Recenzie “Chiţi şi prietenii lui” de Dana Codori

Titlu: Chiţi şi Prietenii Lui
Autor: Dana Codori
An apariție : 2017
Editura: Smart Publishing
Nr. Pagini: 62
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 2.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI CHIŢI ŞI PRIETENII LUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

1 Iunie – ziua copiilor : La mulţi ani, copilaşi !!! Să fiţi sănătoşi, voioşi şi mereu bucurie părinţilor !!!

Deci azi este despre voi. Şi cum poţi să ii dezvolţi mai bine unui copil imaginaţia şi creativitatea decât citindu-i ? Dragi părinţi carţile sunt un cadou minunat pentru micuţii vostri.

În ajutorul nostru, al părinţilor, vine Dana Codori cu o minunată carte cu poveşti Chiţi şi prietenii lui. Este o carte veselă, viu colorată, cu o ilustraţie atrăgătoare pentru cei mici.

Fetiţa mea e pasionată de poveşti, de la cateva luni de viaţă ii tot citesc. Când i-am dat cartea a fost plăcut impresionată.

Nu are formatul unei cărţi clasice de poveşti, încă de la primele pagini interacţionează cu copilul. Are o pagină unde copilul trebuie să işi scrie numele şi să pună o poză cu el sau să se deseneze, lucru care pe fetiţa mea a încântat-o. Apoi urmează prezentarea individuală a personajelor : Chiţi, Brumărel, Vivi şi Coco.

Cartea conţine 10 povestioare:

  • Şoricelul Chiţi şi întunericul
  • Vivi vrea aripi
  • Ariciul rătăcit
  • Vivi şi florile
  • Soarele
  • Vremea frunzelor
  • Ploaia
  • Crăciunul
  • Ziua lui Chiţi
  • Miracole

Povestioarele sunt vesele, scrise într-o manieră adecvată copiilor, uşor de înţeles. Unele sunt motivaţionale, spre a convinge copilul să-şi depăşească anumite frici, iar altele sunt educative, învăţându-i despre anunite lucruri din jurul lor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dana Codori.

Fiecare pagină conţine ilustraţii frumoase şi o cantitate suficientă de text, cât să nu vrea copilul să dea pagina înainte ca tu să termini de citit.

Un alt lucru care i-a plăcut mult fiicei mele a fost faptul că printre poveşti sunt lăsate pagini libere în care autoarea ne invită să desenăm personajele.

Numele personajelor sunt hazlii, uşor de reţinut şi de asociat cu înfăţişările lor.

În concluzie, Chiţii şi prietenii lui este o carte care va aduce bucurie copilul tău şi îl va învăţa lucruri noi. O va răsfoi cu plăcere, nu doar pentru poveşti ci şi pentru a desena şi colora.

Lectură plăcută !

 

ACUM GĂSEȘTI CHIŢI ŞI PRIETENII LUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.