🔥 CARTEA CU MAGELLAN IN JURUL LUMII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Magellan este fără îndoială unul dintre cei mai mari exploratori pe care i-a avut omenirea vreodată, alături de Cristofor Columb și de Amerigo Vespucci. Este primul explorator european care a călătorit în jurul lumii, deși este oarecum impropiu spus, deoarece el a murit înainte să se termine călătoria.

Deși portughez de origine, Magellan a renunțat la cetățenie, scârbit fiind de concetățenii săi. Și-a pus serviciile în slujba regelui Spaniei, Carol Quintul și cu rol de căpitan general, a plecat la drum, cu cinci corăbii.

Scopul său? Să descopere o cale de acces prin Atlantic către ceea ce numeau atunci, Marea lui Balboa. Era de fapt vorba de Oceanul Pacific, denumit așa de Magellan, o dată pentru totdeauna.

cu Magellan în jurul lumii, cam asta și faci, te plimbi în jurul lumii. Cuvintele și descrierile din carte te și transpun în acea perioadă, pentru o experiență mult mai apropiată de acele vremuri.

Cartea este împărțită în trei parți, prima conține relatările lui Antonio Pigafetta, urmează apoi Cartea de drum a unui pilot genovez și ultima parte, Narațiunea unui marinar portughez anonim. 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Antonio Pigafetta.

Este o carte foarte interesantă pentru pasionații de geografie dar nu numai și pentru fiecare dintre noi, în viața de zi cu zi.

În același timp, este o carte îngrozitoare pentru simplul motiv că relatează cu seninătate jafurile și crimele făcute în numele regelui și în numele credinței. Civilizația unora miroase foarte urât, pentru că se bazează pe sîngele altora și asta reiese foarte clar, din carte.

Aici găsești harta călătoriei sale, de când a plecat, pe unde s-a dus și cît a durat.

🔥 CARTEA CU MAGELLAN IN JURUL LUMII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cu Magellan In Jurul Lumii
Autor: Antonio Pigafetta
An apariție : 1962
Editura: STIINTIFICA
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Infra Sun
Autor: Infra Sun
Redactor de 1104 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Infra Sun
Infra Sun mai scrie și pe https://infrasunete.eu