Recenzie: “Copilul tău este un geniu!” de Florian Colceag și Florin Alexandru

by | Nov 28, 2018 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA COPILUL TĂU ESTE UN GENIU! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Toți copii sunt genii și noi, adulții, avem datoria să le oferim sprijin necondiționat pentru ca ei să-și poată exprima genialitatea în toate domeniile vieții.

Sunt pasionată de tot ce înseamnă dezvoltare personală și, chiar dacă nu sunt părinte încă, cartea ”Copilul tău este un geniu!” de Florian Colceag & Florin Alexandru mi-a atras atenția de la primul click pe internet.

Educația este, după părerea mea, piatra de temelie care stă la baza creșterii și dezvoltării unui individ. Nu contează ce vârstă ai în momentul actual, căci educația primită în copilărie va fi tot timpul oglinda ta, imaginea cu care vei defila în viață.

Vestea bună este că ”omul cât trăiește învață”, și nu este niciodată prea târziu să decizi să te îmbunătățești, să te modelezi astfel încât să devii mulțumit de tine și ce este cel mai important, să devii un exemplu demn de urmat, pentru copilul tău.

Nu spun să ne creștem copii după cărți, căci nu asta este ideea. Cărțile vin ca sprijin în educația noastră, nu ca biblii ce trebuie respectate  întocmai.

Orice carte citită sau orice informație acumulată, vine la momentul potrivit în viața fiecăruia. Dacă un lucru nu este pentru tine în acest moment, va trece neobservat și va reapărea atunci când vei fi pregătit pentru el.

’’Cea mai importantă instituție: FAMILIA’’

Cei doi scriitori, prof. Doctor Florian Colceag & Florin Alexandru ne pun la dispoziție, prin această carte, ”probabil cea mai bună investiție în copilul tău”.

Știați că fiecare vârstă a copilului este o etapă foarte importantă în dezvoltarea abilităților, integrării în societate, comunicării? De exemplu:

Între 2 – 4 ani copilul începe să:

 • Dezvolte curiozități;
 • Petreacă timp și cu alte persoane decât părinții;
 • Își înfrângă timiditatea.

Între 4 – 6 ani copilul învață să:

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Florian Colceag
 • Devină responsabil de acțiunile sale;
 • Își descopere unicitatea;
 • Pună accent pe creativitate.

Între 6 – 8 ani copilul reușește să:

 • Interacționeze cu ușurință cu ceilalți;
 • Își spună clar punctul de vedere;
 • Înțeleagă argumentele părinților.

Între 8 – 10 ani copilul înțelege:

 • Termenul de responsabilitate;
 • Diferența dintre bine și rău, minciună și adevăr;
 • Rolul anumitor pasiuni din viața lui.

Toate aceste etape din viața unui copil sunt primordiale pentru părinți, sunt momentele cu cele mai evidente amprente, pentru toată familia. Modul părinților de a reacționa și de a gestiona nevoile copilului va rămâne întipărit pentru totdeauna în subconștientul celor mici.

’’Motivarea copiilor: ei știu foarte bine când pot și când nu pot să facă ceva’’.

Copii știu să facă lucruri și înțeleg mai multe decât cred adulții, doar că singurul lor mod de a arăta este prin joacă. Joaca este manifestarea pură a micuților, iar felul cum adulții reacționează poate motiva sau demotiva copilul.

Percepția unui copil față de tot ce îl înconjoară este foarte diferită față de cea a adultului, acesta din urmă având un mare avantaj: faptul că, datorită copilului său, poate aduce îmbunătățiri în relația cu propria lui copilărie.

Concluzia acestei cărți, în viziunea mea, este faptul că viitorul copiilor noștri depinde de valorile consolidate în relația cu părinții.

Cu toții venim pe lume cu talente, abilități, calitități incontestabile, dar cum le dezvoltăm, depinde, până la o anumită vârstă, exclusiv de familia din care facem parte.

Un părinte dedicat va crește un copil fericit, ce va deveni la rândul său un adult reușit!

 

🔥 CARTEA COPILUL TĂU ESTE UN GENIU! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Copilul Tău Este Un Geniu!
Autor: Florian Colceag
,
Florin Alexandru
An apariție : 2016
Editura: TIKABOO ROMâNIA
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Parenting si familie
Publicată la 28.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Această carte ''it's a must''. Este benefică oricărui adult, indiferent dacă este părinte sau nu. Poate ajuta pe oricine să-și înțeleagă propria copilărie, poate răspunde la multitudinea de întrebări așternute în mințile curioase ale oamenilor mari. Fiți deschiși provocărilor!

Aspecte Negative:

Nu am păreri negative, pot sugera doar să aveți răbdare. Nu vă setați așteptări înainte să o citiți, ci parcurgeți toate paginile cu o curiozitate de copil, iar la final lăsați informațiile să se așeze. Veți rămâne surprinși de rezultat.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 629 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 26 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristiana Dobroghii
Cristiana Dobroghii

Foarte bună cartea! Mai ales pentru cei care știu să citească și printre rânduri!

1. Observi copilul din tine (și-l reeduci, din mers).

2. Îți educi copilul corect, din prima și îi scoți la suprafață genialitatea, chiar dacă nu se dorește asta.

Booknation.ro
Admin

Mulțumim, Cristiana! 🙂