Recenzie ,,De neînvins” de Laura Hillenbrand

Titlu: De Neînvins
Autor: Laura Hillenbrand
An apariție : 2015
Editura: Corint
Nr. Pagini: 618
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ana-Alexandra Uță
Publicată la 6.02.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,De neînvins” de Laura Hillenbrand
Acordă o notă

,,All my life I had always finished the race.”

Adesea ne dăm seama că viața-i o luptă, o bătălie mult prea grea pe care, de cele mai multe ori, vrem să o abandonăm.

Văzând, sau mai bine spus, derulând cele întâmplate până la un anumit moment din existența noastră, realizăm consistența acestui lucru, a acestui adevăr, care ajunge să ne lovească din plin precum ar face un marfar cu o jivină slabă, dezorientată, pierdută de haita sa. Uneori, asta ne poate trezi la realitate într-un mod brutal, scoțând  la suprafață partea animalică, instinctuală care ne determină ca, atunci când ne aflăm la ananghie sau răscruce să ne agățăm de ceva. Iar acel lucru care ne pune să facem față la încercările pe care viața ni le ,,servește” este SCOPUL. Acesta ne învață, poate, una din cele mai prețioase lecții- dacă o să reziști, o să reușești.

Zguduitoare, fascinantă, o realitate palpabilă de către lector, cartea ,,De neînvins” a Laurei Hillenbrand creionează un drum al supraviețuirii, îndârjirii și al împăcării cu sine, al unui om, care dacă în tinerețe este aproape de renunțare, mai târziu va ajunge să își dea seama că niciodată nu îți este dat mai mult decât poți duce. Evenimentele descrise de Hillenbrand sunt…ei bine, îți schimbă complect viziunea despre lume.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laura Hillenbrand.

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. În adolescență, el și-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-și un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celei de-a doua conflagrații mondiale, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbușit în Oceanul Pacific și Zamperini a supraviețuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experința de coșmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenței, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferințelor fizice și emoționale cu speranță, brutalităților cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare și tragică deopotrivă, avea să clădească cel mai mare edificiu al unui om- voința.

Aceasta este  povestea unui campion, și nu spun asta pentru că Zamperini și-a început cursa ca un sportiv, ci pentru că este un supraviețuitor care a demonstrat faptul că spiritul uman, corpul și  mintea refuză să fie zdrobite și învinse, fiind esența omului.

Aspecte Pozitive:

Savuroasă!

Aspecte Negative:

-

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.