS & ARTS
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 8.10.2018
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 687

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1916 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 10 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments