Recenzie ,,Cioburi de stele” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

by | Oct 30, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CIOBURI DE STELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Roderick LaRoux deține nava Icarus care călătorește prin hiperspațiu cu viteză superluminică. Este o navă sigură iar la bordul ei se află zeci de mii de oameni. Dar atunci când se prăbușește, Lilac LaRoux, fiica sa, se numără printre pasageri și riscă să își piardă viața.

Însă Tarver Merendsen, un renumit erou de război, se află exact acolo la momentul potrivit și o salvează. Ajunși în aceeși navetă de salvare ei știu că sunt singurii supraviețutiori iar atunci când  sunt atrași de o planetă în curs de terraformare, ei știu că trebuie să facă cumva să scape de acolo.

Lilac și Tarver se tachinează și își aruncă replici tăioase la fiecare pas. Iar atunci când văd locul unde s-a prăbușit nava, ei decid să ajungă acolo. Însă drumul va fi lung și anevoios când ai lângă tine o fată de bani gata care escaladează planeta pe tocuri. Echipați doar cu batoane nutritive și câteva provizii din naveta de salvare, ei încep să formeze o echipă și să se sprijine reciproc iar atracția dintre ei nu întârzie să apară.

Tarver a mai trecut printr-o experință similară și știe tot ce trebuie să facă. Dar Lilac nu se descurcă deloc iar atunci când începe să audă voci, Tarver recunoaște halucinațiile pe care ea le suferă.

Însă atunci când Tarver începe să audă și el vocile, când ele încep să îi ajute, să îi ghideze și să le salveze viața, ei înțeleg că ființele șoptitoare sunt o formă ciudată de viață. Mai târziu aveau să afle că ele sunt captive acolo, supuse unui experiment. Dar oare ce vor de la ei?

Timpul trece și nimeni nu se arată la orizont, nimeni nu îi salvează, nimeni nu îi caută iar dragostea lor este singura care îi ține în viață. Cu provizii de pe Icarus și cu ajutorul ființelor, ei ar putea trăi acolo pentru totdeauna, cât le permit proviziile, avându-se doar unul pe celălalt.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Amie Kaufman

Însă atunci când destinul le fură cel mai important lucru pe care îl aveau, suferința aproape îi zdrobește. Ce se întâmplă pe această planetă și cum se va termina povestea celor doi supraviețuitori?

Cioburi de stele este o carte palpitantă care te ține cu sufletul la gură până la final. De la Pecetea morții de Veronica Roth, nu am mai întâlnit vreo poveste a cărei acțiune să se petreacă în spațiu iar povestea lui Lilac și a lui Tarver este pur și simplu minunată!

Deși la început nu am crezut că îmi va plăcea, în momentul în care Lilac se schimbă, totul prinde culoare iar iubirea lor devine atât de puternică încât ne face să credem că doar cu ajutorul ei vor reuși să scape de pe planeta părăsită.

Dar nu avea să fie așa iar finalul este zguduitor și neașteptat iar povestea nu se termină aici!

Titlu: Cioburi De Stele
Autor: Amie Kaufman
,
Meagan Spooner
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 479
Limba: Română
Gen Literar: Science Fiction
Publicată la 30.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 305 zile și a scris până acum 99 articole. Se află pe poziția 13 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments