Recenzie “Chiţi şi prietenii lui” de Dana Codori

by | Jun 2, 2017 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CHIŢI ŞI PRIETENII LUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

1 Iunie – ziua copiilor : La mulţi ani, copilaşi !!! Să fiţi sănătoşi, voioşi şi mereu bucurie părinţilor !!!

Deci azi este despre voi. Şi cum poţi să ii dezvolţi mai bine unui copil imaginaţia şi creativitatea decât citindu-i ? Dragi părinţi carţile sunt un cadou minunat pentru micuţii vostri.

În ajutorul nostru, al părinţilor, vine Dana Codori cu o minunată carte cu poveşti Chiţi şi prietenii lui. Este o carte veselă, viu colorată, cu o ilustraţie atrăgătoare pentru cei mici.

Fetiţa mea e pasionată de poveşti, de la cateva luni de viaţă ii tot citesc. Când i-am dat cartea a fost plăcut impresionată.

Nu are formatul unei cărţi clasice de poveşti, încă de la primele pagini interacţionează cu copilul. Are o pagină unde copilul trebuie să işi scrie numele şi să pună o poză cu el sau să se deseneze, lucru care pe fetiţa mea a încântat-o. Apoi urmează prezentarea individuală a personajelor : Chiţi, Brumărel, Vivi şi Coco.

Cartea conţine 10 povestioare:

  • Şoricelul Chiţi şi întunericul
  • Vivi vrea aripi
  • Ariciul rătăcit
  • Vivi şi florile
  • Soarele
  • Vremea frunzelor
  • Ploaia
  • Crăciunul
  • Ziua lui Chiţi
  • Miracole

Povestioarele sunt vesele, scrise într-o manieră adecvată copiilor, uşor de înţeles. Unele sunt motivaţionale, spre a convinge copilul să-şi depăşească anumite frici, iar altele sunt educative, învăţându-i despre anunite lucruri din jurul lor.

Fiecare pagină conţine ilustraţii frumoase şi o cantitate suficientă de text, cât să nu vrea copilul să dea pagina înainte ca tu să termini de citit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dana Codori

Un alt lucru care i-a plăcut mult fiicei mele a fost faptul că printre poveşti sunt lăsate pagini libere în care autoarea ne invită să desenăm personajele.

Numele personajelor sunt hazlii, uşor de reţinut şi de asociat cu înfăţişările lor.

În concluzie, Chiţii şi prietenii lui este o carte care va aduce bucurie copilul tău şi îl va învăţa lucruri noi. O va răsfoi cu plăcere, nu doar pentru poveşti ci şi pentru a desena şi colora.

Lectură plăcută !

 

🔥 CARTEA CHIŢI ŞI PRIETENII LUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Chiţi şi Prietenii Lui
Autor: Dana Codori
An apariție : 2017
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 62
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.06.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1247 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments