Recenzie ”De la zero la infinit” de Mihail Sebastian Sgrumala

de | ian. 27, 2022 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

De la zero la infinit se încadrează în categoria de cărți destinate psihologiei omului, categorie care simt că mă atrage din ce în ce mai mult. Însă, spre deosebire de cărțile care conțin termeni și fraze din domeniul de specialitate, aici autorul folosește un limbaj mai usor de înțeles de către cititor.

Din acest motiv, cartea se citește foarte ușor și reprezintă o lectură plăcută pentru cel ce dorește să realizeze o analiză asupra vieții sale. Eu, personal, aveam nevoie acum de o astfel de lectură, astfel că am terminat de citit cartea într-un timp foarte scurt.

De ce analiză?

Pentru că autorul trece prin toate ,,capitolele” vieții unui om: copilărie, adolescență, maturitate, apoi familie, societate, școală, loc de muncă și așa mai departe. Fiecare capitol reflectă o situație, într-un mod detaliat și exemplificat, în care cititorul s-a aflat, se află, sau va trece prin.

Soluția oferită de către autor este, de fapt, o mână de ajutor întinsă pentru ,,rezolvarea anumitor situații conflictuale care doar ne țintuiesc în anumite ipostaze, ipostaze ce nu pot face altceva decât să ne sfărâme nervii și să ne îngusteze orizonturile’’. Tind să cred că nu sunt singura persoană care s-a simțit deznădăjduită într-un astfel de moment. Din acest motiv, vă recomand această carte.

Scopul analizei?

De a avea la îndemână o modalitate prin care se poate rezolva o situație conflictuală. De asemenea, cititorul are șansa de a învăța cum să nu repete aceeași greșeală și cum să îi învețe și pe cei din jurul său să evite aceste tipuri de greșeli. Mai ales atunci când experiența noastră le poate fi de folos copiilor.

Cartea m-a ajutat să văd lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă. Uneori, lucrurile simple par a fi cele mai complicate, iar rezolvarea lor reprezintă o corvoadă. Nu te descuraja! Ai nevoie de timp și determinare pentru a descoperi soluția. În cazul meu a funcționat, sunt sigură că și tu poți face asta.

Capitolele

Capitolele acestei cărți reflectă capitolele vieții, dar autorul nu se oprește aici, incluzând și experiențe precum: șofatul, sportul și mișcarea, călătoriile, gelozia, sau chiar depresia. Toate acestea fac parte din viață și ne îmbogățesc existența prin experiența pe care o oferă.

De exemplu, sportul și mișcarea. Auzim zilnic cât de importante sunt aceste două lucruri și cât de bine ne pot face atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Și totuși, apelăm des la sintagma: de luni merg la sală. Scopul autorului este acela de a ne reaminti de importanța sportului în viața noastră și de a ne ajuta să ne remontăm psihic pentru a începe această activitate astăzi. La fel cum ar proceda un prieten, sau cineva apropiat, nu impunând, ci enumerând beneficiile și încurajând.

Veți găsi o sumedenie de astfel de exemple în carte, din acest motiv vă sfătuiesc să o citiți. După cum am spus, lectura este una ușoară, însă pentru a străbate drumul ,,De la zero la infinit” este nevoie de perseverență. Lectură plăcută!

Titlu: DE LA ZERO LA INFINIT
Autor: Mihail Sebastian Sgrumala
An apariție : 2021
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 350
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1503

Alte recenzii de la Mihail Sebastian Sgrumala:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila a fost redactor Booknation.ro și a scris 56 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments