Recenzie „Cioburi de stele” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

de | mart. 14, 2017 | Fantezie, Recenzii cărți

Romanul Cioburi de stele de Amie Kaufman și Meagan Spooner este primul volum din trilogia Constelații, o trilogie ce a ajuns foarte ușor printre preferatele mele.

Acțiunea romanului este relatată din două perspective și anume a protagoniștilor Lilac LaRoux și Tarver Merendsen. Momentele acțiunii se petrec în spațiu iar într-un sfârșit pe o planetă diferită, în prag de terraformare.

Totul începe când personajul principal masculin, Tarver, o observă pe Lilac stând singură la o masă, într-o încăpere din nava Icarus care se deplasează prin spațiu cu o viteză superluminica. Acesta, fiind un simplu erou de război, aflându-se într-o încăpere ciudată, departe de casă, i se pare că Lilac are ceva special, ceva viu. Dar, fără să știe că de fapt Lilac e fata celui mai bogat om din Univers, fata de care nimeni nu trebuie să se atingă.

De asemenea, Lilac este atrasă de comandant dar știind ce pățesc băieții care se ating de ea, devine foarte acidă cu Tarver în speranța că tatăl ei îl va lăsa în pace.

Acest lucru se schimbă când nava în care se află cei doi se prăbușește, fiind singurii supraviețuitori. Deși aceștia par să nu se înțeleagă deloc la început, nevoia îi împinge să realizeze compromisuri.

Într-un final, cei doi fiind puși în tot felul de situații, ajung să se îndrăgostească. Un lucru care mi-a plăcut enorm a fost faptul că deși erau puși ambii în situații critice, erau recalcitranți și nu voiau să renunțe, lucru ce i-a făcut să reziste până au fost salvați.

Mi-a plăcut și faptul că deși e un roman romance, dragostea dintre cei doi nu conține nimic clișeic, ci ceva pur și firesc. Ceva ce aștepți dar care te lasă profund impresionat.

Cioburi de stele este un roman construit intens iar scriitura celor două autoare te lasă fără cuvinte și te pătrunde până în adâncul sufletului. O carte plină de dramă, mister și imprevizibil. O carte tulburătoare care nu te va lăsa neatins după ce o vei termina.

Povestea celor doi trebuie spusă și simțită, chiar dacă și voi veți fi schimbați după ce o veți afla. Întâmplările tulburătoare nu vă vor da pace, dar veți fi împăcați cu gândul că ați descoperit atât de multe înțelesuri despre ce înseamnă iubirea și încrederea.

Titlu: CIOBURI DE STELE
Autor: Amie Kaufman
,
Meagan Spooner
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1604

Alte recenzii de la Amie Kaufman :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Ciobanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 1 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Ciobanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Am auzit de carte, stiu ca este foarte apreciata si sunt tentata sa o cumpar. Am totusi o temere: Avand ceva elemente SF si multe descrieri s-ar putea sa ma plictiseasca.