Recenzie ”De la zero la infinit” de Mihail Sebastian Sgrumala

de | ian. 27, 2022 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DE LA ZERO LA INFINIT ARE REDUCERE PE:

De la zero la infinit se încadrează în categoria de cărți destinate psihologiei omului, categorie care simt că mă atrage din ce în ce mai mult. Însă, spre deosebire de cărțile care conțin termeni și fraze din domeniul de specialitate, aici autorul folosește un limbaj mai usor de înțeles de către cititor.

Din acest motiv, cartea se citește foarte ușor și reprezintă o lectură plăcută pentru cel ce dorește să realizeze o analiză asupra vieții sale. Eu, personal, aveam nevoie acum de o astfel de lectură, astfel că am terminat de citit cartea într-un timp foarte scurt.

De ce analiză?

Pentru că autorul trece prin toate ,,capitolele” vieții unui om: copilărie, adolescență, maturitate, apoi familie, societate, școală, loc de muncă și așa mai departe. Fiecare capitol reflectă o situație, într-un mod detaliat și exemplificat, în care cititorul s-a aflat, se află, sau va trece prin.

Dacă îți place recenzia cărții DE LA ZERO LA INFINIT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mihail Sebastian Sgrumala

Soluția oferită de către autor este, de fapt, o mână de ajutor întinsă pentru ,,rezolvarea anumitor situații conflictuale care doar ne țintuiesc în anumite ipostaze, ipostaze ce nu pot face altceva decât să ne sfărâme nervii și să ne îngusteze orizonturile’’. Tind să cred că nu sunt singura persoană care s-a simțit deznădăjduită într-un astfel de moment. Din acest motiv, vă recomand această carte.

Scopul analizei?

De a avea la îndemână o modalitate prin care se poate rezolva o situație conflictuală. De asemenea, cititorul are șansa de a învăța cum să nu repete aceeași greșeală și cum să îi învețe și pe cei din jurul său să evite aceste tipuri de greșeli. Mai ales atunci când experiența noastră le poate fi de folos copiilor.

Cartea m-a ajutat să văd lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă. Uneori, lucrurile simple par a fi cele mai complicate, iar rezolvarea lor reprezintă o corvoadă. Nu te descuraja! Ai nevoie de timp și determinare pentru a descoperi soluția. În cazul meu a funcționat, sunt sigură că și tu poți face asta.

Capitolele

Capitolele acestei cărți reflectă capitolele vieții, dar autorul nu se oprește aici, incluzând și experiențe precum: șofatul, sportul și mișcarea, călătoriile, gelozia, sau chiar depresia. Toate acestea fac parte din viață și ne îmbogățesc existența prin experiența pe care o oferă.

De exemplu, sportul și mișcarea. Auzim zilnic cât de importante sunt aceste două lucruri și cât de bine ne pot face atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Și totuși, apelăm des la sintagma: de luni merg la sală. Scopul autorului este acela de a ne reaminti de importanța sportului în viața noastră și de a ne ajuta să ne remontăm psihic pentru a începe această activitate astăzi. La fel cum ar proceda un prieten, sau cineva apropiat, nu impunând, ci enumerând beneficiile și încurajând.

Veți găsi o sumedenie de astfel de exemple în carte, din acest motiv vă sfătuiesc să o citiți. După cum am spus, lectura este una ușoară, însă pentru a străbate drumul ,,De la zero la infinit” este nevoie de perseverență. Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DE LA ZERO LA INFINIT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DE LA ZERO LA INFINIT
Autor: Mihail Sebastian Sgrumala
An apariție : 2021
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 350
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 917

Alte recenzii de la Mihail Sebastian Sgrumala:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 1164 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 15 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments