Recenzie „Curs de pierdere in greutate. 21 de lectii spirituale ca sa scapi pentru totdeauna de kilogramele in plus” de Marianne Williamson

de | sept. 2, 2021 | Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA CURS DE PIERDERE IN GREUTATE. 21 DE LECTII SPIRITUALE CA SA SCAPI PENTRU TOTDEAUNA DE KILOGRAMELE IN PLUS ARE REDUCERE PE:

Marianne Williamson este în primul rând un învățător spiritual de succes în Statele Unite ale Americii. În paralel cu această activitate s-a implicat și în domeniul literar având publicate peste 10 cărți cu invatataminte spirituale de-a lungul timpului. Patru dintre aceste cărți sunt considerate best seller conform New York Times. Dintre aceste patru cărți face parte și cea despre care vreau să va vorbesc în acest articol și anume Curs de pierdere în greutate: 21 de lecțîi spirituale ca să scapi pentru totdeauna de kilogramele în plus.

Despre autoare pot să va spun care are 69 de ani și a studiat filosofie și teatru apoi a încercat să își dezvolte o carieră de cântăreața de cabaret. Ulterior și-a îndreptat atenția către ceea de a ajutat-o să găsească succesul și anume învățăturile spirituale. Astăzi își împarte activitatea între a fi conferențiar pe subiecte legate de învățături spirituale și a fi autor de cărți în aceeași arie de interes.

S-a ocupat de o mulțime de acte de caritate care au avut în vedere ajutorarea oamenilor cu boli fatale și în același timp a pus bazele unei organizații pentru pace.

Pe piață literară din România se găsesc următoarele cărți scrise de autoarea Marianne Williamson traduse: De la lacrimi la triumf, Grația de fiecare zi, Întoarcerea la iubire, Legea compensației divine, Vârstă miracolelor, Efectul umbrei. Pe lângă acestea se mai găsesc și cărți în limba engleză.

Dacă îți place recenzia cărții CURS DE PIERDERE IN GREUTATE. 21 DE LECTII SPIRITUALE CA SA SCAPI PENTRU TOTDEAUNA DE KILOGRAMELE IN PLUS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Marianne Williamson

De asemeni sub formă de audiobook la aceeași editura mai există și o serie de Meditațîi pentru pierderea în greutate.

Curs de pierdere în greutate – impresii personale

Cu toții ne dorim să pierdem în greutate. Nu cred că există persoană care la un moment dat în viață să nu-și fi dorit să piardă câteva kilograme din greutate. Ceea ce autoarea încearcă însă să explice în cartea si este acel efect de yo-yo cu care ne confruntăm când slăbim. Faptul că pierdem un anumit număr de kilograme pentru că mai apoi să punem în loc mai multe kilograme decât am reușit să dăm jos.

Autoarea încearcă să explice în cartea sa că există o cauza spirituală pentru kilogramele pe care le-am acumulat și că fără a soluționa această problema de natură spirituală nu vom reuși să ajungem la greutatea dorită și să o și menținem ulterior. După cum spune autoarea, greutatea care nu dispare din suflet nu are nici o șansă să dispară în totalitate de pe corp.

Informațiile pe care autoareale prezintă în această carte n-aș putea spune că nu le-am mai auzit și la alți experți în nutriție. Ce diferă este însă modul de prezentare și felul cum aceste informații sunt explicate pe înțelesul fiecărui om care citeste cartea și se raportează la ea. Autoarea vrea să ne ajute să înțelegem că pentru a reuși să ne atingem obiectivele în materie de slăbit trebuie să ne conectăm corpul la mental, spiritual și nu în ultimul rând la psihic abordând nu doar cauzele fundamentale ale greutății corporale ci și cauzele suferinței personale.

Un element interesant referitor la această carte mi s-a părut faptul că în Cuvânt Înainte avem impresiile medicului Dean Ornish. Acesta este fondator al Institutului de Cercertare în Medicină Preventivă și în același timp profesor asociat de medicină la Universitatea din California. Acesta ne povestește faptul că în cei peste 30 de ani de activitate pe care îi are în cadrul institutului a realizat o multitdine de studii care au dovedit faptul că corpul uman este dotat cu o capacitate uluitoare de a grăbi procesul de vindecare odată ce tratăm cauza care stă la baza unei afecțiuni. Împreună cu colegii săi a dovedit în cercetările sale faptul că schimbarea stilului de viață poate activa genele care împiedică aparitia bolii dezactivandu-le în același timp pe cele care favorizează apariția acesteia.

Programul propus de Marianne Williamson este compus din 21 de lecții și presupune o reeducare a conștiinței personale în zona greutății. După cum afirmă aceasta:

„Doar spiritul are puterea să reprogrameze pozitiv și permanent mintea conștientă, cât și pe cea subconștientă.”

Autoarea nu își propune să vină cu rețete miraculoase de slăbit ci cu metode de dezvoltare personale care să ne învețe să folosim calitățile cu care natura ne-a dotat deja ascunse în subconștientul personal.

„Cauza greutății excesive nu este nici dieta necorespunzătoare și nici lipsa de mișcare. Mintea este cauza; corpul este efectul. Cauza greutății excesive se află în mintea ta.”

„Cauza greutății excesive este frica, ce reprezintă un loc în mintea ta, unde iubirea este blocată.”

„Scopul acestui curs este acela de a-ți eradica frica și de a o înlocui cu o iubire neprețuită.”

Autorea îți propune să faci o lista în care să notezi lucrurile de care îți este rușine, cele care îți provoacă furie, frică, neîndurare, crtica, dispreț, responsabilitate excesivă, presiune, epuizare, împovarare, stres, durere sufletească, nedreptate, protecție, mândrie, egoism, gelozie, lăcomie, lene, izolare, nesinceritate, aroganță, inferioritate, jenă și abnegație. Aceste lucruri trebuie eliberate prin scris pentru a nu rămâne cu ele în subconștient. Pornind de la acestea apoi cu reflecție și rugăciune începe programul de schimbare al stilului de viață și al gândirii personale.

Este din punctul meu de vedere o carte care se adreseaza unei multitudini de persoane, nu doar celor care suferă de diverse disfuncții alimentare cum sunt anorexia și bulimia. Asta pentru că este în primul rând o carte de dezvoltare personala care te ajută să te descoperi în profunzime și să-ți foloseșți calitățile pentru a-ți atinge scopurile.

De asemeni interesant mi se pare faptul că la finalul cărții ai o serie de pagini pe care le poți folosi că jurnal pentru a-ți exprimă impresiile referitoare la cursul de pierdere în greutate.

Va recomand această carte nu pentru că la finalul ei veți slabi ci pentru că la finalul ei va veți cunoaște mai bine,motiv care va va ajută nu doar în pierderea în greutate ci în absolut toate activitățile pe care intenționați să le desfășurați sau în care sunteți implicați.

 

 

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CURS DE PIERDERE IN GREUTATE. 21 DE LECTII SPIRITUALE CA SA SCAPI PENTRU TOTDEAUNA DE KILOGRAMELE IN PLUS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Curs De Pierdere In Greutate. 21 De Lectii Spirituale Ca Sa Scapi Pentru Totdeauna De Kilogramele In Plus
Autor: Marianne Williamson
An apariție : 2019
Editura: ACT SI POLITON
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Spiritualitate, ezoterism
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 315

Alte recenzii de la Marianne Williamson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1453 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 11 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments