Recenzie “cu Magellan in jurul lumii”, de Antonio Pigafetta

by | Oct 7, 2017 | Istorie, Jurnale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CU MAGELLAN IN JURUL LUMII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Magellan este fără îndoială unul dintre cei mai mari exploratori pe care i-a avut omenirea vreodată, alături de Cristofor Columb și de Amerigo Vespucci. Este primul explorator european care a călătorit în jurul lumii, deși este oarecum impropiu spus, deoarece el a murit înainte să se termine călătoria.

Deși portughez de origine, Magellan a renunțat la cetățenie, scârbit fiind de concetățenii săi. Și-a pus serviciile în slujba regelui Spaniei, Carol Quintul și cu rol de căpitan general, a plecat la drum, cu cinci corăbii.

Scopul său? Să descopere o cale de acces prin Atlantic către ceea ce numeau atunci, Marea lui Balboa. Era de fapt vorba de Oceanul Pacific, denumit așa de Magellan, o dată pentru totdeauna.

cu Magellan în jurul lumii, cam asta și faci, te plimbi în jurul lumii. Cuvintele și descrierile din carte te și transpun în acea perioadă, pentru o experiență mult mai apropiată de acele vremuri.

Cartea este împărțită în trei parți, prima conține relatările lui Antonio Pigafetta, urmează apoi Cartea de drum a unui pilot genovez și ultima parte, Narațiunea unui marinar portughez anonim. 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Antonio Pigafetta

Este o carte foarte interesantă pentru pasionații de geografie dar nu numai și pentru fiecare dintre noi, în viața de zi cu zi.

În același timp, este o carte îngrozitoare pentru simplul motiv că relatează cu seninătate jafurile și crimele făcute în numele regelui și în numele credinței. Civilizația unora miroase foarte urât, pentru că se bazează pe sîngele altora și asta reiese foarte clar, din carte.

Aici găsești harta călătoriei sale, de când a plecat, pe unde s-a dus și cît a durat.

🔥 CARTEA CU MAGELLAN IN JURUL LUMII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cu Magellan In Jurul Lumii
Autor: Antonio Pigafetta
An apariție : 1962
Editura: STIINTIFICA
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Infra Sun este redactor Booknation.ro de 1229 zile și a scris până acum 17 articole. Se află pe poziția 47 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Infra Sun aici. Infra Sun are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments